طرز تهیه خاچاپوری

لایلاک

⭐کاربر برتر⭐
عضویت
Oct 24, 2023
جنسیت
خانم
خاچاپوری یکی از معروف ترین غذاهای ملی گرجستانه که انواع مختلفی داره و از محبوبترین غذاهای سنتی گرجستان بین توریستها و مردمان گرجی هستش
مواد اولیه:
خمیر:
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری مخمر فعال خشک
۱ قاشق غذاخوری شکر
۳و نیم فنجان آرد همه منظوره
۱ فنجان آب
نصف فنجان شیر
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
فیلینگ:
۱و نیم فنجان پنیر سفید
۱و نیم فنجان موزارلای خرد شده
۱و نیم فنجان پنیر فتا
۴ عدد تخم مرغ + ۱ عدد برای رومال تخم
کره بدون نمک (اختیاری)

طرز تهیه:
در کاسه ای نمک، مخمر، شکر و آرد را مخلوط کنید و بعد آب و شیر را تا حدود ۷۰درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد آن را در ظرف مواد خشک بریزید. شروع به ورز دادن خمیر با قلاب خمیر همزن کنید تا زمانی که خمیر صاف و کشدار شود. روغن را به خمیر اضافه کنید و یک دقیقه دیگر ورز دهید. کمی روغن زیتون را کف و کناره های یک کاسه عمیق بریزید. خمیر را داخل کاسه قرار دهید و با پلاستیک بپوشانید. کاسه را در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود، حدود ۱ ساعت. پلاستیک را بردارید و چند بار با دست به خمیر فشار دهید. یک بار دیگر با پلاستیک بپوشانید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر در جای گرم بماند. در همین حین، پنیرها را در یک کاسه با هم ترکیب کنید. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید. سپس آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه از خمیر را به صورت دایره ای پهن کنید.و دو طرف مقابل دایره را به سمت مرکز بغلتانید تا در نهایت شکلی شبیه قایق پیدا کند. سپس گوشه ها را به هم بچسبانید. خاچاپوری را روی یک کاغذ روغنی قرار دهید. هر خاچاپوری را با مخلوط پنیر پر کنید. ۱ عدد تخم مرغ را با یک قاشق چایخوری هم بزنید و با قلمو روی لبه های خمیر بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۳۰درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که لبه های خمیر طلایی شود بپزید.از فر خارج کنید و در مرکز هر خاچاپوری با پشت قاشق (به اندازه یک تخم مرغ) یک حفره ایجاد کنید و در هر کدام یک عدد تخم مرغ بشکنید. سپس چند تکه کوچک کره روی قسمتهای پنیری قرار دهید. خاچاپوری را دوباره داخل فر برگردانید و ۵_۶ دقیقه دیگر بپزید. زمان پخت ممکن است بسته به فر شما متفاوت باشد. سفیده تخم مرغ باید پخته باشد ولی زرده کمی عسلی . هنگام سرو، پنیر و تخم مرغ را با چنگال مخلوط کرده و بلافاصله سرو کنید.

نوش جان😋
 

بالا