ملیحه
Guest
فرق بین شور و ترشی چیست ؟ طرز تهیه شور مخلوط ترد در منزل . چطونه شوری درست کنیم که ترد و خوشمزه شود ؟ دلیل کپک زدن شور چیست ؟ چکار کنیم شور کپک نزند ؟
فرق بین ترشی و شور: در این است که در ترشی سرکه بکار رفته، ولی در شور مهم ترین چیز آب و نمک است.
نکته و فرمول:
برای آب شور به نسبت هر یک لیتر آب یک قاشق غذاخوری نمک و یک دوم پیمانه سرکه بریزید.
اول از همه تمامی مواد را تازه خریداری کنید. هویج را پوست بگیرید و بشویید و خورد کنید. کرفس را شسته و برگ آن را از ساقه سوا کنید. بعد ساقه های کرفس را روی تخته خورد کنید ( به قطعات کوچک ).
گل کلم را گل گل کنید ( جدا ) کنید. در این قسمت سیر را از پوست جدا کنید و بشویید. همه این مواد را بعد از خورد شدن روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان کامل گرفته بشود.
برای درست کردن آب شور احتیاج داریم به آب و نمک و سرکه. در اینجا حتما باید از پیمانه مشخصی استفاده شود. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است. البته شما میتوانید از هر پیمانه ای استفاده کنید. به عنوان مثال از یک فنجان یا یک لیوان یا یک کاسه ستفاده کنید.
دقت کنید برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم، از همان پیمانه استفاده کنید. در کل پیمانه شما باید از یک چیز باشد.
زمانی که آب را پیمانه کردید داخل یک ظرف بریزید و بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. وقتی که جوشید از روی حرارت بردارید و نمک و سرکه را به آب جوشتان اضافه کنید و هم بزنید تا در هم مخلوط شوند. در اینجا ما از نمک دانه درشت دریا بدون ید استفاده کردیم.
اکنون اجازه بدهید تا آب و سرکه شما خنک شوند و آب را کنار بگذارید تا بقیه مواد را آماده کنید.
در این قسمت ظرف شیشه ای جا داری را انتخاب کنید و تمامی سبزیجاتی را که خورد کرده بودیم داخل شیشه اما به تریتیب قرار میدهیم. به این صورت، ابتدا گل کلم خورد شده و هویج خورد شده، چند حبه سیر و لابلای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.
به همین ترتیب تا جایی که ظرف شما جا دارد مواد سبزیجات را داخل شیشه جا دهید تا شیشه پر شود و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید.
کمی صبر کنید تا آب داخل مواد فرو کش کند. اگر نیاز بود کمی دیگر آب اضافه کنید تا شیشه پر شود. بعد درب شیشه را بسته و در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد .
این شور تقریبا ده الی بیست روز زمان میبرد تا برسد. اگر میخواهید شورتان سریعتر آماده شود، می توانید از آب نمک داغ روی مواد بریزید. به این صورت، زمانی که آب داغ ریختید داخل شیشه اجازه دهید سرد شود بعد درب شیشه را ببندید. بعد از یک روز هم داخل یخچال بگذارید.
نکته: حتما از سرکه خالص استفاده کنید. دو نوع سرکه در بازار موجود هست. طبیعی شامل سرکه انگور و کشمش و یک سرکه دیگر که همان سرکه سفید است بسیار رقیق و شفاف. سرکه سفید را میتوانید در تهیه ترشی البالو و چغندر استفاده کنید . اما در بقیه ترشی و شورها از سرکه انگور استفاده کنید .
اگر حین درست کردن شور متوجه شوری آب آن شدید می توانید آب جوشیده سرد شده را آماده کنید و کمی از آب شیشه خالی کنید و کمی به آب جوشیده شده سرکه اضافه کنید و دوباره روی شیشه بریزید.
اما اگر بعد از مدتی از استفاده متوجه شوری شدید میتوانید شورتان را هنگام استفاده زیر شیر سرد بگیرید تا شوری آن کم شود. اما هنگام درست کردن به نمک آن دقت کنید.
زمانی که می خواهید آب جوشیده سرد شده را روی مواد بریزید اگر ولرم باشد بهتر است در حدی که نه سرد باشد و نه طوری که دست را بسوزاند.
کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، میتوانند قبل از استفاده از شور مقداری از آن را داخل ظرفی پر از آب سرد قرار دهند و مقدار کمی برای مصرف را داخل آب سرد حدود نیم ساعت بخوابانند تا از شوری آن کاسته شود و بعد داخل آب کش ریخته و استفاده کنند.
نکته دیگر اینکه، گاهی دیدهاید شور شما دچار لزج یا لیزی هست حتما داخل شیشه شور هوا وارد شده و یکی از علت های دیگر آن کم نمک بودن آن است. برای هر یک لیتر آب نصف پیمانه سرکه سفید استفاده کنید یا به طور دقیق از هر یک لیوان آبی که استفاده میشود، ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.
دوستان با توجه به رعایت این نکات حتما می توانید شوری بسیار عالی درست کنید. بسیار لذت بخش است زمانی که خودتان با دست خودتان یک ترشی یا شور درست کرده باشید.
فرق بین ترشی و شور: در این است که در ترشی سرکه بکار رفته، ولی در شور مهم ترین چیز آب و نمک است.
