طرز تهیه بادمجان شکم پر ترکی (کارنیاریک)

لایلاک

⭐کاربر برتر⭐
عضویت
Oct 24, 2023
جنسیت
خانم
26333



ما ایرانی‌ها اسمش را دلمه بادمجان می‌گذاریم و استانبولی‌ها به آن بادمجان شکم پر یا کارنیاریک می‌گویند.


مواد لازم:

_ بادمجان۶ عدد
_ روغن نباتی۱/۴ فنجان
_ روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
_ پیاز۲ عدد
_ سیر۵ حبه
_ فلفل دلمه ای سبز۱ عدد
_ گوشت چرخ کرده۲۲۶ گرم
_ گوجه فرنگی۱ عدد
_ رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
_ نمک۱/۲ قاشق چایخوری
_ فلفل سیاه۱/۴ قاشق چایخوری


طرز تهیه و دستور پخت:


مرحله اول

شما برای تهیه این غذای فوق العاده به این ترکیبات نیاز دارید که برای راحتی در زمان پخت آن را آماده کنید این مواد شامل 6 عدد بادمجان ، 1/4 فنجان روغن نباتی ، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن گیاهی ، 2 عدد پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد شده ، 5 حبه سیر پوست بگیرید و ریز خرد شده ،226 گرم گوشت چرخ کرده 1 عدد فلفل سبز خرد شده ، 1 عدد گوجه فرنگی بزرگ خرد شده ، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، 1/2 قاشق چایخوری نمک ، 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه ، نیاز دارید

مرحله د

بادمجان را آماده کنید نوارهایی از پوست بادمجان ها جدا کنید. یک شکاف از وسط بادمجان ها با یک چاقوی تیز یک برش طولی بزنید. سپس یک کاسه بزرگ را با آب پر کنید و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. بادمجان ها را به مدت 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را به آرامی فشار داده و با دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا آب اضافه توی بافت آن کامل خشک شود. سپس توی یک تابه 1/4 فنجان روغن نباتی بریزید و تمام اطراف آن را سرخ و طلایی کنید و در اینجا بادمجان ها بسیار نرم خواهند بود. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله سو

فیلینگ را آماده کنید// روغن زیتون را در تابه بریزید و گذاشته تا کمی گرم شود و بعد پیاز خرد شده را به روغن اضافه و تفت داده تا کمی نرم و سبک شود و بعد سیر را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا عطر آن آزاد و سرخ یا طلایی شود. در اینجاگوشت چرخ کرده را به تابه اضافه و با هم تفت دهید تا آب گوشت کشیده و سرخ کنید و سپس فلفل سبز و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی، نمک و پودر فلفل سیاه را به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه کنید و حدود 10 دقیقه دیگر بپزید.

مرحله چهارم

در این زمان بادمجان های سرخ شده را در یک ظرف پخت کنار هم بچینید و توی شکاف بادمجان را با ترکیب گوشت پر کنید و سس را با مخلوط کردن 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در 1 فنجان آب جوش درست کنید و با قاشق روی بادمجان ها و داخل ظرف بریزید. به مدت 30 دقیقه در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد یا روی حرارت گاز قرار داده و آن را بپزید تا بادمجان ها کاملا پخته و نرم شوند. به طور سنتی، بادمجان را برای تهیه این دستور سرخ می کنند. با این حال، می توانید بادمجان ها را هم تفت دهید. برای این کار بادمجان ها را پوست کنده و از وسط آن را برش دهید. با یک برس 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی بادمجانها بمالید و در فر با دمای 400 درجه فارنهایت حدود 45 دقیقه تفت دهید. پس از برشته شدن بادمجان ها، آنها را در ظرف پخت قرار دهید و شکاف آن را باز کنید تا فضایی برای پر کردن آن باز شود. سپس طبق دستور به پر کردن و پخت ادامه دهید.

مرحله پنجم

بهترین بادمجان برای این دستور، چند نکته وجود دارد :مطمئن شوید که بادمجان پوست روشن و بدون لک قهوه ای داشته باشد. بادمجان نسبت به اندازه اش باید سنگین و سفت باشد.

گوشت چرخ کرده: توصیه می کنم برای این دستور از گوشت چرخ کرده بدون چربی استفاده کنید. همچنین می توانید از گوشت چرخ کرده یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید.

ادویه: در صورت تمایل می توانید مقداری پونه کوهی خشک اضافه کنید. برای طعم بیشتر خاورمیانه ای، ازهفت رنگ استفاده کنید که ترکیبی از فلفل سیاه، زیره، دارچین، گشنیز و سایر ادویه ها است.

شما می توانید به دلخواه داخل مواد میانی از هر نوع سبزیجاتی و موادی که دوست دارید استفاده کنید مانند قارچ یا ذرت. یا ۲ قاشق غذاخوری گردوی خرد شده نیز به مواد داخل بادمجان ها اضافه کنید.اگر به طعم ترش علاقه دارید می توانید به همراه رب گوجه، نصف قاشق رب انار نیز به مواد گوشتی خود اضافه کنید.

مرحله ششم

باقیمانده آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و تا 5 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، بادمجان های شکم پر را در یک ظرف پخت قرار دهید و به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید.
 

