طرز تهیه کیک اسفنجی خوشمزه برای ۴ ، ۸ و ۱۲ نفر

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه پف دار برای ۴ نفر که با دو برابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای هشت و دوازده نفر نیز تهیه کنید

دستور تهیه کیک ساده برای 4 نفر با پف زیاد
مواد لازم کیک اسفنجی:
تخم مرغ 3 عدد
آرد 1 پیمانه
پودر قند 1 پیمانه
آب جوش ¼ پیمانه
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
وانیل نوک قاشق چای خوری (یا ⅛ قاشق چای خوری)
نمک نوک قاشق چای خوری (یا ⅛ قاشق چای خوری)
طرز تهیه کیک ساده:
برای تهیه کیک ساده اسفنجی ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم تا زمانی که مایه کیک آماده شد برای گرم شدن فر معطل نشویم سپس تمام مواد اولیه را ۱ ساعت قبل از شروع کار داخل دمای محیط قرار می‌دهیم تا هم دمای محیط شوند. آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط می‌کنیم و سه بار الک کرده تا سبک شود.

زرده و سفیده تخم مرغ را جدا می‌کنیم. سفیده‌ها را ابتدا با دور تند همزن بزنید تا کمی کف کند سپس نصف پیمانه پودر قند را بتدریج اضافه کنید و با سرعت تند همزن بزنید تا به مرحله سافت پیک برسد یعنی زمانی که شما کاسه را بر می‌گردانید کیک از ظرف بیرون نریزد.



زرده را به همراه وانیل و مابقی پودر قند داخل کاسه ریخته و با همزن بزنید تا از لختگی خارج شود و کرم رنگ شود سپس در ادامه آب جوش را سریع اضافه کرده و در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید و خیلی تند هم بزنید نباید لحظه‌ای صبر کنید زیرا زرده تخم مرغ به خاطر داغ بود آب پخته می‌شود و کار خراب می‌شود به قدری مواد را هم بزنید تا از روان بودن خارج شود و کمی کشدار شده.

سفیده تخم مرغ را با کمک لیسک به زرده تخم مرغ اضافه کنید و به صورت دورانی در یک جهت هم بزنید اصلاً نباید پف سفیده را بگیرید سپس مخلوط آرد را طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و دوباره با لیسک در جهت فولد کنید. یک قالب 12 سانتی را کمربندی یا گرد ساده را کاغذ روغنی قرار دهید سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته توجه داشته باشید ۱/۳ قالب باید پر باشد سپس قالب را ۳ بار به سطح بکوبید تا هوای آن گرفته شود.

قالب فر در فر از قبل گرم شده قرار دهید و دما را روی ۱۸۰ بمدت ۴۵ الی ۵۵ دقیقه تنظیم کنید بعد از اتمام زمان پخت کیک را با خلال دندان چک کنید و اگر نیاز بود زمان بیشتری دهید می‌توانید ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح روی کیک نیز طلایی شود. کیک اسفنجی را به آرامی از قالب جدا کنید و بعد از خنک شدن می‌توانید از وسط به دو قسمت تقسیم کرده و کار خامه کشی و تزئین کیک را شروع کنید.
Û°Û¹_Û³Û´_ÛµÛ´_cake-esfanji.jpg

نکات کلیدی در تهیه کیک اسفنجی
اصلاً نباید ذره‌ای زرده داخل سفیده باشد وگرنه به سختی فرم می‌گیرد.
می‌توانید قبل از هم زدن سفیده پره‌های همزن را به مدت ۵ دقیقه داخل فریرز گذاشته تا کاملاً سرد باشد.
اگر تمایل داشتید کیک اسفنجی کاکائویی درست کنید پودر کاکائو را به زرده اضافه کنید و با آرد مخلوط نکنید.
دیواره‌های قالب را بیشتر از ۱ سانت چرب نکنید وگرنه پف کیک را می‌گیرد.
حتماً از آرد شیرینی پزی و سفید برای تهیه کیک اسفنجی استفاده کنید.
سرد بودن تخم مرغ از عوامل پف نکردن کیک اسفنجی می‌باشد.
زمانی که زمان پخت تمام نشده است در فر را باز نکنید زیرا باعث خوابیدن پف کیک می‌شود.
استفاده از قالب کوچک باعث می‌شود کیک پف خوبی کند ولی بدلیل نداشتن تکیه گاه بعد از پخت پفش بخوابد حتماً از قالب با سایز مناسب استفاده کنید.
اگر دمای فر بالا باشد سطح روی کیک ترک می‌خورد در واقع رویه کیک بر اثر دمای بالا سریع بسته می‌شود در حالی که کیک هنوز پف نکرده است به همین دلیل موقعی که کیک پف می‌کند سطح روی کیک را شکاف می‌دهد.
برای پخت کیک اسفنجی داخل قابلمه ریخته و قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می‌دهیم و بمدت ۴۵ دقیقه اجازه می‌دهیم تا کیک پخته شود.
می‌توانید شیر را بجای آب جایگزین کنید.​
 

بالا