طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی فوق العاده خوشمزه

دخترمهتاب🌙

کاربر جدید
عضویت
Sep 10, 2023
جنسیت
خانم

خورشت بامیه از غذاهای اصیل جنوبی است که به دلیل طعم فوق العاده اش فراگیر شده است
برای دیدن آموزش این خورشت همراه ماباشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بامیه۳۰۰ گرم
گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
سیر۲ حبه
گوجه فرنگی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
زردچوبه و روغنبه اندازه لازم
آبلیمو یا آبغورهبه اندازه دلخواه
طرز تهیه خورش بامیه

مرحله اول

برای تهیه خورش بامیه جنوبی ابتدا پیازها و سیرها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورشت بامیه در نظر گرفته اید کمی تفت دهید تا شفاف و شیشه ای شوند.

مرحله دوم

در این مرحله کمی زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه با سیر و پیاز به طور کامل یکدست شود. در ادامه گوشت خورشتی را بشویید سپس به صورت قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید.

مرحله سوم
توجه داشته باشید که گوشت را بهتر است به صورت متوسط خرد کنید زیرا کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد ، ضمنا بزرگ بودن قطعات گوشت باعث می شود دیرتر مغز پخت شوند.

مرحله چهارم
پس از اینکه گوشت خورشتی را خرد کردید آنرا به قابلمه خورش اضافه کنید و به همراه سیر و پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. همین که رنگ گوشت تغییر کند کافیست زیرا اگر گوشت را بیش از حد تفت دهید ممکن است سفت و دیرپز شود.

مرحله پنجم
در مرحله بعدی پوست گوجه فرنگی ها را جدا کرده و آنها را رنده کنید. در ادامه گوجه فرنگی های رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله ششم
تفت دادن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد، باعث می شود در پایان خورشت خوشرنگ تری داشته باشید. در این مرحله ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آنرا زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم
پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی مغز پخت شود. خورش بامیه هم مانند دیگر خورش های ایرانی اگر به آرامی و با زمان بیشتری پخته شود علاوه بر اینکه لعاب دار می شود، طعم بهتری نیز خواهد داشت.

مرحله هشتم
در حین پختن گوشت بامیه ها را پاک کنید و به نکته دقت داشته باشید که به بافت بامیه آسیبی نزنید. فقط کافیست سر و دم بامیه را جدا کنید. در صورتی که بدنه بامیه ها باز شود روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد.

مرحله نهم
در این مرحله بامیه ها را پس از شستشو و خشک کردن به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند. تفت دادن بامیه فقط به این دلیل است که ظاهرشان را در هنگام پخت خورش از دست ندهند و له نشوند.

مرحله دهم
پس از گذشت حدود دو ساعت که گوشت به طور کامل پخت بامیه ها را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید برای طعم دهی به خورش کمی آب لیمو ترش یا آبغوره نیز به همراه نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.

مرحله یازدهم
حالا اجازه دهید خورش حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا علاوه بر پخته شدن بامیه ها ، خورش غلیظ تر شده و به طور کامل جا بیفتد. خورش بامیه از خورش هایی محسوب می شود که باید با آب کم سرو شود.

مرحله دوازدهم
نکته مهم دیگر در مورد این خورش این است که اگر پس از اضافه کردن بامیه ها به قابلمه ، خورش مدت زیادی روی حرارت بماند بامیه ها له می شوند و ظاهر خورش را خراب می کنند. در پایان پس از اینکه خورش بامیه جا افتاد آنرا به همراه پلو سرو کنید.

طرز-تهیه-خورش-بامیه-اصیل-جنوبی.jpg
 

بالا