طرز تهیه زیر برنجی آش گوشت لری خوشمزه

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
مواد لازم برای سینی زیر برنجی لرستان سه نفره
گوشت گوسفندی۵۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
چوب دارچین۱ تکه
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش۲ قاشق غذاخوری
برنج۳ پیمانه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
طرز تهیه زیر برنجی
مرحله اول
برای تهیه زیر برنجی خوشمزه ابتدا گوشت گوسفندی را به صورت تکه های درشت خرد می کنیم، سپس به خوبی می شوییم و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کرده و اضافه می کنیم.

مرحله دوم
در این مرحله چوب دارچین را به همراه مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۳ تا ۴ ساعت با حرارت بسیار ملایم بپزد.


مرحله سوم
حالا برنج را درون یک کاسه آب قرار داده و کمی نمک اضافه می کنیم. یک ساعت مانده به پایان پخت گوشت، مقداری نمک، زعفران دم کرده و آب لیمو ترش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب درون قابلمه کم شود.


مرحله چهارم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه برنج را به آب جوش اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند.


مرحله پنجم
حالا برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و مقداری روغن در کف قابلمه می ریزیم. برای ته دیگ مقداری سیب زمینی ورقه ای یا یک تکه نان لواش در کف قابلمه قرار می دهیم.

مرحله ششم
در این مرحله برنج آبکش شده را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

مرحله هفتم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا درون یک دیس می ریزیم، سپس آب باقیمانده در قابلمه را صاف می کنیم. در ادامه برنج را روی تکه های گوشت می ریزیم و به سلیقه خود با مواد دلخواه تزیین کرده و سرو می کنیم.

Û±Û¹_Û°Û±_Û³Û¸_images.jpg
 

بالا