آیلا
⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
- عضویت
- May 2, 2023
- جنسیت
- خانم
طرز تهیه آش دنورو لرستان محلی و مقوی
مواد لازم:
آش دندونی لرستان یکی از بهترین غذاهای سنتی و خوشمزه مربوط به استان لرستان است.
- نخود ۲۰۰ گرم
- لوبیا ۲۰۰ گرم
- عدس ۲۰۰ گرم
- باقلا ۲۰۰ گرم
- گندم ۲۰۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
تمام بنشن اعم از نخود، لوبیا، عدس و باقلا و گندم را جداگانه در ظروفی بمدت ۲۴ ساعت میخیسانیم تااثرات نفاخ آنها کمتر شود. سپس آنها را نیم پز میکنیم.
قابلمهای را پر از آب نموده و همراه با نخود و لوبیای نیم پز شده روی اجاق با حرارت کم میگذاریم تا خوب پخته شوند. پس از آنکه لعاب مواد ما بدلیل پخت روی مواد را گرفت و کمی از آب آنها تبخیر شد، عدس و باقلا را نیز به مواد داخل قابلمه خود اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا به همراه دیگر مواد پخته شوند.
در انتها گندم را به همراه مقداری کمی نمک داخل ظرف غذا ریخته و روی حرارت اجاق میریزیم تا کاملاً پخته و جا بیفتد.
دنورو درواقع نوعی سوپ یا آش محلی لرستان است و به نشانه شادی از روییدن اولین دندان کودک بختِ میشود و برخی از مردم بر این معتقدند که اگر هنگام درآمدن دندان کودکی بختِ نشود در بزرگسالی دچار دندانقروچه میشود؛ بنابراین بخت این نوع غذا بیشتر جنبه آیینی دارد و مورداستفاده شده برای این نوع آش نخود، لوبیا، عدس، باقلا، گندم و نمک است.
مواد لازم:
آش دندونی لرستان یکی از بهترین غذاهای سنتی و خوشمزه مربوط به استان لرستان است.
- نخود ۲۰۰ گرم
- لوبیا ۲۰۰ گرم
- عدس ۲۰۰ گرم
- باقلا ۲۰۰ گرم
- گندم ۲۰۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
تمام بنشن اعم از نخود، لوبیا، عدس و باقلا و گندم را جداگانه در ظروفی بمدت ۲۴ ساعت میخیسانیم تااثرات نفاخ آنها کمتر شود. سپس آنها را نیم پز میکنیم.
قابلمهای را پر از آب نموده و همراه با نخود و لوبیای نیم پز شده روی اجاق با حرارت کم میگذاریم تا خوب پخته شوند. پس از آنکه لعاب مواد ما بدلیل پخت روی مواد را گرفت و کمی از آب آنها تبخیر شد، عدس و باقلا را نیز به مواد داخل قابلمه خود اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا به همراه دیگر مواد پخته شوند.
در انتها گندم را به همراه مقداری کمی نمک داخل ظرف غذا ریخته و روی حرارت اجاق میریزیم تا کاملاً پخته و جا بیفتد.
دنورو درواقع نوعی سوپ یا آش محلی لرستان است و به نشانه شادی از روییدن اولین دندان کودک بختِ میشود و برخی از مردم بر این معتقدند که اگر هنگام درآمدن دندان کودکی بختِ نشود در بزرگسالی دچار دندانقروچه میشود؛ بنابراین بخت این نوع غذا بیشتر جنبه آیینی دارد و مورداستفاده شده برای این نوع آش نخود، لوبیا، عدس، باقلا، گندم و نمک است.