چکار کنیم ژله به ظرف نچسبه؟

  • شروع کننده موضوع آیلا
  • تاریخ شروع

آیلا

Guest
ژله به ظرف میچسبه ؟ نمیتوانید به راحتی آن را از قالب خارج کنید ؟ اولین چیزی که باید هنگام درست کردن ژله به آن دقت کنید تا نتیجه کار رضایت بخش باشد، زمان بستن ژله است. برای بهترین عملکرد در این حالت باید همیشه به ژله زمان کافی را بدهید تا خود را بگیرد. برای مثال حتی اگر در دستور اصلی از شما خواسته می‌شود که سه ساعت ژله را در یخچال قرار دهید، شما این زمان را بیشتر کنید. هر چه ژله بیشتر در یخچال بماند، ریسک خراب شدن هنگام درآوردن از قالب هم کمتر خواهد شد. از طرفی هرگز به دلیل کم بودن زمان، از میانبرها مثل قرار دادن ژله در فریزر استفاده نکنید. زیرا با کیفیت مناسبی روبرو نخواهید شد.

نکات مهم هنگام تهیه کردن ژله
هنگام تهیه ژله به سایز قالب توجه کنید. برای تست آن می‌توانید با چند لیوان آب مطمئن شوید که قالب سایز مناسب کار شما خواهد بود یا خیر. این کار خصوصاً برای مواقعی که قرار است از چند بسته ژله استفاده کنید، بسیار کاربردی‌تر خواهد بود.
وقتی قرار است ژله را برگردانید، باید ظرف مورد نظر را مرطوب کنید تا ژله به راحتی در آن حرکت کند. البته مواظب سُر خوردن ژله هم باشید.
برای مغذی‌تر کردن ژله می‌توانید از انواع میوه در آن استفاده کنید. اما در انتخاب نوع میوه دقت کنید. زیرا برخی از آن‌ها باعث می‌شوند ژله نبندد. این حالت به دلیل آب انداختن میوه اتفاق می‌افتد.
اضافه کردن بستنی در ژله می‌تواند هم باعث خوشمزه شدن آن شود و هم برای کودکان جذابیت بیشتری داشته باشد.
مشاهده پیوست 210967
بهترین قالب برای تهیه ژله
شاید انتخاب بهترین قالب برای جلوگیری از چسبیدن ژله به ظرف کمی گیج کننده باشد. زیرا انوع قالب های فلزی، سیلیکونی، پلاستیکی و حتی شیشه‌ای با اشکال مختلفی در بازار موجود است که کار را کمی سخت می‌کند. قالب‌های فلزی یکی از بهترین انتخاب‌هایی هستند که می‌توانید برای درست کردن ژله از آن‌ها کمک بگیرید. این قالب‌ها دما را به خوبی جذب خود می‌کنند. این عامل باعث می‌شود تا ژله به خوبی از قالب جدا شود، اما با ساخت قالب‌های جدیدتر، نمونه فلزی کمی به حاشیه رانده شده است. به همین دلیل است که اغلب با این سوال پرتکرار مواجه هستیم که قالب ژله سیلیکونی بهتر است یا پلاستیکی؟

شاید این روزها اسم و آوازه قالب‌های سیلیکونی زیاد به گوش شما خورده باشد. از انعطاف خیلی خوب گرفته تا تنوع اشکال و مهم‌تر از همه کار کردن در ساده‌ترین حالت ممکن. اما با تمامی این مزایا برای افرادی که در تهیه ژله چندان مهارت ندارند، این قالب‌ها انتخاب هوشمندانه‌ای نیست. برای چنین گروهی پیشنهاد می‌شود از قالب‌های پلاستیکی استفاده کنند. اما این دو مورد چه تفاوتی دارند؟

در اصل تفاوت این دو خیلی آشکار نیست، اما هر یک مزایا و معایب خود را دارند. برای مثال قالب‌های سیلیکونی انعطاف‌پذیری بسیار خوبی دارند، در مقابل کار کردن با آن‌ها نسبت به قالب پلاستیکی سخت‌تر است. هر چند که برخی قالب‌های پلاستیکی هنگام استفاده بوی خوشایندی ندارند. از طرفی این قالب‌های سیلیکونی هستند که در حرارت‌های بالا و پایین و در برابر رطوبت بسیار مقاوم عمل می‌کنند.


