طرز تهیه خلال پسته با پسته‌ی تازه و تر

  • شروع کننده موضوع ملیحه
  • تاریخ شروع

ملیحه

Guest
طرز تهیه خلال پسته در خانه با پسته‌ی تازه . روش ساده درست کردن خلال پسته در خانه . خلال پسته با پسته‌ی تازه را چگونه درست کنیم ؟

مراحل تهیه خلال پسته از پسته تر :

  • در اولین مرحله باید پوست نازک و میوه‌ایی پسته‌ها را جدا کنیم. بعد از این مرحله نوبت به جدا کردن پوسته استخوانی پسته‌ها می‌رسد. بهتره برای راحت‌تر انجام دادن این مرحله تقریبا یک ساعت اون‌هارو توی هوا آزاد قرار بدیم تا پوستشون یه‌کم خشک‌تر بشه و ‌مغزها‌رو بتونیم سالم از بینشون در بیاریم.

  • بعد از جدا سازی پوسته استخونی پسته‌ها ،مغز پسته‌هامون‌رو توی کاسه آب (ترجیحا خنک) می‌ریزیم. توجه داشته باشید مراحل رو پشت سر هم انجام بدید. مثلا اول پوست میوه‌ای، بعد پوست استخوانی بعد که این مرحله پوست‌گیری انجام شد همه پسته‌های مغز شده رو با هم توی کاسه آب بریزید. پسته‌های مغز شده باید نیم‌ساعت توی آب غوطه‌ور بشن.وقتی پسته‌ها توی آب می‌مونن باعث می‌شه آب بین پسته و پوسته قرار بگیره. همین دلیل موجب می‌شه خیلی راحت بتونیم پسته‌ها رو از پوسته سوم خارج کنیم.

  • حالا یک چاقو بردارید و دونه‌دونه پسته‌ها رو در بیارید و از وسط و پایین پسته یک قاچ کوچیک روی اون بزنید. به اندازه‌ای که یه‌کم پوست پسته پاره بشه کافیه.

  • یکی از زمان‌گیرترین مرحله‌ها و شاید می‌تونم بگم سخت‌ترین مرحله ها همین مرحله است که باید با یک چاقو تیز پوست پسته‌هارو پاره کنیم و با فشار بین دو انگشت مغز سبز و خوش‌طعم پسته رو در بیاریم. اگر توی این مرحله دو نفر باشید خیلی سرعت کار بالا می‌ره. یک نفر پسته‌ها رو قاچ بزنه و یک نفر پوستشون رو بکنه. اگر کندن پوست بعضی‌هاشون سخت بود، انگشت‌هاتون رو توی آب زنید. خیسی به همین اندازه برای کندن پوست کافیه. تا این‌جا اصطلاحاً پسته‌هامون سه‌پوسته شدن.

  • بعد از این مرحله باید با چاقو مغزهامون رو به صورت خلال برش بزنیم (دقت کنید که زیاد نازک خلال نکنید چون بعد از خشک شدن درصدی از آب پسته‌ها تبخیر می‌شه و باعث می‌شه که خلال‌ها باریک‌تر و کوچک‌تر بشن)

  • در مرحله پایانی خلال‌کردنمون، برای خشک کردن از یه پارچه نخی باید کمک بگیریم. خلال‌ها رو روی اون پهن می‌کنیم (در محیطی خنک و خشک و ترجیحا در معرض باد کولر یا پنکه) بین سه تا جهار روز به همین شکل رها می‌کنیم تا خوب مغزها خشک شوند (در طی این مدت روزی چندبار خلال هامون رو زیر و‌ رو می‌کنیم).

  • بهتره برای نگهداری مغزها اون‌ها‌ رو یا توی کیسه نخی یا توی شیشه بریزیم و توی یخچال بذاریم.


خلال خلال کردن پسته-پسته خلال شده

خلال پسته-خشک کردن پسته

نکات طلایی:

  • نکته طلایی یک: در بسیاری از روش‌ها به شما می‌گن که اول مغزها رو از وسط قاچ بزنین بعد اونو توی آب بریزید. اما شما این کار رو نکنید اول بدون هیچ دست‌کاری مغزها رو توی آب بریزید. اگر اونا رو قاچ بزنید آب به درونشون نفوذ می‌کنه و زمانی که توی آب غوطه‌ور هست روی طعم پسته تاثیرمی ذاره.
  • نکته طلایی دو: خیلی از روش‌ها توصیه می‌کنن پسته‌ها رو توی آب داغ و در حال جوش بریزید. این کار کندن پوست رو راحت می‌کنه اما خواص، طعم و رنگ پسته رو عوض می‌کنه. ما اصلا این روش رو توصیه نمی‌کنیم. توی همین آب خنک هم می‌شه به‌راحتی پوست اون‌هارو بکنیم.
  • نکته طلایی سه: یک باور اشتباه این هست که برای بهتر خشک‌کردن پسته‌ها بهتره اون‌ها‌رو توی آفتاب بذاریم. اگر خلال پسته‌ها در معرض نور خورشید باشن، زردرنگ میشن و دیگه خبری از رنگ‌سبز و خوشکل اون‌ها روی غذا و شیرینی‌هاتون نیست.
  • نکته طلایی چهار: برای خشک‌کردن پسته خام معمولی. خیلی ساده فقط پوست میوه‌ای اون رو ازش جدا کنید و مثل خلال‌ها تقریبا یک هفته روی پارچه نخی در جای خشک و خنک پهن می‌کنیم (هر روز زیر و روشون می‌کنیم تا کاملا خشک بشن).
 

بالا