طرز تهیه حلوا ساده برای 4 نفر مجلسی خوشمزه و لذیذ

  • شروع کننده موضوع آیلا
  • تاریخ شروع

آیلا

Guest
رسپی خوشمزه ترین حلوا سنتی و آسان و سریع با نکات مهم

مواد لازم برای تهیه حلوا مجلسی (برای 4 نفر)
آرد سفید 2 لیوان
شکر 1 لیوان
روغن مایع 1 لیوان
کره یا روغن جامد 100 گرم
گلاب ½ لیوان
زعفران دم کرده به مقدار لازم
پودر هل نوک قاشق چایخوری
آب 2 لیوان
مراحل در طرز تهیه حلوا مجلسی با آرد گندم
مرحله اول

شکر را به همراه یک و نیم لیوان آب درون قابلمه ای ریخته و روی شعله کم اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید. پودر هل و زعفران را درون شیره ریخته و اجازه دهید شیره کمی بجوشد تا قوام بیاید.
مقدار زعفران به سلیقه شما بستگی دارد. وقتی شیره جوشید و رنگ مورد نظر را پیدا کرد گلاب را اضافه کنید و وقتی دو سه جوش زد شعله را خاموش کنید. ظرف را کنار بگذارید تا سرد شود.

مرحله دوم

آرد را کامل الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود.

مرحله سوم

آرد را درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. شعله زیر قابلمه باید کم باشد و مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد. زیرا آرد در هنگام تفت دادن سریع می سوزد. همزمان با هم زدن آرد، با پشت قاشق آردهای گلوله شده را باز کنید. آرد را به اندازه ای تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شده و به رنگ کرمی در بیاید. هر چقدر آرد را بیشتر تفت دهید حلوای شما رنگ تیره تری خواهد گرفت و مزه آن به تلخی می زند.

مرحله چهارم

آرد تفت داده شده را (همانطور که داغ است) الک کنید تا آردهای گلوله شده از آرد جدا شود. اگر این کار را انجام ندهید گلوله های آرد درون حلوا باقی مانده و حلوا لطافت مورد نظر را نخواهد داشت. در ضمن در هنگام خوردن حلوا هم گلوله های آردی زیر دندان می آیند که حس ناخوشایندی به فرد می دهد.

مرحله پنجم

پس ار اینکه آرد تفت داده شده را الک کردید، دوباره آرد را داخل قابلمه ریخته و روغن مایع و کره (یا روغن جامد) را به آن اضافه کنید (اگر آرد سرد شده و حرارت خود را از دست داده کمی آنرا روی حرارت هم بزنید تا دوباره داغ شود).

مرحله ششم

آرد را درون روغن نیز کمی تفت دهید. دقت کنید باید مدام آرد و روغن را هم بزنید تا نسوزد.

مرحله هفتم

وقتی روغن کاملا توسط آرد حذب شد و ترکیبی خشک بدست آمد شعله را خاموش کنید. همانطور که ترکیب آرد و روغن داغ است، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

مرحله هشتم

دقت کنید که شیره را باید کم کم اضافه کنید. در این مرحله حلوای شما آماده است و تنها باید میزان شیرینی آن را طبق ذائقه خود کنترل نمایید.

مرحله نهم

برای اینکه حلوای شما به روغن بیفتد، پس از اضافه کردن شیره، ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی آنرا هم بزنید تا به روغن بیفتد و براق شود.
۰۸_۵۰_۱۵_حلوا-دستور-اصلی-عکس.jpg


نکات مهم در پخت حلوا مجلسی
برای پخت می توانید از آرد نان استفاده کنید اما برای اینکه حلوایی لطیف و سبک داشته باشید بهتر است آرد شیرینی پزی تهیه نمایید.
اگر می خواهید حلوایی طلایی و خوشرنگ داشته باشید آرد را زیاد تفت ندهید. اگر آرد را کمتر از حد لازم تفت دهید حلوایی کمرنگ و بی روح خواهید داشت و در صورتی که آرد را بیشتر از حد لازم تفت دهید، رنگ حلوای شما قهوه ای تیره شده و مزه آن نیز ممکن است به تلخی بزند.
مهمترین نکته برای داشتن حلوایی با بافت عالی تفت دادن آرد است. بهتر است آرد را به مدت 20 – 30 دقیقه روی شعله ملایم تفت دهید.
برای اینکه متوحه شوید آرد به اندازه کافی تفت داده شده و رنگ مناسب را به خود گرفته است، کمی از آرد را درن مقداری روغن بریزید تا رنگ حلوا را متوجه شوید.
در صورتی که دوست دارید حلوایی که درست می کنید بیشتر عطر و طعم زعفران داشته باشد می توانید زعفران بیشتری به شیره اضافه کنید.
گلاب را همیشه در آخرین دقایق به شیره اضافه کنید. زیرا درصورتی که زودتر اضافه کنید و گلاب به همراه شیره زیاد بجوشد، عطر گلاب از بین خواهد رفت.
برای تزیین این دسر می توانید از بادام پرک شده، گل محمدی و پودر نارگیل و پودر پشته هم استفاده کنید.
اگر می خواهید این شیرینی را با ماسوره و قیف شکل داده و تزیین کنید، باید این شیرینی را به صورت گرم درون قیف بریزید.
اضافه کردن کره باعث می شود تا شیرینی طعم و مزه بهتری داشته باشد.
میتوانید به نسبت مساوی از روغن مایع و روغن جامد استفاده کنید.
استفاده از روغن جامد باعث نرم و لطیف شدن حلوا خواهد شد. روغن مایع نیز برای براق شدن این شیرینی لازم است.
اگر میزان شربتی که به حلوا اضافه می کنید از حد لازم کمتر باشد حلوایی خشک و سفت خواهید داشت.
اضافه کردن شیره زیاد باعث شل شدن حلوا می شود. اگر مقدار شیره ای که به حلوا اضافه کردید زیاد شده و شل شد، آن را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و تفت دهید تا آب اضافی شیره تبخیر گردد.
اگر مقدار روغنی که می خواهید به آرد اضافه کنید زیاد بود و مواد آردی تان شل شد می توانید مجددا کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید.
در صورتی که دوست داشته باشید حلوایی دور نگ تهیه کنید می توانید پس از آماده شدن شیرینی، مقداری از آنرا برداشته و با پودر کاکائو ترکیب نمایید. نگران مزه کاکائو نباشید زیرا مقدار کاکائویی که به این شیرینی اضافه می شود به قدری کم است که خیلی روی مزه حلوا تاثیر نمی گذارد.
در صورتی که بخواهید شیرینی سالم تری داشته باشید می توانید به جای شکر از عسل یا انواع شیره طبیعی (شیره خرما، شیره انگور و …) استفاده کنید.
بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد استفاده کنید.
 

بالا