لایلاک
⭐کاربر برتر⭐
- عضویت
- Oct 24, 2023
- جنسیت
- خانم
لوکوم، دسری بر پایه نشاسته و شکر است که با افزودن انواع میوههای فصل یا چاشنیهای معطر به آن میتوانید طعمهای مختلفی از آن را تهیه کنید.
لوکوم چیست؟
ریشه شکلگیری لوکوم یا باسلوق به قرن پانزدهم و کشور ترکیه برمیگردد و از آنجا که این شیرینی کوچک و خوشمزه بسیار راحت تهیه میشود، به زودی جای خود را در سرزمینهای دیگر هم باز کرد. در تبریز به آن راحت الحلقوم میگویند. پایه اصلی آن، شکر و نشاسته است و به همین دلیل، کالری بالایی دارد و چاقکننده است. بافت لوکوم چیزی بین ژله و پاستیل است و آنقدر تنوع طعم دارد که تقریبا هر سلیقهای را راضی میکند. در ادامه، طرز تهیه چند مدل لوکوم خوشمزه و پرطرفدار را با هم میبینیم:
لوکوم پرتقال
پرتقال از میوههای محبوب پاییزی است که عطر و طعم آن در انواع دسرها و شیرینیهای خانگی غوغا میکند. یکی از سادهترین دسرها، لوکوم پرتقال است که در زمانی بسیار کوتاه و با موادی بسیار ساده تهیه میشود. مواد لازم و طرز تهیه این دسر خوشمزه در ادامه آمده است:
مواد لازم
آب پرتقال طبیعی۱ لیوان
نشاسته ذرت۱ قاشق غذاخوری سر پر
شکر١/٤ لیوان
وانیل نوک قاشق چایخوری
کره۱ قاشق مرباخوری
خلال پسته مقداری برای تزئین
دستور تهیه لوکوم پرتقالی:
برای تهیه لوکوم پرتقالی، مراحل زیر را دنبال کنید:
شکر، آب پرتقال طبیعی و نشاسته را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مخلوط را حین گرما دیدن، مدام هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود و ترکیب بجوشد و غلیظتر شود.
نکته: آب پرتقال در اثر گرما و در مجاورت هوا زود تلخ میشود، بنابراین زمان حرارت دادن را بیجهت طولانی نکنید و همین اندازه که مخلوط به غلظت مناسبی رسید، از روی حرارت بردارید.
در ادامه تهیه باسلوق پرتقالی، کره و وانیل را به محتویات ظرف اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
باز هم به هم زدن مواد ادامه دهید تا کره با گرمای مواد لوکوم، آب شود.
یک لیوان بلند و صاف را به عنوان قالب انتخاب کرده و داخل آن را با آب خیس کنید.
نکته: یک مزیت مهم در مورد لوکومها این است که میتوانید آنها را به شکلهای متنوعی قالب بزنید، استفاده از قالب لیوانی در اینجا به جهت سادگی ان است، اما شما میتوانید از سینیهایی با لبه کوتاه یا انواع قالبهای آماده ژله هم استفاده کنید.
مواد باسلوق را در حالت گرم داخل لیوان بریزید و حداقل به مدت ٤ تا ۵ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال بگذارید.
نکته: زمانی دسر آماده است که کاملا بسته شده باشد.
شیرینی را از قالب خارج کنید و داخل مقداری پودر نارگیل بغلطانید. سپس به صورت حلقههایی با قطر یک بند انگشت برش بزنید و دوباره زیر و روی آنها را در پودر نارگیل بغلطانید.
نکته: برای داشتن لوکوم پرتقالی مغزدار، کافی است در مواد آن مقداری مغز بادام یا مغز پسته بریزید.
باسلوقهای خوشمزه شما آماده سرو است و میتوانید در ظرف مناسبی بچینید و روی آنها را با مقداری خلال پسته تزئین کنید.