طرز تهیه حلیم گیاهی خوشمزه توسط نواب ابراهیمی

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه بهترین حلیم گیاهی خوشمزه و مجلسی و سالم

مواد لازم حلیم گیاهی
گندم۱ پیمانه
کره۳۰ گرم
دارچینبه مقدار لازم
کنجدبه مقدار لازم
روغن کنجدبه مقدار لازم
نمککمی
طرز تهیه حلیم گیاهی
مرحله اول
در بیشتر حلیم ها از گندم پوست کنده استفاده می شود ولی گاهی می توان از گندم با پوست نیز استفاده کرد ولی باید از آبکش رد کنیم تا پوست آن گرفته شود. بنابراین بهتر است از گندم بدون پوست حلیم بپزیم که درد سر کمتری داشته باشد.

مرحله دوم
در ابتدای کار، گندم را شسته و حدود ۲۴ ساعت درآب خیس می کنیم تا خوب آب را جذب کند. در این صورت، مدت طبخ کوتاه تر می شود. می توان از بلغور گندم نیز استفاده نمود ولی نباید سایز آن خیلی ریز باشد تا حلیم خیلی له نشود.


طرز تهیه حلیم گیاهی
گندم خیس خورده را آبکش کرده و درون یک قابلمه می ریزیم. ۵ لیوان آب نیز روی آن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا با شعله ملایم بپزد. کمی کره و نمک هم به آن اضافه می کنیم. آنقدر باید گندم پخته شود تا نرم شود و دانه های آن له شوند


مرحله چهارم
باید هر چند وقت یک بار آن را هم بزنیم تا ته نگیرد. اگر قبل از این که گندم نرم شود، آب آن تمام شد، کمی از آب گرم را درون آن اضافه می کنیم. گندم باید به گونه ای پخته شود که دانه های آن به صورت پوره، نرم شوند.


مرحله پنجم
اگر گندم با پوست است در این مرحله باید از آبکش رد کنیم تا به طور کامل پوست از گندم جدا شود. در ادامه گندم پوست کنده را درون غذا ساز می ریزیم و له می کنیم تا یکدست شود. سپس گندم له شده را درون قابلمه می ریزیم.

طرز تهیه حلیم گیاهی
سپس مجدد به آن آب جوش اضافه می کنیم تا جایی که به غلظت حلیم در آید. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد. حلیم نباید زیاد سفت یا زیاد شل باشد. وقتی حلیم به غلظت دلخواه رسید،


باقی مانده کره را به آن اضافه کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. آن را درون کاسه سرو می کنیم. روی آن را با روغن کنجد و دارچین و شکر و تزیین می کنیم. اگر طبق ذائقه حلیم نمکی می خورید شکر را حذف کرده و کنار غذا نمک می گذاریم.

Û±Ûµ_ÛµÛ´_Û°Û±_halim-giyahi.jpg
 

بالا