بهتر است ژله را کمی غلیظ‌تر از دستور روی پاکت درست کنید و آب کمتری به پودر ژله اضافه کنید، تا مانع چسبیدن ژله به ظرف شوید. هنگام کار بهتر است میزان آب سرد را کم کنید تا پودرهای ژله در آب داغ به خوبی حل شوند. توجه داشته باشید که نباید در این کار زیاده‌روی کنید. زیرا سفت شدن بیش از حد ژله هم چندان خوشایند نیست و آن بافت دوست‌داشتنی خود را از دست می‌دهد.


۱.قالب پیرکس
قالب‌های پیرکس نسبت به دو قالب دیگر استفاده کمتری دارند، اما باز هم افرادی هستند که ممکن است بخواهند از این نوع قالب استفاده کنند. از آنجایی که پیرکس جنس شیشه‌ای دارد، احتمال شکننده بودن آن بسیار بالاست. پس از خنک کردن یا گرم کردن یکباره قالب کاملاً خودداری کنید. بنابراین قبل از ریختن مایع ژله درون آن، قالب را هم دمای محیط کنید.

برای درآوردن ژله از این نوع قالب کافیست قبل از اینکه ژله را درون ظرف بریزید، کمی قالب را خیس کنید و بعد از آن مایع را درون آن ریخته و در فریزر قرار دهید. بعد از بستن ژله برای جلوگیری از شکستن طرف، آن را درون آب گرم قرار ندهید. همین که چند دقیقه‌ای ظرف را بیرون یخچال قرار دهید کفایت می‌کند. در انتها با یک چاقوی نوک تیز و انگشتان لبه‌های ژله را از پیرکس جدا کنید و روی ظرف مورد نظر برگردانید.


۲. قالب های سیلیکونی و پلاستیکی
روغن مالیدن به کف قالب‌های پلاستیکی و سیلیکونی، اولین کاری است که می‌توانید برای جلوگیری از خراب شدن و چسبیدن ژله به ظرف انجام دهید. دقت داشته باشید که نباید از روغن زیادی استفاده کنید که بر مزه ژله تاثیرگذار باشد. در مرحله بعد کف قالب را شکر بپاشید و در فریزر برای ۲۰ دقیقه قرار دهید و بعد از آن ژله را درون قالب مورد نظر بریزید.

پس از بستن ژله، برای درآوردن این دسر از قالب‌های سیلیکونی و پلاستیکی، چند راهکار پیش رو دارید. استفاده از بخار آب گرم یا قرار دادن ظرف در آب گرم ملایم در حدود ۲۰ ثانیه از جمله این راهکارهاست. سپس ماننده شیوه قبل لبه‌های ژله را از قالب جدا کرده و با کمی ضربه زدن به قالب، دسر را به طور کامل از طرف جدا کنید.

۳. قالب فلزی
شاید قالب‌های فلزی انعطاف‌پذیری قالب‌های سیلیکونی را نداشته باشند، اما هنوز محبوبیت خود را در تهیه کردن ژله حفظ کرده‌اند. برای استفاده از این قالب هم درست مثل قالب سیلیکونی باید قبل از ریختن ژله داخل ظرف، آن را در فریزر سرد کنید. با این تفاوت که به جای استفاده از روغن، کف قالب را باید با آب مرطوب کنید. با این کار باعث سرد شدن قالب با یک لایه نازک رطوبت یخ بسته می شوید که در جدا شدن ژله در انتها بسیار کاربردی عمل می‌کند.

در انتها برای جدا کردن ژله از چنین قالب‌هایی کار خیلی سختی پیش رو نخواهید داشت. کافیست از گرمادهی با سشوار، یک حوله گرم یا بخار آب گرم استفاده کنید. در صورتی که از سشوار استفاده می‌کنید باید دقت کنید که در زمان استفاده زیاده‌روی نکنید تا مانع آب شدن ژله شوید. درست مانند مراحل قبل لبه‌های ژله را از دیواره‌های قالب جدا کرده و آن را درون ظرف سرو مورد نظر برگردانید تا مانع چسبیدن ژله به ظرف شوید.
 

بالا