نوشیدنی‌ها و دمنوش‌های زرشک با طرز تهیه

raha95

کاربر جدید
عضویت
Jun 15, 2023
جنسیت
خانم

نوشیدنی‌ها و دمنوش‌های زرشک​

زرشک یک گیاه دارویی مهم است که به دلیل داشتن خواص فراوان، در طب سنتی و نوین از آن استفاده می‌شود.

طبع این گیاه دارویی سرد و خشک بوده که توضیحات کامل آن در مقاله طبع، مزاج و مصلح‌های زرشک آمده است.

با زرشک می‌توان نوشیدنی‌های مختلف مانند شربت یا دمنوش زرشک تهیه کرد که دارای خواص فراوان هستند.

در ادامه پیرامون نوشیدنی‌های زرشک بیشتر صحبت خواهیم کرد.

آب زرشک

در روزهای گرم و سوزان تابستان شما با مصرف یک لیوان آب زرشک، می‌توانید خنکی و سرمای آن را در عمق وجود خود حس کنید.

اگرچه آب زرشک در تابستان در دسترس نیست و باید آن را از قبل و در پاییز تدارک ببینید.

آب زرشک را باید در فصل برداشت زرشک یعنی پاییز، از زرشک تازه تهیه کنید و آن را در فریزر نگهداری نمایید.

موقع مصرف آب زرشک در تابستان باید به تناسب نیاز، آب زرشک فریز شده را از فریزر خارج و با آب رقیق نموده و نوش جان کنید.

طرز تهیه آب زرشک​

فصل پاییز، موقع برداشت زرشک تازه است.

برای تهیه آب زرشک می‌توانید از زرشک تازه که ممکن است زرشک سیاه دانه‌دار (زرشک کوهی) باشد یا از زرشک قرمز بی‌دانه که به زرشک پلویی معروف است، استفاده نمایید.

در هر صورت فرقی ندارد، همه از خانواده زرشکیان هستند. طرز تهیه آن خیلی ساده است و وقت زیادی هم نمی‌گیرد.

اگر نمی‌دانید آب زرشک چگونه درست می‌شود در ادامه با ما همراه باشید تا سریع‌ترین روش تهیه آب زرشک را یاد بگیرید.

روش تهیه آب زرشک خانگی و سالم به شرح زیر است:

  1. ابتدا زرشک را پاک و تمیز نموده و سپس آن را بشویید.
  2. در ظروف شیشه‌ای به ازای هر 250 گرم زرشک یک لیوان آب به آن اضافه کرده و به مدت 24 ساعت بخیسانید. در این مدت دانه‌های زرشک متورم و پوست آن نرم می‌گردد.
  3. سپس زرشک را همراه آب مربوطه داخل مخلوط کن ریخته و در دور متوسط حدود 30 ثانیه نگهدارید، هر زمان تشخیص دادید که تقریباً دانه‌های زرشک به‌اندازه کافی له‌شده‌اند، آن‌ها را از صافی عبور دهید تا ناخالصی آن جداشده و آب زرشک آماده شود.
  4. آب زرشک آماده را می‌توانید در ظروف مناسب بسته‌بندی کرده و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

نکاتی در مورد آب زرشک که باید بدانید​

  • مدت‌زمان قابل نگهداری آب زرشک در یخچال حداکثر یک هفته است. آب زرشک را می‌توانید در فریزر گذاشته که قابلیت ماندگاری آن بالاتر است.
  • توجه کنید که در طول سال، صرفا به میزان نیاز آب زرشک را از فریزر خارج نمایید، به‌طوری‌که مابقی از حالت انجماد خارج نگردد. در این صورت همیشه آب زرشک تازه در دسترس شماست.
  • آب زرشک تولیدشده غلیظ است و هنگام مصرف، بسته به مذاقتان آب اضافه کرده و آن را میل کنید. بهتر است موقع مصرف یک قاشق غذاخوری آب زرشک را در یک لیوان بریزید و با آب رقیق نمایید.
  • آب زرشک تهیه شده به روش خانگی، فاقد مواد نگهدارنده و افزودنی بوده و کاملا سالم و دلپذیر است.
  • هنگام آب‌گیری از زرشک نباید به آن آب اضافه کنید. غلظت آب زرشک بالاست. فقط هنگام مصرف است که باید به آن آب اضافه کنیم.
  • آب زرشک فریز شده، یک سال قدرت ماندگاری دارد. در طول سال می‌توانید از آب زرشک تازه استفاده کنید.
  • بهتر است آب زرشک را نجوشانید چون ویتامین‌های موجود در آن مانند ویتامین C در اثر حرارت از بین می‌روند.
  • مصرف آب زرشک برای افراد مختلف مانند زنان باردار، کودکان و بزرگ‌سالان و مزاج‌های مختلف، متفاوت است و باید در مصرف آب زرشک این نکات را نیز مدنظر داشته باشید.
  • معمولا قبل از هر وعده غذایی، اگر یک لیوان آب زرشک مصرف شود، باعث بهبود هضم و جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش می‌گردد.
  • زرشک و زعفران چنانچه به‌صورت مخلوط مصرف گردند، موجب تقویت جهاز هاضمه و دستگاه گوارش گردیده و تعادل بخشی خوراکی را به‌همراه دارند. چون طبع زعفران گرم است، یک مصلح برای زرشک شناخته می‌شود.

چای ترش زرشک

اگر به چای ترش علاقه دارید، دمنوش زرشک انتخاب بسیار خوبی برای شماست.

