طرز تهیه ترشی چغاله بادام خوشمزه خانگی

  • شروع کننده موضوع مجله خبری
  • تاریخ شروع

مجله خبری

Guest
آموزش دستور تهیه ترشی چغاله بادام در منزل و خانه، ترشی چاغاله بادام چگونه درست می شود؟
  1. چاغاله نوبری و نسبتا ریز به‌ مقدار لازم
  2. نصف لیوان موسیر خشک
  3. نمک درشت به میزان لازم(هر لیتر سرکه 1 ق چ)
  4. ادویه ترشی مقداری
  5. زردچوبه مقداری
  6. سرکه به میزان لازم
  7. سبزی معطر شامل نعنا ترخون یک پیمانه ریز شده

سعی کنید از چاغاله های نسبتا کوچک و ترد که هنوز سخت و سفت نشده اند استفاده کنید و اگر پرز دارند بشویید و پرزشان را بگیرید و پس از شستن روی یک پارچه نخی بریزید و اجازه دهید 24 ساعت بماند تا آب اضافیش خارج شود اگر آب داشته باشد ترشی کپک می زند

برای موسیر هم ابتدا موسیر را داخل آب داغ بخیسانید تا حجیم شده و نرم شود پس از نرم شدن داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آبش برود سپس روی یک پارچه نخی بریزید و اجازه دهید آب اضافه موسیر هم کشیده شود چند ساعت کافیست

چغاله ها را داخل قابلمه ای بریزید و روی آنها سرکه بریزید تا جایی که چاغاله زیر سرکه برود سپس روی حرارت بگذارید نمک و ادویه ترشی و زردچوبه و سبزیجات معطر را هم اضافه کنید وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید و با حرارت ملایم نیم ساعت تا 40 دقیقه بجوشانید اواسط پخت موسیر را هم اضافه کنید تا موسیر بپزد میتوانید یکی از چاغاله ها را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن هم میزان پختگی و هم میزان نمکش را چک کنید اگر به پخت بیشتر احتیاج داشت کمی بیشتر بجوشانید ولی نگذارید له شود کمی بیشتر از نیم پز شدن کافیست

پس از پخت باید سرکه به حدی باشد که روی چاغاله ها را بگیرد سپس اجازه دهید خنک شود و در ظرف شیشه ای بریزید سرکه را هم روی مواد بریزید تا مواد زیر سرکه برود و درب ظرف را محکم ببندید تا هوا نکشد و داخل یخچال یا جای خنک و دور از نور آفتاب نگهدارید

پس از دو هفته ترشی قابل مصرف است

نکات لازم

برای تهیه انواع ترشیجات و شوریجات حتما از نمک درشت بدون ید استفاده کنید نمک ید دار باعث کپک زدن ترشی می شود

به جای نعنا و ترخون تازه میتوانید از خشک شده این سبزی‌ها هم استفاده کنید
مواد ترشی حتما باید بعد از شسته شدن خشک شوند و آبشان کشیده شود کوچکترین رطوبت باعث کپک زدن ترشی می شود

موقع برداشتن ترشی به هیچ عنوان قاشق خیس یا چرب وارد ترشی نکنید ترشی کپک می زند
ترشی باید در مکان خنک و دور از نور آفتاب باشد وگرنه گرما باعث پخت ترشی داخل ظرف در بسته شده و ترشی شل می‌شود و پس از مدتی کپک می زند

من از سرکه انگور خانگی استفاده کردم که دستور تهیه داخل پیجم هست

ترشی را در محیط باز تهیه کنید تا داخل خانه بوی سرکه نگیرد
 

بالا