آیلا
Guest
طرز تهیه تره حلوا یا همان ترح حلوا برای ده نفر که با دوبرابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای بیست و سی نفر نیز تهیه کنید
مواد لازم برای ۱۰ نفر
آرد سفید ۵ لیوان
شکر ۲ و نیم لیوان
روغن مایع ۱ لیوان
گلاب ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه ترحلوا مجلسی
تهیه ترحلوای مجلسی را با درست کردن شربت آن آغاز کرده و پس از آماده شدن شربت، آرد ترحلوا را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت
آب۱/۲ پیمانه
گلاب۱/۲ پیمانه
شکر۱.۵ پیمانه
زعفران ساییده۱/۴ قاشق چایخوری
دستور تهیه شربت برای ترحلوا مجلسی
آب را در قابلمهی کوچکی ریخته و شکر را به آن اضافه کنید، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا ذرات شکر در آب حل شود.
وقتی شکر در آب حل شد، گلاب و زعفران را اضافه کرده و اجازه دهید شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
حرارت را خاموش کرده، شربت را کنار گذاشته و مشغول ادامه کار برای درست کردن ترحلوا شوید.
مواد لازم
آرد سفید، آرد گندم سبوسدار یا آرد سنگک۲ پیمانه سرپر
روغن جامد یا روغن حیوانی یا کره۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع۱/۴ پیمانه
پودر هل۱/۲ قاشق چایخوری
خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگیل برای تزیینبه میزان لازم
دستور تهیه
ابتدا آرد را الک کنید تا هنگام حرارت دیدن گلوله گلوله نشود.
آرد الک شده را در تابه یا قابلمهای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
آرد را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا به صورت یکنواخت حرارت ببیند و بوی خامی آن گرفته شود.
وقتی که رنگ آرد تغییر کرده و کمی تیره شد (به رنگ کرمی درآمد)، حرارت را خاموش کرده و دوباره آرد را الک کنید تا حلوایی صاف و یکدست عمل آید.
آرد الک شده را دوباره به تابه یا قابلمه برگردانید و آن را در کنارههای ظرف جمع کنید طوریکه در وسط ظرف، هیچ آردی وجود نداشته باشد.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس روغن جامد یا روغن حیوانی، روغن مایع و پودر هل را در وسط تابه یا قابلمه ریخته و شروع به هم زدن مواد کنید.
مواد را مرتب هم بزنید تا به رنگ مورد نظر شما درآید، البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که با افزودن شربت به مواد رنگ آنها تیرهتر میشود.
پس از تفت دادن آرد در روغن و رسیدن به رنگ دلخواه، شربتی را که قبلا درست کرده بودید به آن اضافه کرده و همچنان بر روی حرارت ملایم به هم زدن ترحلوا ادامه دهید تا شربت کاملا به خورد آرد برود.
وقتی ترحلوا به روغن افتاد و مانند یک گلوله از کف تابه جدا شده و در یک طرف جمع شد، حرارت را خاموش کنید.
ترحلوا را در ظرف سرو بکشید و بسته به سلیقه خود آن را با خلال پسته، خلال بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات مهم:
برای طبخ یک ترحلوای مجلسی با رنگی طلایی باید با دقت و حوصله، آرد را بر روی حرارت خیلی ملایم تفت دهید تا حرارت به صورت یکنواخت توزیع شده و بوی خامی آرد کاملا گرفته شود.
در مرحله اول تفت دادن آرد مراقب باشید رنگ آرد زیاد تیره نشود، در حدی که رنگ آرد کرمی شود کافیست.
تفت دادن بیش از حد آرد باعث سوختگی آن و ایجاد طعم تلخ در حلوا میشود، بنابراین مراقب باشید آرد را بیش از اندازه تفت ندهید.
بهترین ترحلوا را میتوانید با آردهای سبوسداری مانند آرد سنگک درست کنید که گلوتن پایینی دارد و باعث لطیفتر شدن حلوا میشود.
استفاده از آرد نانوایی بدون سبوس، باعث کش آمدن ترحلوا میشود که برای رفع این مشکل میتوانید مقدار کمی آرد نشاسته به آرد حلوا اضافه کنید.
برای ایجاد عطر بهتر در ترحلوا مجلسی در انتهای طبخ میتوانید چند قطره گلاب یا عرق هل به آن اضافه کنید.
قبل از اضافه کردن شربت، ۲ قاشق غذاخوری شکر روی ترکیب آرد و روغن پاشیده و مرتب هم بزنید تا حلوا پف کند.
به جای روغن جامد یا روغن حیوانی میتوانید از کره در تهیه ترحلوا مجلسی استفاده کنید.
ترحلوا مجلسی را میتوانید با ترکیب آرد برنج و آرد گندم نیز درست کنید، که در این صورت رنگ آن روشنتر میشود.
ترحلوا مجلسی را میتوانید قالب زده یا یا استفاده از قیف و ماسوره به صورت اشکال زیبا تزیین کنید.