تاریخچه کباب کوبیده و اولین کباب فروشی در ایران ،😍

لیییییییلا

⭐کاربر طلایی⭐
عضویت
Jun 9, 2023
جنسیت
خانم
سلام 😍 متن طولانی نیست خیلی پس بخونید جالبه 😍 توی ۲ پست گذاشتم، پست اول رو هم مطالعه کنید ❤️
مشاهده پیوست 338966

این‌طور که میرزا محمدرضا معتمدالکتاب نویسنده کتاب تاریخ قاجار نوشته، پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد. می‌گویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه که اصلیتی قفقازی داشته و نوعی غذای قفقازی به ایران وارد شده‌است که بعدها آشپزهای درباری شیوه پخت آن را کمی تغییر داده‌اند و کباب امروزی به عنوان یک غذای کاملاً ایرانی ماندگار شده‌است.

بر اساس داستانی که توسط دوستعلی خان معیرالممالک از نوادگان ناصرالدین شاه نقل شده‌است، حکایت از آن دارد که ناصرالدین شاه ۸۷ همسر داشته‌است که ۴ نفر از آن‌ها رسمی بوده‌اند و بقیه صیغه. هنگامی‌که یک روز جمعه شاه قصد زیارت عبدالعظیم در شهرری داشته‌است، پیشخدمت‌های او مجبور بودند روز پنجشنبه به آن منطقه بروند و در حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کباب را بر اساس دستور شاه برای خود او و ۱۰۰۰ همراه و خدمه و همسرانش آماده کنند و کبابها نیز همیشه همراه با سبزی خوردن و پیاز سرو می‌شده‌است
 
آخرین ویرایش:
استارتر
استارتر
لیییییییلا

لیییییییلا

⭐کاربر طلایی⭐
عضویت
Jun 9, 2023
جنسیت
خانم
نخستین چلو کبابی در ایران

محمدحسن اعتمادالسلطنه در نوشته‌هایش نقل می‌کند و می‌نویسد اولین چلوکبابی نامش نایب بوده‌است که در بازار تهران قرار داشته‌است و شبیه رستورانهای اروپائیان غذا را بر روی میز سرو می‌کرده‌است؛ ولی اسناد دیگری نیز موجود می‌باشد که اولین چلوکبابی در تبریز نزدیک مرز با قفقاز تأسیس شده بوده‌است. پیشخدمتهای رستوران نایب در آن زمان برنج‌ها را به صورت هرم در بشقابها قرار می‌دادند و همراه آن تکه کره‌ای نیز سرو می‌شده‌است. پیشخدمت‌ها یکی یکی برنجها را بر سر میزها می‌بردند و بلافاصله نفر بعدی کباب‌ها را با سیخ در بشقابها قرار می‌داده‌است. در آن زمان هر نفر می‌توانسته هر چند تا مایل بوده‌است کباب بخورد و مبلغی که از مشتریان گرفته می‌شده، یکسان بوده‌است.

اعتمادالسلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین‌شاه و رئیس دفتر مترجم در آن زمان برای پرداخت بهترین چلوکباب که توسط چلوکبابی نایب ارائه می‌شد بین ۳ تا ۵ ریال آن زمان پرداخت کرده‌است. همچنین در سال ۱۲۹۵ عبداله بهرامی معاون اداره امنیه تهران (پلیس امروزی) بیشترین مبلغی که برای هر وعده چلوکباب پرداخت می‌کرده‌است ۴ تا ۵ ریال بوده‌است. حدود بیست سال بعد در سال ۱۳۲۰ روزنامه اطلاعات برای یک پرس چلوکباب مبلغ ۵ ریال دریافت می‌شده‌است که شامل کباب برگ بزرگ، کره ۳۳۰ گرم برنج، پیاز و نان بوده‌است. در همان زمان چلوکباب کوبیده مبلغ ۴ ریال قیمت داشته‌است
 

Aynaz _

⭐کاربر ویژه⭐
عضویت
May 30, 2023
جنسیت
خانم
سلام 😍 متن طولانی نیست خیلی پس بخونید جالبه 😍 توی ۲ پست گذاشتم، پست اول رو هم مطالعه کنید ❤️
مشاهده پیوست 338966

این‌طور که میرزا محمدرضا معتمدالکتاب نویسنده کتاب تاریخ قاجار نوشته، پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد. می‌گویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه که اصلیتی قفقازی داشته و نوعی غذای قفقازی به ایران وارد شده‌است که بعدها آشپزهای درباری شیوه پخت آن را کمی تغییر داده‌اند و کباب امروزی به عنوان یک غذای کاملاً ایرانی ماندگار شده‌است.

بر اساس داستانی که توسط دوستعلی خان معیرالممالک از نوادگان ناصرالدین شاه نقل شده‌است، حکایت از آن دارد که ناصرالدین شاه ۸۷ همسر داشته‌است که ۴ نفر از آن‌ها رسمی بوده‌اند و بقیه صیغه. هنگامی‌که یک روز جمعه شاه قصد زیارت عبدالعظیم در شهرری داشته‌است، پیشخدمت‌های او مجبور بودند روز پنجشنبه به آن منطقه بروند و در حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کباب را بر اساس دستور شاه برای خود او و ۱۰۰۰ همراه و خدمه و همسرانش آماده کنند و کبابها نیز همیشه همراه با سبزی خوردن و پیاز سرو می‌شده‌است
اره میدونستم ، بعد ایرانی ها میبینن تو کشور های دیگه کباب رو به اسم خودشون میزنن قاطی میکنن
 

سآرن

⭐کاربر فعال⭐
عضویت
Dec 10, 2023
جنسیت
خانم
هرکی
قورمه
قیمه
دیب دمینی
سوپ
پاستا
پیتزا
رو اختلاع کلد
انشالله دل بهشت جای داله
 
استارتر
استارتر
لیییییییلا

لیییییییلا

⭐کاربر طلایی⭐
عضویت
Jun 9, 2023
جنسیت
خانم
اره میدونستم ، بعد ایرانی ها میبینن تو کشور های دیگه کباب رو به اسم خودشون میزنن قاطی میکنن
آره، البته کباب الان اسم های مختلف داره و به نام شهر های ایران زده شده، کباب بناب، کباب قفقازی، و...
 
استارتر
استارتر
لیییییییلا

لیییییییلا

⭐کاربر طلایی⭐
عضویت
Jun 9, 2023
جنسیت
خانم
چشم ات بی بلا❤️
سلام فدات عزیزم، می اومدم واکنشم میدادم فقط پیام نمیزاشتم خوندنم میخوندم🥲💚
خدا نکنه عزیزم ❤️ سلام به روی ماهت 😍
دوست دارم، مهمه پست بزاری نظرت مهمه برام 🥺😍❤️
 

بالا