طرز تهیه کتلت خوشمزه و مجلسی برای ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ نفر

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم

طرز پخت کتلت گوشت و سیب زمینی خام مجلسی و سرخ برای 10 نفر که با دو برابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای بیست و سی نفر نیز تهیه کنید

مواد لازم برای درست کردن کتلت گوشت و
سیب زمینی خام برای 10 نفر
گوشت چرخکرده کم چرب700 گرم
سیب زمینی خام4 عدد بزرگ
پیاز2 عدد بزرگ
تخم مرغ1 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان لازم
آرد گندم یا نخودچی2 ق غ (اختیاریه)
ترکیب سبزیجات خشک معطر (مرزه، ترخون و نعنا)یک و نیم قاشق غذاخوری کتلت گوشت رستورانی


آموزش مرحله به مرحله و دستور پخت طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی رستورانی برای 8 تا 10 نفر
رنده کردن سیب زمینی و پیاز 1- سیب زمینی و پیاز رو جداگانه با قسمت ریز رنده کنید و آب سیب زمینی رو کامل بگیرید اما آب پیاز بمونه، بعد داخل یه کاسه بریزید و گوشت رو هم اضافه کنید. مخلوط کردن مواد کتلت 2- ادویه ها و سبزیجات معطر و تخم مرغ و آرد رو هم به کاسه اضافه کنید و خوب ورز بدید تا مواد یکدست بشن، بعد روی ظرف رو بپوشونید و حدودا 1 ساعت بذارید یخچال تا استراحت کنه. سرخ کردن کتلت ها 3- داخل یه تابه روغن بریزید و بذارید با حرارت ملایم تا داغ بشه، بعد حرارت رو کم کنید و دستتون رو با آب مرطوب کنید و به اندازه یک تخم مرغ از مایه کتلت بردارید و کف دستتون پهن کنید (مثل کباب که توی دستتون اندازه میکنید) و داخل روغن داغ هر دو طرفش رو سرخ کنید. آماده شدن کتلت ها 4- زمانی که کتلت ها کاملا سرخ شدن از تابه بردارید و توی دستمال کاغذی یا صافی قرار بدین تا روغن اضافیش گرفته بشه بعد با خیارشور و گوجه ساندویچ کنید و نوش جان کنید.

Û±Û±_Û´Û²_Û°Û±_Cutlet-decoration.jpg

چیکار کنیم کتلت وا نره؟-فوت و فن خوشمزه شدن کتلت گوشت و سیب زمینی
1- سیب زمینی رو حتما با ریز ترین قسمت رنده، رنده کنید و آبش رو کامل بگیرید، آب سیب زمینی باعث میشه کتلت توی روغن وا بره. 2- سعی کنید سبزیجات معطر رو حذف نکنید چون یکی از راز های خوشمزه تر شدن کتلت همین سبزیجات معطر هستن. 3- آب پیاز رو داخل کتلت استفاده کنید تا بافت کتلت رو نرم بکنه و کتلت خوشمزه تر بشه. 4- ورز دادن مواد هم یکی دیگه از رازهای خوشمزگیه کتلته، مواد رو طوری ورز بدین که کاملا با هم مخلوط بشن و ادویه ها و سبزیجات به خورد بقیه مواد بره. 5- کتلت ها نه زیاد نازک بشن که بعد از سرخ شدن خشک بشن و نه زیاد کلفت که مغز پخت نشن و سیب زمینی های داخلش نپزن. 6- برای اینکه کتلت ها کاملا مغز پخت بشن باید حرارت کم باشه و روغن کتلت فراوون باشه تا مغز پخت بشه و کاملا ترد بشه، بنابراین اگه توی یه قابلمه کوچیک کتلت ها رو سرخ کنید درسته که زمان بیشتری میبره اما روغن کمتری مصرف میشه. 7- اگر مزه سیر رو دوست داشتید میتونید 5 حبه هم سیر داخل مایه کتلت رنده کنید. 8- آرد رو برای گرفتن آب اضافیه مایه کتلت و برای جلوگیری از وا رفتن کتلت استفاده میکنیم، اما اگر در دسترس نداشتید مهم نیس، یکبار بپزید اگر وا نرفت دیگه مشکلی نداره. 9- پودر تخم گشنیز هم طعم کتلت رو عالی میکنه. 10- کتلت گوشت رو با ترکیب گوشت گوسفند و گوساله درست کنید. 11- از سیب زمینی آبپز استفاده نکنید که جذب روغن بیشتری داره و بافت کتلت نرم میشه. 12- برای اینکه طعم ها به خورد هم برن، بهتره مایه کتلت چند ساعت توی یخچال استراحت کنه و بعد سرخ کنید. 13- برای فرم دادن به کتلت ها اگر قالب داشتید میتونید ازش استفاده کنید. 14- اگر در زمان شکل دادن به کتلت، یه سوراخ با انگشتتون وسط کتلت ایجاد کنید برای مغزپخت شدن کتلت خیلی موثره. چطور برای 4 نفر کتلت مرغ خوشمزه و ترد درست کنم؟
نسبت گوشت به سیب زمینی در کتلت
از اونجایی که اسم غذا کتلت گوشته پس معلومه که مقدار گوشت باید زیاد باشه، اما مقدار دقیقش به خودتون بستگی داره مثلا اگر برای تعداد زیادی بخواین این کتلت رو درست کنید با این گرونیه گوشت نمیصرفه که گوشت رو خیلی زیاد استفاده کنید و سیب زمینی باید لااقل 2 الی 3 برابره گوشت باشه، اما اگر برای خودتون میخواین کتلت گوشت رو درست کنید هر چقدر مقدار گوشت بیشتر باشه بهتره، البته نه از سیب زمینی ها، توی کتلت گوشت، همیشه سیب زمینی باید مقدارش بیشتر از گوشت باشه.​
 

بالا