طرز تهیه شله زرد خوشمزه و نذری برای ۴ ، ۸ و ۱۲ نفر

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
دستور تهیه خوشمزه ترین شله زرد به صورت نذری و رستورانی این مواد گفته شده برای چهار نفره که با دوبرابر و سه برابر کردن آن نیز میتوانید برای هشت و دوازده نفر نیز تهیه کنید

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه۱ فنجان
شکر۲ فنجان
زعفران دم کردهنصف فنجان
آب سرد۶ فنجان
گلاب¼ پیمانه
پودر هل¼ قاشق چایخوری
کره۵۰ گرم
دارچینبرای تزیین
خلال پستهبرای تزیین
طرز تهیه شله زرد
مرحله اول
ابتدا برنج ایرانی و خوش عطر و شکسته را از ۳ الی ۴ ساعت قبل از پخت پاک می کنیم و در ظرفی پر از آب می ریزیم تا خیس بخورد.بعد برنج را چندین مرتبه می شویییم و در قابلمه مورد نظر برای پخت شله زرد می ریزیم و پنج برابر آب روی آن می ریزیم.

مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر بجوش بیاید. پس از جوش آمدن شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت پخته و کاملا باز شود.(زیاد بودن شعله باعث کشیده شده آب برنج و ته گرفتن برنج می شود)

طرز تهیه شله زرد
حالا شکر را می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا در برج کاملا حل شود.بعد زعفران را نیز اضافه می کنیم.اگر در این مرحله که شکر کاملا حل شده بود دیدیم آب شله زرد کم است می توانیم کم کم آب جوش به آن اضافه کنیم تا به مقدار مورد نظرمان برسد و کافی باشد.


مرحله چهارم
(اگر قبل از افزودن شکر آب جوش اضافه کنیم ممکن است با اضافه کردن شکر به شله زرد باعث رقیق شدن آن بشویم و شله زرد بسیار آبکی داشته باشیم)سپس زمانیکه مخلوط شکر و برنج پخته شد و اصطلاحا جا افتاد

مرحله پنجم
(می توانید با گوشت کوب برقی خوب ان را میکس کنید تا شله زرد یک دستی داشته باشید) در ۱۵ دقیقه آخر کمی خلال بادام می افزاییم و پیاپی شله زرد را هم می زنیم و زمانیکه که به غلظت مطلوبمان رسید در آخر کره،گلاب،پودر هل را اضافه می کنیم

طرز تهیه شله زرد
این کار مانع از سفت شدن شله زرد شود و بعد از ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا کمی از حرارت بیافتد و در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین و خلال بادام یا خلال پسته روی آن را تزئین می کنیم و نوش جان کنید.

Û±Û·_Û³Û±_ÛµÛ±_4-17-915x1024.jpg

نکات طرز تهیه شله زرد
جلوگیری از آب انداختن شله زرد
اگر می خواهید از آب انداختن شله زرد جلوگیری کنید باید روی حرارت گاز شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کاملا ملایم کنید. اگر شله زرد شما آب انداخته است بگذارید شعله زرد جا بیفتد سپس صبر کنید تا آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود و پس از ان شله زرد را از روی حرارت بردارید تا ظاهر شله زرد شما خراب نشود​
 

بالا