ملیحه
Guest
طرز تهیه زیتون پرورده در خانه . آموزش تصویری درست کردن زیتون پرورده در خانه ؟ چطور زیتون پرورده خوشمزه درست کنیم ؟
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده
اما شما برای این کار میتوانید به جای نمکیار از هاون و یا دستگار غذاساز هم استفاده کنید. ابتدا گردوها را داخل هاون میریزیم و کمی میکوبیم تا زمانی که گردوها به صورت دندانگیر خرد شوند. بعد آنها را به کاسه منتقل میکنیم.
۲. سپس سیرها را داخل هاون میکوبیم تا حسابی له و پوره شوند. بعد از اضافه کردن پوره سیر به کاسه، دانههای انار را نیز در هاون میکوبیم تا جایی که هسته انارها له شود و انار آب بیاندازد و آن را نیز به کاسه منتقل میکنیم.
۳. سبزیها را نیز تا زمانی که کامل له شوند در هاون میکوبیم و بعد به مواد کاسه اضافه میکنیم.
زیتونهای بدون هسته را نیز در هاون مقداری میکوبیم. نباید این کار را زیاد انجام دهید تا زیتونها خیلی له نشوند.
۴. سپس زیتونها را نیز به کاسه منتقل میکنیم و رب انار را به مواد اضافه میکنیم.
ادویهها را نیز اضافه میکنیم. در صورتی که زیتونهای شما کمنمک بودند مقداری نمک نیز اضافه کنید.
۵. بعد از اضافه کردن آب انار زیتونها را هم میزنیم تا مواد به خرد آنها برود. در صورتی که سبزی محلی چوچاق در دسترس نبود میتوانید به میزان دلخواه از همان نعناع و گشنیز استفاده کنید. البته از چوچاق خشک هم میتوانید برای زیتون پرورده استفاده کنید که تا حدودی عطر لازم را به آن میدهد.
۶. در مرحله آخر روغن زیتون را نیز اضافه کرده و مجددا زیتون را هم میزنیم تا کامل مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
زیتون پروده آمادهشده حتما باید حداقل به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت استراحت کند تا عطر و طعم مواد را کاملا به خود بگیرد و به اصطلاح جا بیفتد و خوشمزه شود.
۷. سپس زیتون پروده جذاب و خوشمزه را با دانههای انار و برگ نعناع تزیین و در کنار غذاهای مختلف سرو میکنیم.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده
زیتون بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
چوچاق | ۵۰ گرم |
نعناع | ۵۰ گرم |
گشنیز | ۵۰ گرم |
رب انار | ۴ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | یک سوم قاشق غذاخوری |
آب انار | نصف پیمانه |
دانه انار | یک سوم پیمانه |
گلپر | ۱ قاشق چایخوری |
گردو | ۲۵۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
پودر انار خشک یا سماق | ۱ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه زیتون پرورده
۱. برای درست کردن زیتون پروده به روش اصیل و سنتی در شمال از ظروفی به نام نمکیار استفاده میکنند. به کمک سنگ، مواد اولیه را داخل این ظرف میکوبند تا عصاره آنها خارج شود و عطر و طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود.اما شما برای این کار میتوانید به جای نمکیار از هاون و یا دستگار غذاساز هم استفاده کنید. ابتدا گردوها را داخل هاون میریزیم و کمی میکوبیم تا زمانی که گردوها به صورت دندانگیر خرد شوند. بعد آنها را به کاسه منتقل میکنیم.
۲. سپس سیرها را داخل هاون میکوبیم تا حسابی له و پوره شوند. بعد از اضافه کردن پوره سیر به کاسه، دانههای انار را نیز در هاون میکوبیم تا جایی که هسته انارها له شود و انار آب بیاندازد و آن را نیز به کاسه منتقل میکنیم.
۳. سبزیها را نیز تا زمانی که کامل له شوند در هاون میکوبیم و بعد به مواد کاسه اضافه میکنیم.
زیتونهای بدون هسته را نیز در هاون مقداری میکوبیم. نباید این کار را زیاد انجام دهید تا زیتونها خیلی له نشوند.
۴. سپس زیتونها را نیز به کاسه منتقل میکنیم و رب انار را به مواد اضافه میکنیم.
ادویهها را نیز اضافه میکنیم. در صورتی که زیتونهای شما کمنمک بودند مقداری نمک نیز اضافه کنید.
۵. بعد از اضافه کردن آب انار زیتونها را هم میزنیم تا مواد به خرد آنها برود. در صورتی که سبزی محلی چوچاق در دسترس نبود میتوانید به میزان دلخواه از همان نعناع و گشنیز استفاده کنید. البته از چوچاق خشک هم میتوانید برای زیتون پرورده استفاده کنید که تا حدودی عطر لازم را به آن میدهد.
۶. در مرحله آخر روغن زیتون را نیز اضافه کرده و مجددا زیتون را هم میزنیم تا کامل مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
زیتون پروده آمادهشده حتما باید حداقل به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت استراحت کند تا عطر و طعم مواد را کاملا به خود بگیرد و به اصطلاح جا بیفتد و خوشمزه شود.
۷. سپس زیتون پروده جذاب و خوشمزه را با دانههای انار و برگ نعناع تزیین و در کنار غذاهای مختلف سرو میکنیم.