خواص پیازچه؛ این سبزی لاغرمردنی اما پرفایده!

خداگونه

کاربر جدید
عضویت
Dec 24, 2023
جنسیت
خانم

ارزش غذایی پیازچه​

خواص پیازچه، به دلیل برخورداری از مواد مغذی از گروه‌های مختلف است. به‌طور کلی ارزش غذایی پیازچه در هر ۱۰۰ گرم عبارت است از:

  • انرژی: ۳۰ کیلوکالری
  • کربوهیدرات: ۴.۳۵ گرم
  • پروتئین: ۳.۲۷ گرم
  • چربی کل: ۰.۷۳ گرم
  • کلسترول: ۰
  • فیبر رژیمی: ۲.۵ گرم
  • فولات: ۱۰۵ میکروگرم
  • نیاسین: ۰.۶۴۷ میلی‌گرم
  • پانتوتنیک‌اسید: ۰.۳۲۴ میلی‌گرم
  • پیریدوکسین: ۰.۱۳۸ میلی‌گرم
  • ریبوفلاوین: ۰.۱۱۵ میلی‌گرم
  • تیامین: ۰.۰۷۸ میلی‌گرم
  • ویتامین ث: ۱ میلی‌گرم
  • ویتامین ای: ۲۱ میلی‌گرم
  • ویتامین کا: ۷ میکروگرم
  • سدیم: ۳ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۲۹۶ میلی‌گرم
  • کلسیم: ۹۲ میلی‌گرم
  • مس: ۰.۱۵۷ میلی‌گرم
  • آهن: ۱.۶۰ میلی‌گرم
  • منیزیم: ۴۲ میلی‌گرم
  • منگنز: ۰.۳۷۳ میلی‌گرم
  • فسفر: ۵۸ میلی‌گرم

مهمترین خواص و فواید پیازچه برای سلامتی چیست؟​

پیازچه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی‌ست که فواید زیادی برای این سبزی به ارمغان آورده است و باعث شده عوارض پیازچه بسیار کم باشد. این آنتی‌اکسیدان‌ها به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند، سلامت قلب را بهبود می‌بخشند و حتی می‌توانند با التهاب مبارزه کنند. آن‌ها همچنین بدن را سم‌زدایی و سلامت پوست را تقویت می‌کنند. فیبر موجود در آن‌ هم می‌تواند به تسهیل روند هضم کمک کند.

مانند یک جنگجو برای مقابله با سرطان​

آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی مانند لوتئین و زآگزانتین در این سبزی، از شما در برابر سرطان‌های ریه و دهان محافظت می‌کنند. یکی دیگر از خواص پیازچه، پیشگیری از سرطان روده به دلیل فیبر بالای آن است.

مانند سایر اعضای خانواده سیر و پیاز، پیازچه هم حاوی آلیسین است؛ یک آنتی‌اکسیدان مهم که به پیشگیری از سرطان سینه کمک می‌کند. مطالعات مختلف نشان داده است که سبزیجات آلیوم (آن‌هایی که حاوی آلیسین هستند) دارای اثرات بازدارنده روی سرطان‌ها هستند.

محافظت از قلب با مصرف پیازچه​

آلیسین موجود در این سبزی یک ارگانوسولفور است. ارگانوسولفور باعث شده است تا فواید پیازچه برای کاهش سطح کلسترول و فشار خون قابل‌ چشم‌پوشی نباشد. علاوه‌بر این، آلیسین ماده‌ای به نام اکسیدنیتریک را در جریان خون آزاد می‌کند. این ماده باعث کاهش سفتی رگ‌های خونی و در نتیجه کاهش فشار خون خواهد شد.

کورستین موجود در آن ‌هم باعث کاهش تجمع پلاک در رگ‌ها می‌شود. خواص پیازچه به دلیل برخورداری از آلیسین نه‌تنها باعث کاهش سطح کلسترول بد (کلسترول LDL) می‌شود، بلکه سطح کلسترول خوب (کلسترول HDL) را هم افزایش می‌دهد. این مورد مهم باعث کاهش احتمال بروز بیماری‌های قبلی می‌شود.

بهبود سلامت استخوان در گرو مصرف این سبزی​

پیازچه حاوی ویتامین K است که یک ماده مغذی برای استخوان‌ها به شمار می‌رود. این ویتامین به حفظ یکپارچگی و تراکم استخوان کمک می‌کند. درواقع ویتامین K در تولید پروتئینی به نام استئوکلسین نقش دارد که وجود آن در بدن برای حفظ تراکم مواد معدنی در استخوان بسیار مهم است. یکی دیگر از خواص پیازچه، کاهش التهاب در بدن بوده که با درمان آرتریت مرتبط است.

آسان‌کردن فرآیند گوارش​

یکی دیگر از فواید پیازچه، کمک به بدن برای رهایی از شر باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌های مضر در دستگاه گوارش است. این مواد مضر، فرآیند هضم را مختل می‌کنند. خواص ضد باکتریایی این سبزی هم می‌تواند به کاهش ناراحتی روده کمک کند. همچنین ترکیبی عالی از فیبر و سایر مواد مغذی ضروری مانند نیاسین، تیامین، اسیدپانتوتنیک، فسفر و روی است که خواص همه این‌ها برای تسهیل فرآیند گوارش شناخته شده است.

خنثی‌کردن مین‌های سم در بدن​

خواص پیازچه برای تمیز نگه‌داشتن خون قابل‌ توجه است. این فایده مهم به دلیل وجود کلروفیل و ویتامین K در پیازچه است. همچنین مواد معدنی موجود در این سبزی اثرات سموم را خنثی می‌کنند. خواص ضد باکتریایی آن هم فرآیند سم‌زدایی را سرعت می‌بخشد.

ارتقای سیستم ایمنی بدن​

فیتوکمیکال‌های متعدد موجود در پیازچه توان بالایی در تقویت سیستم ایمنی دارند. این سبزی همچنین حاوی مقدار کمی سلنیوم است که یکی دیگر از مواد معدنی مهم است که ایمنی را تقویت می‌کند. سلول‌های ایمنی اگر با کمبود سلنیوم مواجه شوند، در تولید پروتئین و انتقال کلسیم با مشکل مواجه می‌شوند. سولفوریک موجود در آن هم زخم‌ها را سریع‌تر بهبود می‌بخشد
 

بالا