طرز تهیه یرالما یومورتا

ملیحه

مدیر
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
درست کردم یرالما یومورتا مثل بیرون . یرالما یومورتا یکی از انواع غذا‌های بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با طعم‌های متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه اصالتا متعلق به شهر تبریز می‌باشد و در گویش تبریزی یرالما یومورتا نامیده می‌شود. این غذای خوشمزه را ما در زبان فارسی با نام سیب زمینی و تخم مرغ می‌شناسیم.


یکی از خوراک‌های حاضری سیب‌زمینی و تخم مرغ پخته است که اگر با ترشی و گلپر و نان تازه همراه شود، بی‌گمان خوراکی شاهانه است.


البته روش پخت و مخلفات این غذا بسیار متفاوت است و با روشی خاص پخته می‌شود، ما سیب زمینی و تخم مرغ را به صورت آبپز درست می‌کنیم، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته می‌شود و به همین دلیل طعم خوشمزه تری دارد. جالب است بدانید این غذای یکی از محبوب‌ترین غذا‌های شهر تبریز محسوب می‌شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی تبریزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.




این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید
این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید


مواد لازم برای ۲ نفر


سیب زمینی؛ 3 عدد متوسط


تخم مرغ؛ 3 عدد


گشنیز تازه؛ 200 گرم


پیاز؛ 1 عدد درشت


نان لواش؛ به تعداد کافی


کره؛ 50 گرم


نان سنگک؛ 3 مشت


نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی


مرحله اول


برای تهیه یرالما یومورتا به روش تبریزی ابتدا سنگ های نان را از نانوایی سنگک محل تهیه می کنیم و داخل قابلمه ای مسی می ریزیم. در ادامه سیب زمینی ها را تمیز با اسکاج می کشیم و آبکشی می‌کنیم.


مرحله دوم


سپس همان طور با پوست روی سنگ های داخل قابلمه قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان سنگ ها داغ شوند و سیب زمینی ها بپزند.


این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید
این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید


مرحله سوم


در این مرحله تخم مرغ ها را داخل کیسه ای قرار می دهیم و گره می زنیم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. در ادامه کیسه محتوی تخم مرغ ها را داخل آن می گذاریم.


مرحله چهارم


سپس اجازه می دهیم تا 15 دقیقه الی 20 دقیقه کاملا مغز پخت شوند. در ادامه گشنیزها را پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه آنها را ساطوری خرد می کنیم.


مرحله پنجم


حالا پیاز را نیز پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی درشت و نازک خرد می کنیم و با جعفری مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه سیب زمینی های تنوری پخته شدند.


این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید
این غذای شاهانه و کم‌خرج را فقط با ترشی بخورید


مرحله ششم


با یک کارد داخل سیب زمنی ها می زنیم اگر راحت فرو رفت یعنی کاملا پخته شده اند. سیب زمینی ها را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا از دما بیافتند. سپس تخم مرغ ها را نیز بررسی می کنیم.


مرحله هفتم


اگر تخم مرغ ها نیز پخته شده بودند، پوست روی آن ها را می گیریم، سپس نان لواش را روی صفحه کار قرار می دهیم و از لبه آن کمی تا وسط نان تا می زنیم و ابتدا یک عدد از سیب زمینی های پخته شده را وسط آن قرار می دهیم.


مرحله هشتم


سپس سیب زمینی را از وسط نصف می کنیم و با گوشتکوب دستی یا پشت قاشق روی هر نیمه آن می زنیم تا سیب زمینی داخل نان متلاشی شود و بعد آن را به صورت یکدست روی نان پخش می کنیم.


مرحله نهم


در این مرحله مقداری کره را با چاقو خرد می کنیم و در سرتاسر نان به صورت عمودی پخش می کنیم و بعد 1 عدد از تخم مرغ ها را با چاقو خرد می کنیم و به همه نقاط نان پخش می کنیم و مخلوط پیاز و جعفری خرد شده را نیز روی مواد می ریزیم.


مرحله دهم


حالا در صورت تمایل کمی نمک و فلفل سیاه روی مواد به صورت پخش می ریزیم و نان را جمع می کنیم به صورت لوله ای و داخل کیسه فریزر یا کاغذ می پیچیم. در پایان یرالما یومورتا را به صورت گرم سرو می کنیم.
 

