طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه

هایدی

Guest

مواد لازم ته چین مرغ​

  • مرغ کامل پاک کرده :1 و نیم کیلو (سینه مرغ 1 کیلو)
  • پیاز متوسط:1 عدد
  • برنج:1 کیلو
  • ماست کیسه ای ترش :850 گرم
  • زرده تخم مرغ :6 تا 7 عدد
  • زعفران سائیده:1 ق چ
  • کره:100 گرم
  • روغن مایع:1/2 پیمانه
  • زرشک:100گرم
  • شکر:2 ق سوپخوری
  • نمک :به میزان لازم
  • خلال پسته:به میزان لازم

طرز تهیه ته چین مرغ​

برای شروع کار ابتدا مرغ را با کمی آب ، نمک و پیاز میپزیم تا کاملا مغز پخت و خوش نمک شود و 1/4 پیمانه آب مرغ باقی بماند.

آب مرغ را صاف کنید و مرغ پخته شده را بعد از اینکه سرد شد به تکه های یک اندازه برش میزنیم. برنج را هم که از قبل شسته و خیس کردیم آبکش میکنیم و در حین پخت آن را زنده تر یا به اصطلاح دون برمیداریم.

دقت کنید !

بعد از آماده سازی این مراحل در یک ظرف مناسب و بزرگ با توجه به اینکه برنج در آن ریخته میشود و نباید به برنج به خاطر گنجایش ظرف فشار بیاید انتخاب می کنیم و ماست را با زرده تخم مرغ ، روغن مایع ، زعفران ، آب مرغ صاف شده و نیمی از کره را با کمی نمک مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس برنج را به مخلوط اضافه میکنیم البته برنج را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود و مواد سفت نشود.

یک ربع قبل از قرار دادن ته چین فر را با حرارت 180 در جه سانتی گراد روشن کنید.

طرز تهیه ته چین مرغ


ته چین مرغ خانگی

نیمی از مواد ته چین (TAHCHEEN) را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنج ها را تخت میکنیم و بعد مرغ ها را روی برنج میچینیم و اگر کمی مرغ ها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.

مابقی مواد برنج را روی تکه های مرغ ها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا شکل بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم .روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت ، بستگی به حرارت فر دارد.قرار میدهیم.

بهترین حالت پخت این غذا این است که در قالب های پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.

بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید 1 الی 2 دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.

زرشک راهم میشویم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمی روغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.
 
استارتر
استارتر

هایدی

Guest

نکاتی طلایی در پخت ته چین مرغ :​

  • کشیدن فویل آلومینیومی بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج می گردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم می روند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.
  • مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکه های مرغ در میان پلو طعمی بی نظیر به غذا می بخشد.
  • بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید.
  • ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و یا 15 دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.
  • برای تهیه ته چین بهتر است از برنج ایرانی عطری استفاده شود.
  • ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب می کند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.
  • ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.
  • ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید 5 سانتی متر و بیشترین آن 7 سانتی متر باشد.
  • زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.
  • مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.
  • اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .
  • با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض می شود.
 
استارتر
استارتر

هایدی

Guest
فوت و فن پخت ته چین


فوت و فن پخت ته چین:​

  1. اولین نکته برای پخت عالی ته چین این است که باید از برنج ایرانی استفاده کنید.
  2. مرغ ها را با ادویه کم و با آب کمی آبپز کنید تا هم ارزش غذایی آن حفظ شود و هم خوشمزه تر شود و سپس مرغ ها را ریش ریش کرده و به مایه بیافزایید.
  3. از ماست چکیده وترش استفاده کنید.
  4. برای اینکه ماست آب نیاندازد دقت داشته باشید که ماست را سریع هم نزنید و اینکه نباید زیاد ماست را هم بزنید.
  5. شکر و زرشک را باهم تفت دهید.
  6. می توانید از پودر قند به جای شکر استفاده کنید.
  7. برنج ته چین نسبت به برنج های دیگر غذاها زود تر آبکشی می شود.
  8. سعی کنید قطر ته چین را بین 5 تا 7 سانتیمتر در نظر بگیرید تا ته چین هم برشته شود و هم مغر پخت.
  9. برای خوش عطر کردن ته چین می توانید از کره و روغن حیوانی استفاده کنید.
  10. در این غذا زغفران کاربردی ترین ادویه است و هرچقدر بیشتر استفاده شود عطر و طعم ته چین بی نظیر می شود.
  11. بهتر است ته چین در فر پخته شود چون میزان روغن مصرفی کم می شود.
  12. حتما بر روی قابلمه و قالبی که استفاده میکنید فویل آلمینیومی بکشید چون هم باعث میشه ملایم پخته بشه و هم اینکه عطر و طعم زعفران و زرشک به خورد هم می رود و مزه فوق العاده ای درست می شود.
  13. در ظروف نچسب و تفلون ته چین را تهیه کنید.
  14. زعفران را به خوبی دم کنید و دقت کنید که زعفران با کیفیت باشد.
  15. برای اینکه ته چین وا نرود لایه میانی ته چین(مرغ و زرشک) نباید ضخیم باشد.
  16. همراه ته چین می توانید سالاد های مختلف و سبزی خوردن استفاده کنید تا یک غذای کامل و مقوی شود.
  17. اگر از قابلمه برای تهیه ته چین استفاده میکنید سعی کنید قابلمه ای انتخاب کنید که ارتفاع آن کم باشد تا ته چین برشته شود.
  18. برای پخت این غذا در قابلمه به 60 تا 90 دقیقه زمان احتیاج دارید.
  19. روی ته چین را می توانید با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کنید.
  20. برای اینکه ته چین عطر و طعم خاصی بگیرد می توانید چند قطره گلاب به مایه آن اضافه کنید.
 

بسته شد

Guest
عشقه اولو اخرممممم
مرغ? از سرتا پاشو دوس دارم اصن با هرنوع طبخو پختی??
 

melika.j

⭐کاربر برتر⭐
عضویت
Apr 29, 2024
جنسیت
خانم
تهچین عشقه
 

بالا