طرز تهیه خورشت بادمجان خوشمزه برای ۲ ، ۴ و ۶ نفر

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی رستورانی برای دو نفر که با دو برابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای چهار و شش نفر نیز تهیه کنید

مواد لازم برای ۲ نفر
یادمجان قلمی ۲ عدد
گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۱ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی


طرز تهیه خورش بادمجان
مرحله اول
برای تهیه خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع به قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله دوم
در ادامه مقداری ادویه زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر پیاز را تفت دهید تا با زردچوبه یکدست شود. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را پس از شستشو و آبکشی به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورش بادمجان
گوشت را فقط باید کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد ، زیرا سرخ کردن زیادی گوشت باعث می شود که سفت و دیرپز شود. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله چهارم
توجه داشته باشید که تفت دادن گوجه فرنگی باعث می شود که در پایان کار خورش خوشرنگ تری نیز داشته باشید.در ادامه ۳ لیوان پر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.


مرحله پنجم
پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا گوشت به مدت یک و نیم تا دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.در حین پختن گوشت می توانید بادمجان ها را آماده کنید ، برای این منظور بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به صورت طولی به دو قسمت تبدیل کنید.

مرحله ششم
در ادامه بادمجان ها را در یک سینی بچینید و مقداری نمک روی انها بپاشید. این کار علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها را می گیرد باعث می شود هنگام سرخ کردن ، بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی کنید.


حالا پس از خشک کردن بادمجان ها، انها را در روغن سرخ نمایید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود. در همین مرحله گوجه فرنگی ها را نیز از وسط نصف کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شوند.

مرحله هشتم
در این مرحله پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت و نرم شد، مقداری نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید و به آرامی خورش را کمی ترکیب کنید تا ادویه ها و زعفران به خوبی درون خورش ترکیب شوند.

مرحله نهم
در ادامه بادمجان را به همراه گوجه فرنگی های سرخ شده به قابلمه اضافه کنید. پس از اضافه کردن بادمجان نباید خورش را زیاد هم بزنیم. در صورت تمایل می توانید برای طعم دهی به خورش مقداری آبلیمو یا آبغوره نیز به خورش اضافه کنید.

مرحله دهم
خورش بادمجان از خورش هایی محسوب می شود که به دلیل اینکه لعاب زیادی ندارد باید به صورت کم آب سرو شود. پس از اضافه کردن بادمجان ها اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد.

مرحله یازدهم
توجه داشته باشید که اگر می خواهید یک خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی درست کنید باید صبور باشید و اجازه دهید خورش به آرامی و با حرارت ملایم جا بیفتد. در پایان پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
Û±Û²_Û²Û¸_Û±Û³_1203051_853.jpg

نکات طرز تهیه خورش بادمجان
طرز تهیه خورش بادمجان با لپه
همانطور که در ابتدا عرض کردم خورش بادمجان اصلی ایرانی حاوی لپه نمی باشد اما اگر می خواهید خورش خوشرنگ تر و با لعاب تری داشته باشید می توانید از لپه نیز در این خورش استفاده کنید. برای مقدار مواد بالا می توانید بین ۱۵۰ گرم لپه اضافه کنید. لپه را حداقل از ۲ ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آنرا تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

نکته مهم در مورد پختن لپه این است که حتما آنرا به صورت جداگانه با یک پیاز بپزید سپس آب اضافی آنرا دور بریزید و زمانی که گوشت پخت لپه را به خورش اضافه کنید. اگر لپه را به همراه گوشت بپزید خورش شما طعم اصلی خود را از دست خواهد داد و طعمی شبیه آبگوشت خواهد گرفت.​
 

بالا