طرز تهیه چزنک رغو خوشمزه و محلی

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
مواد لازم برای تهیه چزنک لرستان روی ساج و تابه
آرد سفید ۱۵۰ گرم
پودر زیره و رازیانه ۱ ق چای خوری
کره محلی یا کرمانشاهی به مقدار لازم
شیره خرما به مقدار لازم
آب به مقدار لازم نمک ۱/۲ ق چای خوری

طرز تهیه چزنک رغو به روی ساج و تابه
رحله اول: آماده سازی
ابتدا آرد را داخل یک کاسه ریخته و سه بار الک کنید تا سبک شود. دقت کنید در این رسپی از خمیرمایه استفاده نشده است و به همین دلیل راحت و بدون استراحت خمیر می توانید آن را تهیه کنید. در بعضی از رسپی از خمیرمایه استفاده می شود که نیاز به ۱ ساعت استراحت دارد.

مرحله دوم: تهیه خمیر
آرد را با نمک و زیره و رازیانه خوب مخلوط کنید. حالا باید شروع به اضافه کردن آب کنید تا حدی که یک مخلوط همانند ماست روان بدست بیاید و نه باید خیلی شل نه خیلی سفت باشد. مواد را با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا گلوله های آرد باز شود.

مرحله سوم: پخت خمیر
روی گاز یا هیزیم ساج یا تابه مورد نظر خود را قرار دهید و صبر کنید تا گرم شود. سپس با کمک ملاقه به صورت دایره ای روی ساج از مواد بریزید و صبر کنید تا کمی حباب بزند و برگردانید تا طرف دیگر چزنک نیز برشته و پخته شود.


مرحله چهارم: تهیه چزنک
در ادامه وقتی همه نان ها را پختید با چزنک را داخل بشقاب قرار دهید و روی هر کدام کمی روغن کرمانشاهی و بعد شیره خرما بزنید و به صورت دلخواه رول کنید و میل کنید. نوش جان

Û°Û¸_Û²Û´_Û´Û´_.jpg


نکات کلیدی در تهیه چزنک ساده و خوشمزه بدون خمیر مایهر
می توانید از شیره انگور نیز استفاده کنید.
برای خوش رنگ شدن می توانید از کمی زردچوبه نیز استفاده کنید.
از روغن حیوانی یا کره محلی می توانید برای رومال کردن استفاده کنید.
نیازی به چرب کردن تابه نیست.​
 

بالا