نگهداری سیر تازه در شیشه و بطری نوشابه

آیلا

⭐⭐⭐ملکه⭐⭐⭐
عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
بهترین روش نگهداری سیر
انواع بهترین روش های نگهداری سیر تازه

- نگهداری طولانی مدت سیر تازه در محیط خانه
نگهداری سیر در جای سرد و خنک یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه
حداکثر می توانید تا ۶ ماه سیر را تازه به شکلی که هست نگهداری کنید؛ به شرط اینکه نکات و روش های زیر را رعایت کنید.

مهم ترین نکته برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه این است که: آن را در جای خنک (نه یخچال) و تاریک و خشک (مرطوب نباشد) قرار دهید. برای اینکار یکی از این روش ها را انتخاب کنید:

سیر ها را در یک کیسه نخی یا توری که هوا بخوبی از آن عبور کند، قرار دهید و آن را آویزان کنید.
با نخ سیرها را ببنید و آن ها را آویزان کنید.
سیرها را در آبکش یا سبد قرار دهید تا هوا در زیر و روی آنها جریان داشته باشد.
یا بهتر از همه سیر تازه را بدون اینکه بوته سبز آن ها را جدا کنید، در یک جای سرد و تاریک آویزان کنید تا ماندگاری سیر افزایش یابد.
با روش های بالا حدود ۲ تا ۳ ماه با توجه به میزان نور، گرما و رطوبتی که در محیط قرار دادن سیر وجود دارد، میتوان سیر را تازه نگهداری کرد.
Û±Û¶_Û³Û¶_Û°Û´_1144766.gif


بنابراین برای تازه نگه داشتن سیر و جلوگیری از پوک شدن آن لازم است آن را در محیطی قرار دهید که ۳ ویژگی زیر را داشته باشد:

خنک باشد
بدون رطوبت و خشک باشد
بدون نور بوده یا نور کم داشته باشد.
برای نگهداری مدت خیلی طولانی سیر باید از یکی از روش های زیر استفاده کنید تا بتوانید تا بیشتر از یکسال سیر را نگهداری کنید.

۲- فریز کردن سیر
یکی دیگر از راه های خوب برای نگهداری طولانی مدت سیر آن هم برای یکسال فریز کردن سیر است. اما چگونه سیر را فریز کنیم؟

با دو روش می توانید سیر را فریز کنید که هرکدام معایت و مزایای خاص خودشون رو دارند که در ادامه با آنها آشنا می شوی:

الف: سیر کامل را بدون اینکه حبه کنید با پوست در نایلون بگذارید و در فریزر قرار دهید و هر وقت به سیر نیاز داشتید، یک تیکه از آن را بردارید و قبل از اینکه یخ آن باز شود در غذا استفاده کنید یا سرخ کنید.

اگر صبر کنید تا یخ آن باز شود حبه های سیر شل و خراب می شود.


ب: سیر را حبه کنید پوست بکنید داخل فریزر قرار دهید یا حبه های سیر را به تیکه های ریز خرد کنید یا راحت تر در داخل مخلوط کن بریزید. آن ها را بسته بندی و فریز کنید و هر موقع نیاز دارید تیکه از آن را در غذا استفاده کنید. اما حتما در دو تا پلاستیک بپیچید و یا در یک ظرف پلاستیکی دردار قرار دهید چون ممکن است فریزر بوی سیر بگیرد.


روش الف نسبت به ب آسان تر است و خاصیت سیر بیشتر حفظ می شود. اما در روش ب یعنی خرد کردن سیر استفاده از سیر راحت تر است.


۳- درست کردن سیر ترشی از سیر تازه
سی ترشی یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه
یکی از راه هایی که می توانید قبل از خراب شدن سیر بکار بگیرد، درست کردن سیر ترشی است. برای درست کردن ترشی سیر تازه و خوشمزه :

سیر ها را حبه کنید پوست بکنید، بشورید و صبر کنید تا کاملاً خشک شود.
سرکه را با سیر مخلوط کنید و ۵ الی ۱۰ دقیقه سیر و سرکه را بجوشانید و صبر کنید تا خنک شود. ( نوع سرکه دلخواه است سرکه انگور، سیب و …)
آن ها را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و داخل شیشه یک یا دوعدد فلفل قرمز بیندازید تا خوشمزه تر شود.
درب شیشه را محکم ببندید. سرکه باید روی تمام حبه سیر ها را بگیرد.
یک ماه تا ۴۰ روز صبر کنید تا سیر ترشی ها برسد.
با این روش می توانی تا ۷ الی ۸ سال هم سیر را نگه دارید و مصرف کنید.


توجه: در جایی خواندم اگر حدود یک قاشق شیره خرما یا انگور داخل شیشه سیر بریزید. ترشی سیر هم زودتر می رسد و هم سیر را شیرین تر می کند. اگر در این بابت تجربه ای داری حتماً در کامنت ها بنویس.

۴- درست کردن پودر سیر خانگی از سیر تازه و خشک کردن سیر


یکی دیگر از راهکارها برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه اینه که آن را تبدیل به پودر سیر کنیم. البته که پودر سیر حانگی از پودر های سیری که که بیرون تهیه می کنید هم خیلی ارزان تر ، هم خیلی خوشبوتر است و طعم واقعی سیر را می دهد. اما چگونه پودر سیر درست کنیم:

برای درست کردن پودر سیر ابتدا باید سیر را خشک کنیم. برای خشک کردن سیر یا باید از هوای آزاد و خورشید استفاده کنید یا گرمای فر یا مایکروویو.


