آموزش نگهداری حیوانات خانگی

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
نگهداری حیوانات خانگی و محل ادرار و مدفوع
یکی از چالش‌های بزرگ در نگهداری حیوان خانگی این است که به او آموزش دهید در محل مخصوصی ادرار و مدفوع کند. گربه‌ها نسبت به سگ‌ها به آموزش کمتری نیاز دارند.

کافی‌ست یک ظرف مخصوص یا خاک مخصوص برای گربه تهیه کنید و نهایتا یک یا چند بار او را در آن ظرف بگذارید تا متوجه شود این ظرف برای چه کاریست.

بهتر است این ظرف را دور از اتاق خواب و آشپزخانه بگذارید و روزانه آن را تمیز کنید تا از شیوع آلودگی در خانه جلوگیری شود.
اما قضیه‌ سگ‌ها فرق می‌کند. سگ خیلی سخت به محلی مخصوص برای ادرار و مدفوع عادت می‌کند و ممکن است در این راه امانتان را بِبُرد.

شاید بهتر باشد برای مدتی فرش‌های خانه‌تان را جمع کنید، چون سگ‌ ها تمایل دارند در جایی که یک دفعه ادرار کرده‌اند دوباره نیز ادرار کنند.
باید حرکات حیوان را زیر نظر بگیرید و وقتی که حس کردید می‌خواهد دستشویی کند (مثلا وقتی که شروع به بو کردن زمین می‌کند) او را برداشته و در محل مخصوص قرار دهید. این روند ممکن است طولانی و خسته‌کننده شود، اما ناامید نشوید.


توجه به حیوانات خانگی
حیوان خانگی شما نیازمند توجه است و اگر احساس نکند که عضوی از خانواده‌ شماست ممکن است به افسردگی دچار شود.

با سگ ، گربه و پرنده‌تان بازی کنید، نوازشش کنید و این احساس را به او القا کنید که برای شما اهمیت دارد. البته همیشه در نظر داشته باشید که محبت شما نباید آنقدر زیاد شود که حیوانتان لوس شود.
سگ‌ها نسبت به گربه‌ها به توجه بسیار بیشتری نیاز دارند و نمی‌توان آن‌ها را برای مدت طولانی در خانه تنها گذاشت.

پس اگر شاغل هستید و زمان زیادی در خانه نیستید یا سگتان را به آشنا بسپارید یا سراغ حیوان‌های خانگی دیگر بروید.


نگهداری حیوانات خانگی و نظافت حیوانات خانگی
حیوانات خانگی اگر به درستی نظافت نشوند می‌توانند ناقل بیماری‌های بسیاری باشند. با یک دامپزشک مشورت کنید و برای حیوانتان یک برنامه‌ زمان‌بندی شده‌ نظافتی تدوین کنید.

نظافت حیوان خانگی مهمترین اصل در نگهداری آن‌ها در منزل است.
از واکسیناسیون حیوانتان غافل نشوید. اغلب حیوانات خانگی هر چهار ماه یک بار نیازمند ویزیت دامپزشک هستند و از آنجا که این امر ارتباطی مستقیم با سلامت حیوان و خود شما دارد، بهتر است آن را پشت گوش نیندازید.
با توجه به موی زیاد سگ ممکن است وقتی که آن‌ها را به پیاده‌روی می‌برید انگل‌هایی به پوستش وصل شوند یا موجوداتی او را نیش بزنند و شما متوجهش نشوید.

بنابراین همیشه بعد از پیاده‌روی پوست آن‌ها را بررسی کنید. اگر دیدید که سگتان بیش از حد خودش را می‌خاراند سریعا علتش را پیدا کنید.


حیوانات خانگی اگر به درستی نظافت نشوند می‌توانند ناقل بیماری‌های بسیاری باشند. با یک دامپزشک مشورت کنید و برای حیوانتان یک برنامه‌ زمان‌بندی شده‌ نظافتی تدوین کنید. نظافت حیوان خانگی مهمترین اصل در نگهداری آن‌ها در منزل است.

Û±Û·_ÛµÛ¶_ÛµÛ·_.jpg


تحرک
قبل از نگهداری حیوان خانگی باید توجه کنید که حیوان مورد نظرتان تا چه حد به تحرک نیاز دارد. مثلا پیاده‌روی برای سگ ضروری است و توانایی اجتماعی‌ آنها را تقویت می‌کند و اگر بخواهید دائم آن‌ها را در خانه نگهدارید افسرده می‌شوند.

اما گربه‌ها معمولا نیاز چندانی به پیاده‌روی ندارند و همین که در خانه فضای کافی برای این طرف و آن طرف رفتن داشته باشند کفایت می‌کند.
پرنده‌ها را دائم در قفس نگه ندارید. هر چند وقت آن‌ها را در فضای خانه آزاد بگذارید که بتوانند پرواز کنند. این کار به روحیه‌شان کمک می‌کند.

از غذای خودتان به حیوانتان ندهید!
حیوان خانگی شما معمولا حین غذا خوردن کنارتان می‌آید و می‌خواهد که شما را همراهی کند. البته که مقاومت در برابر خواسته‌ او سخت است، اما سعی کنید تسلیم مظلوم‌نمایی یا صداهایی که از خودش در می‌آورد نشوید.

چون اگر بعد از اینکه خودش را لوس کرد به او غذا بدهید به این کار تشویق شده، بد عادت می‌شود و دیگر نمی‌گذارد هیچ وعده‌ی غذایی را تنها صرف کنید.