مواد لازم شور مخلوط خانگی
گل کلم | یک عدد متوسط |
هویج تازه | ۳۰۰ گرم |
کرفس تازه | یک عدد متوسط |
سیر خشک | یک بوته متوسط |
فلفل سبز تند | ۳ عدد |
خیار قلمی | ۲۵۰ گرم |
پیاز ترشی ریز | ۲۰۰ گرم (دلخواه) |
سبزیجات تازه و معطر | ترخون ، کرفس ، شوید: از هر کدام چند شاخه |
نمک بدون ید | دو سوم پیمانه |
آب ولرم | ۱۹ پیمانه |
سرکه | یک و نیم پیمانه |
تخم گشنیز | یک قاشق غذاخوری سر پر |
نکته و فرمول:
برای آب شور به نسبت هر یک لیتر آب یک قاشق غذاخوری نمک و یک دوم پیمانه سرکه بریزید.
طرز تهیه شور مخلوط:
اول از همه تمامی مواد را تازه خریداری کنید. هویج را پوست بگیرید و بشویید و خورد کنید. کرفس را شسته و برگ آن را از ساقه سوا کنید. بعد ساقه های کرفس را روی تخته خورد کنید ( به قطعات کوچک ).
گل کلم را گل گل کنید ( جدا ) کنید. در این قسمت سیر را از پوست جدا کنید و بشویید. همه این مواد را بعد از خورد شدن روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان کامل گرفته بشود.
برای درست کردن آب شور احتیاج داریم به آب و نمک و سرکه. در اینجا حتما باید از پیمانه مشخصی استفاده شود. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است. البته شما میتوانید از هر پیمانه ای استفاده کنید. به عنوان مثال از یک فنجان یا یک لیوان یا یک کاسه ستفاده کنید.
دقت کنید برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم، از همان پیمانه استفاده کنید. در کل پیمانه شما باید از یک چیز باشد.
زمانی که آب را پیمانه کردید داخل یک ظرف بریزید و بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. وقتی که جوشید از روی حرارت بردارید و نمک و سرکه را به آب جوشتان اضافه کنید و هم بزنید تا در هم مخلوط شوند. در اینجا ما از نمک دانه درشت دریا بدون ید استفاده کردیم.
اکنون اجازه بدهید تا آب و سرکه شما خنک شوند و آب را کنار بگذارید تا بقیه مواد را آماده کنید.
در این قسمت ظرف شیشه ای جا داری را انتخاب کنید و تمامی سبزیجاتی را که خورد کرده بودیم داخل شیشه اما به تریتیب قرار میدهیم. به این صورت، ابتدا گل کلم خورد شده و هویج خورد شده، چند حبه سیر و لابلای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.
به همین ترتیب تا جایی که ظرف شما جا دارد مواد سبزیجات را داخل شیشه جا دهید تا شیشه پر شود و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید.
کمی صبر کنید تا آب داخل مواد فرو کش کند. اگر نیاز بود کمی دیگر آب اضافه کنید تا شیشه پر شود. بعد درب شیشه را بسته و در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد .
این شور تقریبا ده الی بیست روز زمان میبرد تا برسد. اگر میخواهید شورتان سریعتر آماده شود، می توانید از آب نمک داغ روی مواد بریزید. به این صورت، زمانی که آب داغ ریختید داخل شیشه اجازه دهید سرد شود بعد درب شیشه را ببندید. بعد از یک روز هم داخل یخچال بگذارید.
نکته: حتما از سرکه خالص استفاده کنید. دو نوع سرکه در بازار موجود هست. طبیعی شامل سرکه انگور و کشمش و یک سرکه دیگر که همان سرکه سفید است بسیار رقیق و شفاف. سرکه سفید را میتوانید در تهیه ترشی البالو و چغندر استفاده کنید . اما در بقیه ترشی و شورها از سرکه انگور استفاده کنید .
اگر داخل شورتان چند تا نخود بیندازید بوی بد شور شما را حذف می کند.
اگر در حین درست کردن شورتان احساس کردید شور شما بیش از حد شور شده چکار کنیم؟
اگر حین درست کردن شور متوجه شوری آب آن شدید می توانید آب جوشیده سرد شده را آماده کنید و کمی از آب شیشه خالی کنید و کمی به آب جوشیده شده سرکه اضافه کنید و دوباره روی شیشه بریزید.
اما اگر بعد از مدتی از استفاده متوجه شوری شدید میتوانید شورتان را هنگام استفاده زیر شیر سرد بگیرید تا شوری آن کم شود. اما هنگام درست کردن به نمک آن دقت کنید.
زمانی که می خواهید آب جوشیده سرد شده را روی مواد بریزید اگر ولرم باشد بهتر است در حدی که نه سرد باشد و نه طوری که دست را بسوزاند.
کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، میتوانند قبل از استفاده از شور مقداری از آن را داخل ظرفی پر از آب سرد قرار دهند و مقدار کمی برای مصرف را داخل آب سرد حدود نیم ساعت بخوابانند تا از شوری آن کاسته شود و بعد داخل آب کش ریخته و استفاده کنند.
علت این که شور کپک میزند چیست؟
حتما دقت کنید تمامی مواد و سبزیجات شما بعد از شستشوی کامل حتما باید خشک باشند. حتی ظرف مورد استفاده شما برای شور نباید حتی یک قطره آب داخل آن باشد. حتما باید ظرف شما خشک و تمیز و بدون نم باشد.نکته دیگر اینکه، گاهی دیدهاید شور شما دچار لزج یا لیزی هست حتما داخل شیشه شور هوا وارد شده و یکی از علت های دیگر آن کم نمک بودن آن است. برای هر یک لیتر آب نصف پیمانه سرکه سفید استفاده کنید یا به طور دقیق از هر یک لیوان آبی که استفاده میشود، ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.
دوستان با توجه به رعایت این نکات حتما می توانید شوری بسیار عالی درست کنید. بسیار لذت بخش است زمانی که خودتان با دست خودتان یک ترشی یا شور درست کرده باشید.