ضمن اینکه دمنوش زرشک حرارت بدن را تعدیل و متعادل می‌کند، برای سلامتی و درمان کبد چرب، تصفیه خون، کاهش فشارخون، کاهش چربی و کلسترول خون مفید و موثر است.

تهیه چای ترش زرشک سریع و آسان بوده و فقط کافی است دو قاشق غذاخوری زرشک را در قوری بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید و قوری را روی سماور بگذارید تا مدت 15 دقیقه دم بکشد.

پس از آماده شدن دمنوش در صورت تمایل با عسل شیرین و میل نمایید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک​

  • زرشک تازه یا خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • آب جوش: 2 لیوان
  • شیرین کننده (شکر یا نبات یا عسل): به مقدار لازم
چنانچه نیاز به تهیه زرشک ارگانیک و درجه یک قائنات داشتید، می‌توانید به صفحه خرید زرشک باغ ایران مراجعه کنید.

طرز تهیه دمنوش زرشک​

نحوه تهیه دمنوش زرشک

  1. ابتدا دو قاشق زرشک تازه را شسته و در قوری بریزید. زرشک تازه به علت آبدار بودن و ترکیبات آن، باعث خوش‌رنگی و طعم دلپذیر دمنوش می‌شود.
  2. شیرین کننده‌ای که دوست دارید مانند شکر یا عسل را داخل قوری بریزید.
  3. آب جوش به آن اضافه کنید و مانند چای روی سماور بگذارید تا دم بکشد.
  4. دمنوش آماده هست!
تهیه دمنوش زرشک به همین راحتی است! همچنین میزان ترشی یا ملس بودن دمنوش زرشک را می‌توانید با کم و زیاد کردن شیرین‌کننده بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
غلظت دمنوش را نیز با کم و زیاد کردن آب جوش و مطابق میل خود تنظیم کرد.
شما حتی می‌توانید بدون استفاده از شیرین‌کننده‌ها، یک نوع جدید چای ترش را تجربه کنید.

نکات مهم​

دمنوش زرشک خواص بسیاری دارد، اما مصرف بی‌رویه هر ماده خوراکی، عوارضی به دنبال دارد که زرشک نیز از این قاعده مستثنی نیست. لذا لطفا به نکات مهمی که در ادامه آمده است توجه نمایید.

  • دمنوش زرشک مطابق مزاج استفاده کنید. در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله طبع زرشک چیست را بخوانید و درصورت نیاز از مصلح‌های زرشک نیز استفاده کنید.
  • زرشک، کاهنده فشارخون است. افرادی که افت فشارخون دارند نباید زیاد آن را مصرف کنند.
  • زنان باردار، کودکان زیر دو سال و افراد بالای 65 سال با رعایت جوانب احتیاط زرشک مصرف نمایند.
  • در مصرف دمنوش زرشک زیاده‌روی نکنید.

شربت زرشک

شربت زرشک یکی از فرآورده‌های زرشک هست که در فصل زرشک تازه به روش خانگی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید.

استفاده از شربت زرشک در روزهای گرم تابستان به جهت طبیعت سرد زرشک، برای تعدیل دمای بدن مناسب و مفید است.

از آب زرشک می‌توان در تهیه شربت زرشک نیز استفاده کرد.

برای تهیه شربت زرشک کافی است، شهد لازم را آماده کنید.

شهد، ترکیبی از شکر و آب است.

بدین‌صورت که آب و شکر را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.

سپس آب زرشک را به آن اضافه کنید.

مدت‌زمان کمی صبر کنید، که جوش بزند البته نه زیاد، جوش دادن زیاد، باعث سیاه شدن رنگ و تلخ شدن طعم شربت می‌گردد.

شربت زرشک، یک مایع فرآوری شده زرشک هست که در شرایط بیرون از یخچال قابلیت ماندگاری دارد، اما بهتر است که در یخچال نگهداری شود.

علاوه بر مصرف آب زرشک، توصیه می‌شود با مشاهده ویدئو آموزشی طرز تهیه دمنوش زرشک و عناب باغ ایران نیز از خواص این دمنوش شگفت انگیز بهره‌مند شوید.

نکته مهم: لازم است که در مصرف زرشک حد اعتدال را رعایت کنید. با توجه به اینکه طبع زرشک سرد و خشک است، متناسب با مزاج خود و اطلاع از وضعیت خود وفق دستورات پزشکی موارد را رعایت نمایید. بهتره زرشک را با مصلح‌های آن مانند زعفران، عسل و… استفاده کنید.

زنان باردار و شیرده، بهتر است برای مصرف آب زرشک با پزشک خود مشورت کنند. همچنین زرشک باعث کاهش فشارخون می‌شود، افرادی دارای فشارخون پایین، بهتر است در مصرف آن احتیاط نمایند.

شربت سکنجبین زرشک

یکی دیگر از فرآورده‌های زرشک، شربت سکنجبین زرشک است که در تابستان به رفع عطش و کاهش حرارت بدن کمک می‌نماید.

همچنین شربت سکنجبین باعث رفع انسداد عروق خونی گردیده و تب‌های صفراوی را کاهش می‌دهد، نافع قلب، اشتهاآور و مدر است.

✅ چنانچه نیاز به زرشک مرغوب قائنات داشتید، می‌توانید به صفحه خرید زرشک مراجعه نمایید. ضمنا در فصل زرشک، امکان خرید زرشک تازه از طریق صفحه خرید زرشک تازه فعال می‌شود. باغ ایران مستقیما از باغ‌های خود و از باغ و مزارع کشاورزان معتبر طرف قرارداد، بهترین زرشک را برایتان ارسال می‌نماید.
 

بالا