شاید به نظر شما این موضوع در حالت عادی یک مشکل به حساب نیاید، اما به زمانی فکر کنید که مهمان دارید و باید بخش عمده‌ای از وقتتان را صرف غذا دادن به حیوانتان بکنید.
از این مهم‌تر آن است که خوراکی‌ انسان‌ها به خاطر وجود مواد طعم‌دهنده و نگهدارنده برای حیوانات مضر است و می‌تواند به بیماری‌های گوارشی منجر شود. پس سعی کنید هیچ‌وقت حیوانتان را با خودتان هم‌سفره نکنید.


نگهداری حیوانات خانگی و وابستگی‌

هر چند که بعضی حیوانات خانگی ممکن است چندین سال عمر کنند، اما اغلب این حیوانات طول عمر کوتاهی دارند. بنابراین بهتر است که زیاد به آن‌ها وابسته نشوید.

به خصوص اگر کودکی دارید باید سعی کنید روابط او با حیوان را در سطحی منطقی نگه دارید تا در زمان فوت حیوان یا واگذاری‌اش به فردی دیگر دچار ضربه‌ی روحی و عاطفی نشود.

تک یا جفت؟
قبل از خرید و نگهداری حیوان خانگی حتما تحقیق کنید و ببینید که حیوان مورد نظرتان نیاز به جفت دارد یا نه.

موجوداتی مثل خرگوش، همستر یا برخی پرنده‌ها تنهایی دوام نمی‌آورند و باید حتما به صورت جفت نگهداری شوند. البته حتما باید آن‌ها را عقیم کنید وگرنه خیلی زود تعدادشان از کنترل شما خارج می‌شود.
از طرفی باید به وقتی که می‌توانید با حیوانتان بگذرانید هم توجه کنید.

اگر بیشتر روز بیرون از خانه هستید بهتر است که حیوان‌ها را به صورت جفت نگهداری کنید تا در نبود شما با همدیگر بازی کرده و خودشان را سرگرم کنند.




شرایط نگهداری حیوانات خانگی چیست؟!!
افزایش جمعیت و ماشینی شدن روز افزون زندگی شهر‌ی باعث شده تا انسان‌ها از طبیعت دور شوند. بر همین اساس علاقه به نگهداری از حیوانات خانگی زیاد شده، ولی آیا واقعا شرایط مناسبی برای نگهداری از این بندگان بی‌زبان خداوند توسط انسان‌ها محیا می‌شود، آیا بررسی لازم قبل از تهیه و انتقال به منزل صورت می‌گیرد، آیا اطلاع از شرایط نگهداری، نوع تغذیه، نیازهای روزانه، مواد و لوازم مورد نیاز وجود دارد یا ابتدا حیوان به خانه آورده می‌شود و بعد به دلیل برخورد با مشکلات عدیده تازه معلوم می‌شود امکان نگهداری از آن وجود ندارد و باید به نوعی از شر‌آن خلاص شد!


تازه اگرهمه موارد مناسب باشد، حقوق همسایگی وشهروندی را نیز باید رعایت کنیم. مسلما سر‌و‌صدای زیاد، استفاده نکردن از وسایل مخصوص مهار کردن، عدم استفاده از جعبه‌های مخصوص حمل ونقل، جمع آوری نکردن فضولات حیوانمان در محیط‌‌های مشاعی ساختمان و معابر‌ عمومی و …. می‌تواند باعث آزار شهروندان شده و مشکلات بیشتر و بیشتر شود.

متاسفانه تعدادی از فروشندگان حیوانات نیز موضوع را پیچیده‌تر می‌کنند. ارائه اطلاعات غیر علمی و نامناسب، عدم شناخت صحیح از نژاد حیوانات، توجه تنها و‌ تنها به فروش حیوان و در برخی مواقع توضیحاتی که تنها بر مشکلات نگهداری حیوان می‌افزاید، از مشکلات رایج هستند.

از سوی دیگر برخی سایت‌ها نیز به خرید و فروش حیوان مشغولند و بدون دیدار از نزدیک، حیوان برای خریدار ارسال می‌شود! واقعا از روی عکس می‌توان تشخیص درستی از وضعیتش داد؟ آیا واقعا عکسی که نشان داده می‌شود همان حیوانی است که تحویل داده می‌شود؟ آیا حیوان از سلامتی برخوردار است؟ آیا گواهی سلامت دارد یا اصلا گواهی سلامت موجود و گواهی واکسیناسیون، مربوط به همین حیوان است؟

برای هر خانواده‌ای، وضعیت مخصوص به خودش است. توان نگهداری از حیوان، تنها توانایی مالی برای هزینه کردن نیست، از آن مهمتر‌، توانایی ارتباط برقرار کردن با اوست. این که بتوان زمان لازم را برایش صرف نمود، سر موقع خوراک مناسب به او داده شود، آب تازه در اختیار داشته باشد، برس کشیده شود، ظرف مخصوص فضولاتش تمیز شود، به موقع به دامپزشک ارجاع داده شود تا مورد معاینه قرار گیرد و موارد پیشگیری از بیماری‌ها برایش به کار گرفته شود، درخانه برای مدت نامتعارف تنها نماند، از مکان مناسب برای خوابیدن و استراحت کردن در دما و رطوبت مناسب بهره گرفته شود و… از موارد بسیار بسیار مهمی است که باید قبل از آوردن حیوان به خانه در رابطه با آنها مطالعه و مشاوره داشت. بیایید ابتدا بررسی کنیم، شرایط را بسنجیم، امکانات را مهیا کنیم، توانایی خود را در نظر بگیریم، بعد نسبت به تهیه یک حیوان خانگی مناسب اقدام کنیم تا نه به او آسیب رسانیم و نه برای خودمان دردسر شود و بتوانیم در وضعیتی مناسب و قابل قبول، باعث داشتن زندگی بهتر برای خود و حیوان خانگی‌مان شویم.​
 

بالا