Aynaz _

⭐کاربر ویژه⭐
عضویت
May 30, 2023
جنسیت
خانم
26333



ما ایرانی‌ها اسمش را دلمه بادمجان می‌گذاریم و استانبولی‌ها به آن بادمجان شکم پر یا کارنیاریک می‌گویند.


مواد لازم:

_ بادمجان۶ عدد
_ روغن نباتی۱/۴ فنجان
_ روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
_ پیاز۲ عدد
_ سیر۵ حبه
_ فلفل دلمه ای سبز۱ عدد
_ گوشت چرخ کرده۲۲۶ گرم
_ گوجه فرنگی۱ عدد
_ رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
_ نمک۱/۲ قاشق چایخوری
_ فلفل سیاه۱/۴ قاشق چایخوری


طرز تهیه و دستور پخت:


مرحله اول

شما برای تهیه این غذای فوق العاده به این ترکیبات نیاز دارید که برای راحتی در زمان پخت آن را آماده کنید این مواد شامل 6 عدد بادمجان ، 1/4 فنجان روغن نباتی ، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن گیاهی ، 2 عدد پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد شده ، 5 حبه سیر پوست بگیرید و ریز خرد شده ،226 گرم گوشت چرخ کرده 1 عدد فلفل سبز خرد شده ، 1 عدد گوجه فرنگی بزرگ خرد شده ، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، 1/2 قاشق چایخوری نمک ، 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه ، نیاز دارید

مرحله د

بادمجان را آماده کنید نوارهایی از پوست بادمجان ها جدا کنید. یک شکاف از وسط بادمجان ها با یک چاقوی تیز یک برش طولی بزنید. سپس یک کاسه بزرگ را با آب پر کنید و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. بادمجان ها را به مدت 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را به آرامی فشار داده و با دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا آب اضافه توی بافت آن کامل خشک شود. سپس توی یک تابه 1/4 فنجان روغن نباتی بریزید و تمام اطراف آن را سرخ و طلایی کنید و در اینجا بادمجان ها بسیار نرم خواهند بود. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله سو

فیلینگ را آماده کنید// روغن زیتون را در تابه بریزید و گذاشته تا کمی گرم شود و بعد پیاز خرد شده را به روغن اضافه و تفت داده تا کمی نرم و سبک شود و بعد سیر را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا عطر آن آزاد و سرخ یا طلایی شود. در اینجاگوشت چرخ کرده را به تابه اضافه و با هم تفت دهید تا آب گوشت کشیده و سرخ کنید و سپس فلفل سبز و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی، نمک و پودر فلفل سیاه را به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه کنید و حدود 10 دقیقه دیگر بپزید.

مرحله چهارم

در این زمان بادمجان های سرخ شده را در یک ظرف پخت کنار هم بچینید و توی شکاف بادمجان را با ترکیب گوشت پر کنید و سس را با مخلوط کردن 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در 1 فنجان آب جوش درست کنید و با قاشق روی بادمجان ها و داخل ظرف بریزید. به مدت 30 دقیقه در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد یا روی حرارت گاز قرار داده و آن را بپزید تا بادمجان ها کاملا پخته و نرم شوند. به طور سنتی، بادمجان را برای تهیه این دستور سرخ می کنند. با این حال، می توانید بادمجان ها را هم تفت دهید. برای این کار بادمجان ها را پوست کنده و از وسط آن را برش دهید. با یک برس 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی بادمجانها بمالید و در فر با دمای 400 درجه فارنهایت حدود 45 دقیقه تفت دهید. پس از برشته شدن بادمجان ها، آنها را در ظرف پخت قرار دهید و شکاف آن را باز کنید تا فضایی برای پر کردن آن باز شود. سپس طبق دستور به پر کردن و پخت ادامه دهید.

مرحله پنجم

بهترین بادمجان برای این دستور، چند نکته وجود دارد :مطمئن شوید که بادمجان پوست روشن و بدون لک قهوه ای داشته باشد. بادمجان نسبت به اندازه اش باید سنگین و سفت باشد.

گوشت چرخ کرده: توصیه می کنم برای این دستور از گوشت چرخ کرده بدون چربی استفاده کنید. همچنین می توانید از گوشت چرخ کرده یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید.

ادویه: در صورت تمایل می توانید مقداری پونه کوهی خشک اضافه کنید. برای طعم بیشتر خاورمیانه ای، ازهفت رنگ استفاده کنید که ترکیبی از فلفل سیاه، زیره، دارچین، گشنیز و سایر ادویه ها است.

شما می توانید به دلخواه داخل مواد میانی از هر نوع سبزیجاتی و موادی که دوست دارید استفاده کنید مانند قارچ یا ذرت. یا ۲ قاشق غذاخوری گردوی خرد شده نیز به مواد داخل بادمجان ها اضافه کنید.اگر به طعم ترش علاقه دارید می توانید به همراه رب گوجه، نصف قاشق رب انار نیز به مواد گوشتی خود اضافه کنید.

مرحله ششم

باقیمانده آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید و تا 5 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، بادمجان های شکم پر را در یک ظرف پخت قرار دهید و به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید.
قارنی یاریخ
 

بالا