طرز تهیه شاه پلو باکو

وضعیت
این موضوع قفل شده است

لایلاک

⭐کاربر برتر⭐
عضویت
Oct 24, 2023
جنسیت
خانم


شاه پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای است که معمولا در جشن ها و اعیاد آن را طبخ می کنند.
این غذا جزو غذاهای رسمی جمهوری آذربایجان محسوب می شود که حتی تمبرهایی نیز به یادبود آن در جمهوری آذربایجان طراحی و چاپ شده است.
در رابطه با نام این غذا گفته می شود که چون از شاه بلوط در آن استفاده می کنند به این نام درآمده است.اما وجه تسمیه دیگر آن نیز مجلسی بودن آن است و در واقع غذای شاهانه ای به حساب می آید.
شاه پلو غذایی برای یک میز جشن یا ناهار بی نظیر است.
این پلو به طرز حیرت انگیزی خوشمزه و خوشبو است. شاه پلو را می توان با سبزیجات تازه، خیار،گوجه فرنگی و پیاز شیرین که در سرکه ترشی گرفته باشد، سرو کرد.
این غذا همان طور که از اسمش پیداست در گذشته یک غذای اعیانی به حساب می آمده است. این برنج جزو برنج های مخلوط است که نیازی به خورش ندارد و به تنهایی سرو می شود.
در مورد شاه پلو به طور اخص، می توان گفت که جزو غذاهای شیرین است و دارای کالری بسیار بالا.این غذا برای افرادی که ته دیگ را خیلی دوست دارند غذای بهشتی محسوب می شود زیرا که تمام سطح آن ته دیگ دارد.همچنین در آن از گوشت تازه ی با استخوان نیز استفاده می شود که طعم بی نظیری را به غذا می دهد.


مواد لازم :
برنج سه پیمانه یا ۵۰۰ گرم
گوشت بدون استخوان ۸۰۰ گرم
هویج ۲ عدد
نان لواش به تعداد مناسب
کره ۱۰۰ گرم
روغن دنبه یک پیمانه
کشمش ۱۰۰ گرم
مغز شاه بلوط ۱۰۰ گرم
آلوی قطره طلا خشک شده ۱۵۰ گرم
قیسی ۱۵۰ گرم
زعفران به اندازه کافی
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ عدد
نمک ۴ قاشق چای خوری
فلفل ۲ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری

دستور تهیه شاه پلو

مرحله اول: پخت مواد پلو
برای تهیه یک شاه پلو خوشمزه گوشت را به صورت مکعبی برش میدهیم و سپس پیاز را نگینی خرد می کنیم و با گوشت میگذاریم که آب پز شود و آن را کنار میگذاریم.
یک تابه مناسب انتخاب می کنیم پیاز نگینی شده را در روغن تفت میدهیم وقتی پیاز سبک شد زردچوبه را اضافه میکنیم .
در مرحله بعد هویج برش خرده به همراه سیر اضافه میکنیم و تفت میدهیم سپس گوشت ، بلوط ، آلوچه ، قیسی ، کشمش ، نمک و ادویه و زعفران را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

مرحله دوم: پخت برنج
برنج را میگذاریم در آب تا خیس بخورد.
یک قابلمه روی حرارت میگذاریم دو قاشق نمک اضافه می کنیم وقتی به جوش آب برنج را می گیریم و در قابلمه می ریزیم و میگذاریم برنج به 90 درصد پخت برسد ، سپس برنج را آب کشی میکنیم و میگذاریم آب اضافی آن خارج شود.
مقداری از برنج را جدا می کنیم و با زعفران مخلوط می کنیم.

مرحله سوم: پخت شاه پلو
یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم کف و دیواره آن را چرب می کنیم و مقداری زعفران میریزیم ، حالا کف و دیواره را نان لواش میگذاریم سپس برنج زعفرانی ، برنج سفید و مواد شاه پلو بریزید ، مجددا برنج سفید بریزید و روی آن نان لواش قرار دهید و با فویل روی آن را بپوشانید.
به مدت 65 تا 75 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه قرار دهید.
حالا قابلمه را از فر خارج کرده ، فویل را بردارید و یک بشقاب بزرگ روی قابلمه بگذارید و با احتیاط قابلمه و بشقاب را سر و ته کنید و یک شاه پلو زیبا را مشاهده می کنید.

نوش جان

چند نکته :
مواد این غذا سلیقه‌ای است و هر کسی با توجه به ذائقه خود می‌تواند کشمش، قیسی و .. را حذف کنید.
به جای گوشت گوسفند می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
در طرز تهیه شاه پلو اصل از بلوط استفاده می‌شود اما به دلیل محدودیت می‌توان آن را حذف کرد و به جای آن از مغزهای دیگر مانند بادام هندی استفاده کنید.
چون مواد میانی شاه پلو روغن دارد کف ظرف با مقدار کمی کره چرب میکنیم.
 
آخرین ویرایش:
استارتر
استارتر
لایلاک

لایلاک

⭐کاربر برتر⭐
عضویت
Oct 24, 2023
جنسیت
خانم
چوب دارچین دو تکه
برگ زرد آلو خشک ۵-۶ عدد
به جای سیر از پودر سیر می‌توان استفاده کرد.
پودر پاپریکا
قبل اضافه کردن خشکبار تو آب گوشت بمونه طعم بگیره
 
آخرین ویرایش:

وضعیت
این موضوع قفل شده است
بالا