طرز تهیه قورمه شلغم خوشمزه افغانی

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه قورمه شلغم مخصوص افغانستان

1 عدد شلغم بزرگ ، پوست کنده و خرد شده(حدود 300 تا 400 گرم)
1 عدد گوجه فرنگی ، خرد شده
نصف پیاز متوسط ،نگینی خرد شده
2 حبه کوچک سیر ، رنده شده
1 بند انگشت زنجبیل تازه ، رنده شده
1 ق م رب گوجه فرنگی
1 ق م زردچوبه
1 ق چ زیره سیاه (نکوبیده)
1 عدد فلفل سبز تند ،ریز خرد شده (من نریختم)
1 ق چ شکر
1 ق غ گشنیز ریز خرد شده
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم
1/4 استکان آب (در صورت لزوم)
مراحل تهیه
مرحله 1
اول از همه شلغم ، گوجه ، پیاز رو خرد کرده و سیر و زنجبیل رو هم رنده ی ریز میکنیم
مرحله 2
پیاز رو با مقدار دلخواه روغن ، تفت میدیم تا کم کم رنگش عوض شه البته پیاز داغ نمیخوایم درست کنیم پس نیاز نیست خیلی زیاد تفت بخوره


مرحله 3
بعد سیر و زنجبیل و ادویه ها رو اضافه میکنیم
مراحل دستور 🇦🇫 قورمه شلغم عکس 3
مرحله 4
و بعد نوبت ریختن رب و گوجه ست.
گوجه رو نباید بیش از حد تفتش بدیم چون نمی خوایم آبش کاملا تبخیر بشه. به آبِ گوجه برای ایجاد بخار در حین پخت نیاز داریم
مراحل دستور 🇦🇫 قورمه شلغم عکس 4
مرحله 5
و حالا نوبت ریختن شلغمه
چون شلغم به تنهایی مقداری تلخی داره ،بهتره کمی شکر هم بریزیم


مرحله 6
به مقدار خیلی کم ، آب می ریزیم و درب ظرف رو میذاریم. وقتی بخار کرد ، شعله رو کمِ کم میکنیم و میذاریم به آرومه بپزه.
مرحله 7
حدود دو ساعت برای پخت شلغم کافیه.در مدت پخت بهتره فقط یکی دو بار صرفا برای چک کردن میزان آب درش رو باز کنیم.
مرحله 8
بعد از این مدت ، شلغم ما کاملا پخته و نرم شده اما له نشده و ظاهرش رو هم حفظ کرده 😍
حالا گشنیز رو هم اضافه کرده و به هم میزنیم.
تمومه 😉

مرحله 9
ما قورمه ی شلغم رو در کنار بولانی خوردیم که خیلی ترکیب جالبی شد 😆
به هر حال کنار هر نونی عالیه 👌


Û±Û·_Û°Û²_Û²Û²_.jpg
 

بالا