سیر ها را پوست بکنید و حلقه حلقه کنید یا از وسط دو نیم کنید. روی آبکش یا پارچه تمیز در هوای آزاد پهن کنید و هر چند ساعت آن را زیر رو کنید تا دو سه روز که کاملاً خشک شود.

یا اینکه داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید تا سیرها به ته سینی نچسبد و فر را در دمای ۱۱۰ درجه سانتی گراد یا ۲۳۰ درجه فارنهایت روشن کنید و حدود یک الی ۲ ساعت طول میکشه سی ها کاملاً خشک شوند. هر ۵ الی ۱۰ دقیقه بهش سر بزنید و ببنید مغز سیر کاملاً خشک شده باشد.

بعد از خشک شدن سیرها آن را آسیاب کنید و به ازای هر پیمانه ۱ الی ۲ قاشق نمک بهش بزنید تا بهم نچسبند.

پودر سیر را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید و تا مدت ها از آن در غذاهاتون ازش استفاده کنید.

اگر پودر سیر را خودتان تهیه و نگهداری کنید چند مزیت دارد:
ارزان تر است.
ترشجات و … که از آن درست می کنید بدون مواد نگهدارنده است.
از چیزی که درست می کنید مطمئن هستید. برای مثال: پودر سیر که خودتان درست می کنید طعم واقعی سیر را می دهد. خیلی ها بر این باورند پودر سیرهای بیرونی مزه آرد می دهد و عطر و طعم سیر خالص را نمی دهد.
۵- نگهداری طولانی مدت سیر در روغن و در شیشه


راه دیگر برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه نگهداری سیر در روغن است. سیر را پوست بکنید و بشویید. وقتی خشک شد. آن ها را داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزد و روی آن ها روغن معمولی یا روغن زیتون بدون بو بریزید تا روغن روی همه حبه ها را بپوشاند.

شیشه حاوی سیر و روغن را در یخچال قرار دهید و برای ۶ الی ۷ ماه می توانید هر موقع سیر نیاز داشتید، چند حبه را از روغن دربیارید و استفاده کنید. روغنی هم که روی سیر ریختید، طعم و بوی سیر را می گیرد و می توانید برای غذا یا سالاد استفاده کنید.


۶- نگهداری سیر تازه در بطری خالی روغن
این روشی است که بدون شک با وجود بطری‌های خالی فراوانی که در منزل داریم، یک روش کاملا کاربردی محسوب می‌شود. در گام اول فقط سیرها را تمیز کرده، اضافات آن‌ها را جدا کنید و بدون پوست گرفتن در ظرفی قرار دهید. با این روش شما برای مدت زمانی کوتاه یعنی 3 ماه می‌توانید نگهداری سیر تازه در یخچال یا فریزر را تجربه کنید. در گام اول شما می‌توانید سیرها را در ظرف‌های خالی روغن زیتون، تازه نگه دارید.

بد نیست بدانید که اگر سیر تازه را در بطری روغن زیتون قرار بدهید هیچگاه خشک نمیشود. این روش، روشی برای نگهداری سیر تازه در بطری روغن زیتون است که به شما در داشتن یک سیر تازه و معطر کمک می‌کند. دقت کنید که باید سیرها را در جای تاریک و خشک نگه دارید تا سیر شما تغییر رنگ نداده و خشک نشود.

نگهداری سیر تازه در بطری نوشابه
حال که اگر شیشه روغن زیتون خالی نداشتید، می‌توانید سیرها را در شیشه نوشابه نیز نگهداری کنید. در روش تازه نگه داشتن و نگهداری سیر تازه در بطری نوشابه ، باید به این شکل عمل کرد که اول از همه سیرها را به خوبی تمیز کرده و سپس رنده کنید. بعد از آن دانه دانه سیرها را در بطری نوشابه قرار دهید.

در مرحله نهایی درب نوشابه را محکم ببندید و آن را در فریزر بگذارید. درب بطری نوشابه باید بخوبی سفت شود و از ورود هوا به بطری سیر جلوگیری کند. همین امر موجب می‌شود تا سیرهای شما تغییر رنگ نداده و عطر و طعم آن‌ها نیز تا زمان استفاده به هیچ عنوان تغییر نکند.

۷- درست کردن سیر داغ خشک و مجلسی

برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه می توانید از سیرها سیر داغ درست کنید و تا چند ماه از آن در غذاهای خودتون استفاده کنید.

برای تهیه سیر داغ خشک و مجلسی :

سیر ها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید.
یک شب تا صبح در آبکش یا پارچه پهن کنید تا کمی خشک شوند.
روغن فراوان بگذارید تا گرم شود و بعد سیرها خرد شده را داخل روغن بریزید. (روغن باید روی سیر را بگیرد)
وقتی طلایی شد. آن ها را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن ها برود و خشک شود. (روغن باقی مانده را می تونید در غذا استفاده کنید و طعم و بوی سیر گرفته.)
این سیر داغ ها رو بسته بندی کنید در فریزر برای چند ماه می توانید نگه دارید و استفاده کنید.​
 

بالا