آیلا
⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
- عضویت
- May 2, 2023
- جنسیت
- خانم
طرز تهیه قورمه شلغم مخصوص افغانستان
1 عدد شلغم بزرگ ، پوست کنده و خرد شده(حدود 300 تا 400 گرم)
1 عدد گوجه فرنگی ، خرد شده
نصف پیاز متوسط ،نگینی خرد شده
2 حبه کوچک سیر ، رنده شده
1 بند انگشت زنجبیل تازه ، رنده شده
1 ق م رب گوجه فرنگی
1 ق م زردچوبه
1 ق چ زیره سیاه (نکوبیده)
1 عدد فلفل سبز تند ،ریز خرد شده (من نریختم)
1 ق چ شکر
1 ق غ گشنیز ریز خرد شده
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم
1/4 استکان آب (در صورت لزوم)
مراحل تهیه
مرحله 1
اول از همه شلغم ، گوجه ، پیاز رو خرد کرده و سیر و زنجبیل رو هم رنده ی ریز میکنیم
مرحله 2
پیاز رو با مقدار دلخواه روغن ، تفت میدیم تا کم کم رنگش عوض شه البته پیاز داغ نمیخوایم درست کنیم پس نیاز نیست خیلی زیاد تفت بخوره
مرحله 3
بعد سیر و زنجبیل و ادویه ها رو اضافه میکنیم
مراحل دستور قورمه شلغم عکس 3
مرحله 4
و بعد نوبت ریختن رب و گوجه ست.
گوجه رو نباید بیش از حد تفتش بدیم چون نمی خوایم آبش کاملا تبخیر بشه. به آبِ گوجه برای ایجاد بخار در حین پخت نیاز داریم
مراحل دستور قورمه شلغم عکس 4
مرحله 5
و حالا نوبت ریختن شلغمه
چون شلغم به تنهایی مقداری تلخی داره ،بهتره کمی شکر هم بریزیم
مرحله 6
به مقدار خیلی کم ، آب می ریزیم و درب ظرف رو میذاریم. وقتی بخار کرد ، شعله رو کمِ کم میکنیم و میذاریم به آرومه بپزه.
مرحله 7
حدود دو ساعت برای پخت شلغم کافیه.در مدت پخت بهتره فقط یکی دو بار صرفا برای چک کردن میزان آب درش رو باز کنیم.
مرحله 8
بعد از این مدت ، شلغم ما کاملا پخته و نرم شده اما له نشده و ظاهرش رو هم حفظ کرده
حالا گشنیز رو هم اضافه کرده و به هم میزنیم.
تمومه
مرحله 9
ما قورمه ی شلغم رو در کنار بولانی خوردیم که خیلی ترکیب جالبی شد
به هر حال کنار هر نونی عالیه
1 عدد شلغم بزرگ ، پوست کنده و خرد شده(حدود 300 تا 400 گرم)
1 عدد گوجه فرنگی ، خرد شده
نصف پیاز متوسط ،نگینی خرد شده
2 حبه کوچک سیر ، رنده شده
1 بند انگشت زنجبیل تازه ، رنده شده
1 ق م رب گوجه فرنگی
1 ق م زردچوبه
1 ق چ زیره سیاه (نکوبیده)
1 عدد فلفل سبز تند ،ریز خرد شده (من نریختم)
1 ق چ شکر
1 ق غ گشنیز ریز خرد شده
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
روغن به میزان لازم
1/4 استکان آب (در صورت لزوم)
مراحل تهیه
مرحله 1
اول از همه شلغم ، گوجه ، پیاز رو خرد کرده و سیر و زنجبیل رو هم رنده ی ریز میکنیم
مرحله 2
پیاز رو با مقدار دلخواه روغن ، تفت میدیم تا کم کم رنگش عوض شه البته پیاز داغ نمیخوایم درست کنیم پس نیاز نیست خیلی زیاد تفت بخوره
مرحله 3
بعد سیر و زنجبیل و ادویه ها رو اضافه میکنیم
مراحل دستور قورمه شلغم عکس 3
مرحله 4
و بعد نوبت ریختن رب و گوجه ست.
گوجه رو نباید بیش از حد تفتش بدیم چون نمی خوایم آبش کاملا تبخیر بشه. به آبِ گوجه برای ایجاد بخار در حین پخت نیاز داریم
مراحل دستور قورمه شلغم عکس 4
مرحله 5
و حالا نوبت ریختن شلغمه
چون شلغم به تنهایی مقداری تلخی داره ،بهتره کمی شکر هم بریزیم
مرحله 6
به مقدار خیلی کم ، آب می ریزیم و درب ظرف رو میذاریم. وقتی بخار کرد ، شعله رو کمِ کم میکنیم و میذاریم به آرومه بپزه.
مرحله 7
حدود دو ساعت برای پخت شلغم کافیه.در مدت پخت بهتره فقط یکی دو بار صرفا برای چک کردن میزان آب درش رو باز کنیم.
مرحله 8
بعد از این مدت ، شلغم ما کاملا پخته و نرم شده اما له نشده و ظاهرش رو هم حفظ کرده
حالا گشنیز رو هم اضافه کرده و به هم میزنیم.
تمومه
مرحله 9
ما قورمه ی شلغم رو در کنار بولانی خوردیم که خیلی ترکیب جالبی شد
به هر حال کنار هر نونی عالیه