(این مقدار که میگم برای ماکارونی ۵۰۰ گرمی هست)
طرز تهیه
تو یه تابه بزرگ ۲ تا پیاز بزرگ به همراه گوشت چرخ کرده یا گوشت تکه ای گوساله یا گوسفندی یا هردو یا گوشت تکه ای مرغ (مقدار گوشت به دلخواه ولی زیاد نزنید خوب نمیشه ۲۰۰ گرم کافیه ،مرغ ۲ تیکه کافیه)استخوان هم داشت با همون می تونید تفت بدید اشکال نداره خوشمزه ترم میشه آخر سر بخواید می تونید بردارید
با یک استکان روغن تفت بدید گوشت چرخ کرده رو کمی ریز کنید ، ادویه بزنید نوک قاشق چای خوری فلفل و نصف قاشق چای خوری زردچوبه بزنید و هر ادویه ای که دوست دارید کمی بزنید و۲ قاشق غذاخوری سرخالی رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق چای خوری سرخالی نمک و تفت بدید
بعد یک کاسه آب بریزید و بذارید بجوشه زیرشو کم کنید تا دوسه ساعت بپزه اگه گوشت تکه ای بود دوکاسه آب بریزید و باید حداقل پنج شش ساعت بپزه تا جابیفته اواخرپخت مرغ و گوشت تکه ای رو ریش ریش کنید
می تونید اواخر پخت کمی آبلیمو هم اضافه کنید ، بعد از پخت کامل بذارید آبش کشیده بشه دوباره تفت بخوره یکم ته بگیره مطمئن بشید آب نداره بعد نصف استکان هم روغن اضافه کنید برای ته دیگ که قرمز بشه
و اون نصف استکان روغن رو بردارید و کنار بذارید
اگه گوشت یا مرغ تکه ای بود اواخر پخت ریش ریش کنید و تفت بدید ، گوشت رو خیلی سرخ نکنید آب میان بافتیشو از دست میده خشک میشه
(پیاز زیاده ولی خب پیاز زیاد باشه خوشمزه میشه ماکارونی رو که میذارید دم پیازها آب میشه زیاد مشخص نمیشه اگه نگران دیده شدن پیازها هستید پیاز رو می تونید با رنده درشت رنده کنید )