آموزش طرز تهیه آش بلگ بختیاری

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
طرز تهیه بهترین آش بلگ چهار محال بختیاری

مواد لازم برای تهیه آش بلگ بختیاری
آرد برای رشته ۴|۳ پیمانه

نمک و فلفل به مقدار لازم

پیاز و نعناع داغ به میزان لازم

کشک غلیظ نصف لیوان

سبزی آش خرد شده و پخته ۱ قاشق غذا خوری (در صورت تمایل)

آب۴ تا ۵ لیوان

ماش نصف لیوان

آب برای رشته ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

yektanet.com
نمک برای رشته به مقدار لازم

طرز تهیه آش بلگ بختیاری
برای تهیه آش بلگ، ابتدا باید درون یک قابلمه بزرگ، مقداری آب و ماش ریخته و روی شعله گاز قرار دهید تا ماش بپزد.

بعد از پختن ماش، می‌توانید رشته آش را تهیه کنید. برای این کار، آرد را در یک ظرف بریزید و مرکز آن را گرد کنید. سپس مقداری نمک و آب را به آرد اضافه کرده و کم کم با آرد مخلوط کنید تا خمیر تشکیل شود. سپس با دست خمیر را بزنید تا سفت شود و آن را ورز دهید تا دیگر به دست شما چسبیدنی نباشد.

وقتی خمیر را به شکل درست درآوردید، روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و با وردنه آن را پخش کنید تا ضخامت ۲ میلیمتری داشته باشد. سپس روی آن کمی آرد بپاشید و خمیر را تازه کنید.


سپس خمیر را با کمک چاقو به شکل رشته‌های باریک ببرید و رشته‌هایی که برش دادید را در یک کیسه قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا کاملاً ورز بگیرد.

وقتی ماش پخت، مقداری کشک و سبزی را به آن اضافه کنید و در آخرین ۱۰ دقیقه پخت آش بلگ، رشته‌های آماده شده را داخل قابلمه بریزید.

اگر تمایل دارید، می‌توانید به جای رشته‌ها، یک قاشق غذاخوری آرد بوداده آماده کنید و آن را درون آش خود بریزید. سپس آش را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزیین از مقداری پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید تا از خوردن این آش بختیاری لذت ببرید.

برای آماده‌سازی مواد اولیه، نیازمند ۳۰ دقیقه زمان هستید و برای پختن و جاافتادن آش، نیاز به ۳ ساعت زمان دارید. می‌توانید این غذا را هم به عنوان وعده غذایی اصلی در ناهار یا شام و هم به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید.
Û±Û·_Û²Ûµ_Û±Û¸_b92f32b693dcabaa56618cd6e31ea04c.jpg

نکات پخت آش بلگ بختیاری
در صورت تمایل، می‌توانید به جای استفاده از رشته آش، یک قاشق غذاخوری آرد را به آش بلگ اضافه کنید.

میزان سبزی در آش بلگ بسیار کم و مقدار کشک بسیار زیاد است. به همین دلیل، رنگ آش تقریباً سفید است.

برای تهیه آش بلگ بختیاری بهتر است از کشک محلی چرب و ترش مزه استفاده کنید.


در صورت تمایل، می‌توانید سبزی‌ها را از آش حذف کرده و آش بلگ را بدون سبزی تهیه کنید.

به طور معمول، در آش بلگ از پیاز داغ استفاده نمی‌شود، اما در صورت تمایل، می‌توانید کمی پیاز داغ به آش اضافه کنید.

اضافه کردن سیر داغ یا سیر خام به آش بلگ می‌تواند طعم آن را بهبود ببخشد.

در صورت دلخواه، می‌توانید مقدار سبزی را بر اساس سلیقه خودتان تغییر داده و بیشتر آن را به آش اضافه کنید.

در صورت تمایل، به جای تهیه رشته آش یا اضافه کردن آرد به آش، می‌توانید مقداری رشته آش آماده را به آش بلگ اضافه کنید.

برای ترکیب سبزی در آش بلگ، می‌توانید از مخلوطی از گشنیز، جعفری، تره و نعناع خرد شده استفاده کنید.

اگر به دنبال طرز تهیه آش بدون حبوبات یا با حداقل استفاده از حبوبات هستید، بهتر است حتماً آش بلگ را امتحان کنید.

آش بلگ یک غذای محلی بختیاری است که در ماه رمضان نیز برای افطار سرو می‌شود.


پخت آش بلگ بختیاری مربوط به فصل بهار است و بختیاری‌ها در اوایل بهار با سبزی‌های کوهی آن را تهیه می‌کنند.

در طرز تهیه آش بلگ محلی، از انواع سبزی کوهی مانند “بوسور” و تره کوهی نیز استفاده می‌شود.


به طور سنتی، در طرز تهیه آش بلگ ساده و خوشمزه، از انار دون نیز استفاده می‌شود. انار دون به دانه‌های خشک شده میوه انار گفته می‌شود و اضافه کردن آن به آش بلگ باعث می‌شود طعم آش کمی ترش و ملس شود.

باید بدانید که نوع ماشی که در دستور پخت آش بلگ محلی استفاده می‌شود، با ماشی که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود متفاوت است. این نوع ماش کوچک‌تر است و به سرعت پخته می‌شود. اگر به ماش محلی دسترسی ندارید، می‌توانید از نوع معمولی ماش برای تهیه این آش خوشمزه استفاده کنید.

اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی گوشت مصرف نمی‌کنید و به دنبال طرز تهیه آش‌های بدون گوشت هستید، بهتر است حداقل یک بار آش بلگ را تجربه کنید.​
 

بالا