طرز تهیه خورشت کنگر خوشمزه مجلسی برای ۲ ، ۴ و ۶ نفر

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه خورشت کنگر رستورانی کردی برای دو نفر که با دو برابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای چهار و شش نفر نیز تهیه کنید

مواد لازم خورش کنگر برای ۲ نفر
نعنا ۲۵گرم
کنگر ۳۰۰ گرم
جعفری ۷۵ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
لیمو عمانی ۱ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی نصف ق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کنگر خوشمزه و مجلسی با گوشت
مرحله اول: تفت دادن پیاز
ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله دوم:تفت دادن گوشت


پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی ( مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم:پخت گوشت
در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود، پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله چهارم:تفت دادن کنگر و نعنا و جعفری
در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید، در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد کنگر را به همراه نعنا و جعفری داخل تابه بریزید و تفت دهید.


مرحله پنجم: پخت خورشت کنگر
پس از اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردید آنها از روی حرارت کنار بگذارید. در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر ، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در مرحله بعدی لیمو عمانی ها را با یک چنگال سوراخ کنید. سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود. یک ساعت مانده به پایان پخت خورش ، لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در پایان پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که طعم ترش آن کم بود می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. پس اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.

Û±Û¶_Û²Û¹_Û±Û¹_cbfac0f8f371d054d80ffa92f7467de5__charsoogh-1-886x1024.jpg

فوت و فن های دستور پخت خورش کنگر
خورش کنگر با مرغ
خورش کنگر به صورت متداول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است طبخ می شود ولی اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید ، می توانید این خورش سنتی و بسیار مفید را با مرغ درست کنید.

می توانید مانند خورش مرغ از مرغ های یک تکه مانند سینه و ران مرغ استفاده کنید اما توصیه می کنیم برای اینکه خورش ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورش مرغ نشود گوشت مرغ را به صورت قیمه ای خرد کنید و در خورش استفاده کنید.

روش پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی ندارد. مزیتی که پخت این خورش با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز دارد این است که به خاطر اینکه مرغ سریعتر پخته می شود خورش شما نیز زود تر آماده سرو می شود.

می توانید برای دستور بالا به اندازه گوشت خورشتی ( ۴۰۰ گرم ) گوشت مرغ اضافه کنید. البته چون گوشت مرغ هم ارزان تر است و هم خاصیت های زیادی برای بدن دارد توصیه می کنیم مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در خورش خود استفاده کنید.

خورش کنگر با لپه
در دستور پخت اصلی این خورش از لپه استفاده نمی شود ولی خیلی از افراد به خاطر طعم و زیبایی بیشتر خورش از لپه استفاده می کنند. برای این منظور کافیست ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم لپه را به مدت ۲ ساعت بخیسانید و پس از اضافه کردن گوشت به خورش اضافه کنید.


فوت و فن های دستور پخت خورش کنگر مجلسی با گوشت و مرغ
کنگر را هرچقدر دیرتر به خورشت اضافه کنید سفت تر باقی می ماند.
اگر ذائقه تون رو به تندی می رود کمی فلفل قرمز اضافه کنید.
در ریختن زعفران در این خورش دست و دلباز باشید.
می توانید نعنا و جعفری را حذف کنید و به صورت قرمز این خورشت را تهیه کنید.
اگر کنگر زیاد تهیه کردید به صورت خام فریرز نکنید یک تفت کوچیک دهید سپس فریرز کنید.
می توانید به جای لیموعمانی از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید دقت کنید در ۱۰ دقیقه انتهای چاشنی را اضافه کنید تا رنگ خورشت حفظ شود.
می توانید در انتها کمی رب نارنج نیز به خورش اضافه کنید.
در شستشو کنگر ها مراقب تیغ های ریز آنها باشید.​
 

نهاال

⭐کاربر ویژه⭐
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
اصلا کنگر چیه من اگه قبل از دیدن این تاپیک یکی میگفت کنگر کجا میفروشن ادرس مصلاح ساختمونی رو بهش میدادم
 
استارتر
استارتر
آیلا

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
اصلا کنگر چیه من اگه قبل از دیدن این تاپیک یکی میگفت کنگر کجا میفروشن ادرس مصلاح ساختمونی رو بهش میدادم
اینا کنگر کوهین اینجا بعد عید همه جا پره
 

نهاال

⭐کاربر ویژه⭐
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
الان عکسش رو تو گوگل سرچ کردم اتفاقا تو اهواز تو بازرچه دیدم ولی فکر کردم پیازچه هستش توجه نکردم
 
استارتر
استارتر
آیلا

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
الان عکسش رو تو گوگل سرچ کردم اتفاقا تو اهواز تو بازرچه دیدم ولی فکر کردم پیازچه هستش توجه نکردم
طعم انچنانی نداره

ولی خب یه چیز طبیعیه بهتره که خورده بشه
 

نهاال

⭐کاربر ویژه⭐
عضویت
May 4, 2023
جنسیت
خانم
طعم انچنانی نداره

ولی خب یه چیز طبیعیه بهتره که خورده بشه
متاسفانه ما عرب ها به چیز های گیاهی بجز شویت و سبزی قورمه و سبزی ماهی هیچ چیزی وارد غذا هامون نمیشه تمام غذا های ما تو گوشت و مرغ خلاصه میشه چیزی به نام کرفس کنگر و... نداریم اینجا مدل های مختلف غذای گوشتی درست میکنن سندروم بی قرار خوردن گوشت داریم تو هرچیزی گوشت میریزیم نریزیم کسی نمیخوره مثلا غذاهای حاضری ما باید توشون گوشت باشه در این گوشت خوار و البته چرب و چیلی
 
استارتر
استارتر
آیلا

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
متاسفانه ما عرب ها به چیز های گیاهی بجز شویت و سبزی قورمه و سبزی ماهی هیچ چیزی وارد غذا هامون نمیشه تمام غذا های ما تو گوشت و مرغ خلاصه میشه چیزی به نام کرفس کنگر و... نداریم اینجا مدل های مختلف غذای گوشتی درست میکنن سندروم بی قرار خوردن گوشت داریم تو هرچیزی گوشت میریزیم نریزیم کسی نمیخوره مثلا غذاهای حاضری ما باید توشون گوشت باشه در این گوشت خوار و البته چرب و چیلی
بامیه که مخصوص شماست!
 
استارتر
استارتر
آیلا

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
بامیه رو که گوشت میبینیم ماا هفته ای دوبار اونهم تلیتی بدون برنج حتی ترشی بامیه هم داریم
ترشیش چه جوریه ! پس ببین به عادته ! ماها هم حالا خالا بامیه نمی خوریم
 

بالا