طرز تهیه نان برنجی قزوینی ترد و خانگی

  • شروع کننده موضوع آیلا
  • تاریخ شروع

آیلا

Guest
رسپی خوشمزه ترین و مجلسی ترین نان برنجی قزوینی در منزل

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی :
آرد برنج نرم ۲ و ۱/۲ پیمانه

پودر شکر ۱/۲ پیمانه + ۱ قاشق چای خوری

پودر هل تازه ۱/۳ قاشق چای خوری

گلاب ۱/۲ پیمانه

روغن جامد ۱۲۵ گرم

زعفران غلیظ ۱-۲ قاشق غذا خوری

تخم مرغ یک عدد

تخم خرفه یا خلال پسته



نکته بسیار مهم در طرز تهیه نان برنجی قزوینی انتخاب آرد برنج هست. آرد برنج باید بسیار “حریر” باشد و چندین بار الک شده، بدون نم، و بسیار نرم باشد.


بدون درشته. در غیر این صورت نتیجه نهایی ترد نخواهد بود.



روغن رو آب کنید و بگذارید خنک بشه نه کامل (دست را که نسوزاند) . بعد با پودر شکر داخل همزن برقی بزنید.

بهش هل رو اضافه کنید و هم بزنید تا پودر شکر و روغن خوب یکدست بشه.

یک عدد تخم مرغ داشتیم می شکنیم زرده رو جدا میکنیم و سفیده رو به دو قسمت تقسیم می کنیم ( فقط نصف سفیده + زرده رو برای داخل شیرینی نیاز داریم)

تخم مرغ و گلاب رو کمی هم زده و به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا آرد برنج رو بریزید و خوب مخلوط کنید.


حالا زعفرون آب شده غلیظ رو اضافه میکنیم اگر خواستید نان برنجی قزوینی ها تون زیاد زرد بشه میتونید کمی زعفرون بیشتری بهش اضافه کنید.

اگر خواستید شیرینی هاتون دو رنگ بشه قبل از اضافه کردن زعفران نصف خمیر رو جدا کنید .

همزن رو خاموش کنید و با دست سعی کنید خمیر رو یک دست جمع کنید . اگر خمیر خشک بود یعنی به ورز دادن بیشتری نیاز داره.

اگر شل بود اشکالی نداره بعد استراحت نرم میشه.

یک تکه کوچولو از خمیر جدا کنید و تو دستتون گرد کنید اگر به راحتی گرد شد و ترک نخورد خمیرتون آماده هست.

اگر نه به خمیر ۱-۲ قاشق روغن مایع اضافه و دوباره ورز بدید. به هیچ عنوان به خمیر نان برنجی قزوینی گلاب بیشتری اضافه نکنید چون باعث میشه شیرینی هاتون سفت بشه.



حالا خمیر رو خوب گرد کنید و داخل یک پلاستیک بپیچید و بزارید یه جای خنک ( نیازی به یخچال نیست) به مدت ۱۲ ساعت تا خمیر استراحت کنه.

اگر بعد از دوازده ساعت نتونستید خمیر رو درست کنید، می تونید اون رو داخل یخچال منتقل کنید و به مدت یک هفته نگهداری کنید خمیر رو بعد از در اوردن از یخچال کمی ورز بدید و بعد بپزید.



روش درست کردن شییرینی نان برنجی قزوینی
بعد از استراحت خمیر رو بیارید و ازش گوله هایی کوچکتر از گردو جدا کنید.

داخل دستتون گرد کنید و پهن کنید و با یک شی گرد روش شکل بندازید و یا اگر مهر مخصوص این شیرینی رو دارید روش مهر بزنید.


بعد روشون تخم خرفه بپاشید یا یک عدد خلال پسته رو دقیقا مرکز شیرینی فرو کنید.

من چون دسترسی به تخم خرفه نداشتم روش از دانه خشخاش استفاده کردم .

نان برنجی قزوینی ها رو بچینید داخل سینی بزارید داخل فر روی ۳۲۵ درجه فارنهایت به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه
شیرینی ها رو داخل ظرف در بسته نگهداری کنید .

نوش جان

Û°Û¹-Û³Ûµ-ÛµÛ·-images.jpg
 

بالا