Melody

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 14, 2023
جنسیت
خانم
من خواستم پریشبا شام بذارم اینو
بعد شوهرم مسخرم کرد
گفت نه زحمت میافتیا خیلی سخته خسته میشی 🤣🤣🤣
بعد منم پشیمون شدم از حرفم
حتما باید غذا با تشریفات باشه چرب و چیل
 

Choi mary

مدیر
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
توی بیرونی ها پیاز نمی زنن به جای گشنیز هم پودر نعناع میرزن شوهرم عاشقشه بار ها از بيرون جاهای مختلف خریدیم توی خونه هم میپزیم البته ماهم نعناع میزنیم بار اولم بود گشنیز رو دیدم میزنن ولی توی خونه پیاز هرکی دوست داشته باشه میزنه
 

پفیلا پنیری

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
من خواستم پریشبا شام بذارم اینو
بعد شوهرم مسخرم کرد
گفت نه زحمت میافتیا خیلی سخته خسته میشی 🤣🤣🤣
بعد منم پشیمون شدم از حرفم
حتما باید غذا با تشریفات باشه چرب و چیل
بابای منم نیمرو ناهار حساب نمیکنه
 
آخرین ویرایش:

Choi mary

مدیر
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
گشنه پلوو


اون اسم تاپیکو دیدم منتظر غذای ژاپنی بودم
دیدم غذای تبریززیه متعجب چدم
نه برای تبریز هست اون ژاپنیها ما ها هستیم😂 ولی اینجا گفته گشنیز به جای گشنیز پودر نعناع می زنن گشنیز توی تبریز طرفدار نداره پیاز هم توی بیرونی ها نمی ریزن خونگی هرکی دوست داشت میریزه
 

مهی

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
کاش یه ذره خلاقیت داشتن تو انتخاب
اسم غذا
سیب زمینی تخم مرغ؟
افتضاحه👃
 

Firebreather

⭐⭐سوپر استار⭐⭐
عضویت
Jul 23, 2023
جنسیت
خانم
یِرالما یومورتا موقع ترجمه بع فارسی مسخره میشع اونم از نظر شما ، این دو تا زبون از لحاظ ساختاری اصلا شبیه به هم نیستن یه سری چیز ها تو ترجمه فارسی جور درنمیاد ، مثلا خودت میخواستی اسم بزاری چی میذاشتی؟ چه خلاقیتی به خرج میدادی؟ وقتی راجب یه زبونی چیزی نمیدونی چرا میگی افتضاحه؟
میشه شما دهنتو ببندی
وقتی درمورد نحوه حرف زدن و منظور کسی
اطلاعی نداری الکی گازوئیل نسوزونی؟ :(🥺
برم تخمه بیارم دعوا😍😂🤕
 

دیانام❤

⭐کاربر فعال⭐
عضویت
Dec 1, 2023
جنسیت
خانم
ما یه مدل دیگه که خوش مزه تر از این هست درست می‌ کنیم بهش میگیم سارآپا یعنی کوبیده زرد
همین تخم مرغ و سیب زمینی رو که له میکنیم جدا با روغن زرد یا کره یا جامد پیاز داغ درست میکنیم‌ و زردچوبه و فلفل و نمک میزنیم و با مواد می‌ کوبیم طعم بهتری میگیره
 

Choi mary

مدیر
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
یِرالما یومورتا موقع ترجمه بع فارسی مسخره میشع اونم از نظر شما ، این دو تا زبون از لحاظ ساختاری اصلا شبیه به هم نیستن یه سری چیز ها تو ترجمه فارسی جور درنمیاد ، مثلا خودت میخواستی اسم بزاری چی میذاشتی؟ چه خلاقیتی به خرج میدادی؟ وقتی راجب یه زبونی چیزی نمیدونی چرا میگی افتضاحه؟
مهگل خودش ترکه
 

مهی

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
ماشالله ادب رو نگاه ، خب منظورت چی میتونه باشه مشخصه دیگه
هروقت ازت نظر خواستن اونوقت
درمورد ادب کسی نظر بده
اصلا منظور من هرچی بود به تو ربطی داره؟🌹
 

بالا