طرز تهیه انواع پوره برای کودک ۷ ، ۸ ، ۹ ماهه مقوی سالم

  • شروع کننده موضوع آیلا
  • تاریخ شروع
وضعیت
این موضوع قفل شده است

آیلا

Guest
دستور تهیه انواع پوره های غذایی سبزیجات پوره میوه برای کودکان هفت هشت و نه ماهه
فوت و فن‌ های طرز تهیه انواع پوره برای نوزاد
IMG_۲۰۲۳۰۴۲۶_۱۵۵۴۱۳.jpg

در تهیه انواع پوره برای نوزاد و کودک در رژیم غذایی روزانه کودک، برای وارد کردن یک غذا یا پوره جدید به رژیم غذایی کودک، از دستورالعمل زیر پیروی کنید.

۱-در روز اول غذا یا پوره را به کودک خود به اندازه یک قاشق غذا خوری و یک مرتبه بدهید.

۲-در روز دوم، غذا را به دو قاشق غذا خوری و ۲ مرتبه به کودک بخورانید.

۳- در روز سوم، غذا را به ۳ قاشق غذا خوری و ۳ مرتبه برسانید.

*سعی کنید تا جایی که می‌توانید میوه ها و سبزیجات را بخار پز کنید تا مواد مغذی آن‌ها از بین نرود یا کاسته نشود. برای مثال ویتامین C در سیب زمینی که با پوست بخارپز می‌شود، دوبرابر سیب‌زمنی است که با بدون پوست آبپز می‌شود.

*بهتر است پوره‌ها را به صورت ولرم به کودکتان بدهید.

*پوره‌ها را طی ۲۴ ساعت مصرف کنید.

*پودر بادام به اندازه یک قاشق مربا خوری یا زرده تخم‌مرغ پخته شده، باعث وزن گرفتن نوزاد خواهد شد. می‌توانید این مواد را به پوره اضافه کنید.

*فرنی یکی از بهترین غذاهایی است که می‌توانید به کودکتان بدهید. فرنی علاوه بر مقوی و خوشمزه بودن، به راحتی هضم می‌شود و معمولا برای کودکان غذایی جذاب است.

در تهیه انواع پوره برای نوزاد و کودک، میوه‌ها را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید. می‌توانید از رنده یا یک چنگال هم استفاده کنید.

کمی برنج پخته را با شیر مادر یا آب جوشیده خنک شده در مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا کاملاً مایع و روان شود. در ابتدا نصف قاشق چای‌خوری از این مخلوط بعد از شیردهی به نوزادان خود بدهید.

روز بعد، این مقدار را کمی بیشتر کنید و همین طور روزهای بعد نیز به تدریج به مقدار آن بیفزایید تا به 2 قاشق سوپ‌خوری در روز برسد.

سپس سبزیجات و میوه های پوره و یا له شده را از مقادیر کم شروع کنید و به تدریج به مقدار آن اضافه نمایید.

زمانی که ماده غذایی جدیدی به کودک می‌دهید، به دقت ملاحظه کنید که کودک علائم یا واکنش یا آلرژی خاصی نسبت به آن نشان ندهد.

اگر کودک شما از خوردن غذای خاصی امتناع نمود، آن را تعبیر به دوست نداشتن آن غذا نکنید. تحقیقات نشان داده‌اند که یک غذای جدید را 10 بار قبل از اینکه نتیجه بگیرید کودک آن را دوست ندارد، به او بدهید، البته این امر ممکن است کمی خسته کننده به نظر بیاید، اما آرامش خود را حفظ کنید تا کودک هنگام خوردن غذا احساس بدی نداشته باشد.



پوره میوه‌ها
تمام این دستورها برای تهیه 1 پیمانه (12 قاشق سوپ‌خوری) پوره می‌باشند.

میوه
مقدار

روش آماده سازی

زمان پخت
میزان آب مورد نیاز

سیب
2 عدد بزرگ(400 گرم)

پوست و هسته را بگیرید و خرد نمایید.

10 دقیقه
2 قاشق سوپ‌خوری

آووکادو
2 عدد کوچک(400 گرم)

پوست و هسته را بگیرید و خرد نمایید.

-

-

موز

2 عدد متوسط(400 گرم)

پوست بگیرید و خرد کنید.



-



-
گلابی
1 عدد بزرگ(330 گرم)

پوست و هسته را بگیرید و خرد کنید.

20 دقیقه
2 قاشق سوپ‌خوری


برای سیب و گلابی
میوه و آب را در قابلمه متوسطی بر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کاهش دهید و بگذارید (بدون در) به آرامی بجوشد تا نرم شود. حالا آن را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا نرم شود. اکنون می‌توانید پوره را پس از سرد شدن به کودک خود بدهید.



برای بقیه میوه‌ها
میوه را در مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا نرم شود. سپس پوره را به کودک خود بدهید.


نکته
شما می‌توانید پوره میوه و سبزی را در اندازه های 1 قاشق سوپ‌خوری در قالب‌های یخ بریزید و در فریزر قرار دهید و روی آن را بپوشانید.

شما می‌توانید پوره‌ها را به این صورت تا یک ماه نگهداری کنید.





غذاهای نامناسب برای کودک
به غیر از غذاهایی که ممکن است برای کودک آلرژی زا باشند، مواد غذایی دیگری هم وجود دارد که باید از دادن آن‌ها به کودک امتناع نمود.

مواد غذایی که ممکن است باعث خفگی کودک شوند، عبارتند از: هویج خام، کرفس خام، سیب خام، دانه های ذرت، پاپ کورن، تکه های سوسیس و مغزها (آجیل). توجه داشته باشید که می‌توانید میوه‌ها و سبزی‌های سفت را رنده کنید و یا بخار پز نمایید تا نرم شوند. همچنین باید از دادن عسل به کودکان زیر یک سال اجتناب نمود، زیرا ممکن است باعث بروز نوعی مسمومیت به نام بوتولیسم شود.



پوره سبزی‌ها
تمام این دستورها برای تهیه 1 پیمانه (12 قاشق سوپ‌خوری) پوره می‌باشند.

برای تهیه پوره سبزی‌ها، شما می‌توانید شیر مادر یا آب به آن بیفزایید تا به غلظت مناسب برسد.

سبزی


مقدار



روش آماده سازی



زمان پخت

مایعات

بروکلی

250 گرم

گل‌های آن را جدا کنید و ساقه را خرد نمایید.

8 دقیقه

2 قاشق سوپ‌خوری

هویج

2 عدد بزرگ(360 گرم)

دو طرف هویج را ببرید، پوست آن را بگیرید و خرد کنید.

15 دقیقه

2 قاشق سوپ‌خوری

گل کلم

250 گرم

ساقه را ببرید و گل‌ها را جدا نمایید.

8 دقیقه

-
سیب زمینی

2 عدد متوسط(400 گرم)

پوست بگیرید و خرد کنید.

20 دقیقه

2 قاشق سوپ‌خوری

کدو تنبل

400 گرم

پوست بگیرید، دانه‌ها را خارج کنید و آن را خرد نمایید.

12 دقیقه

-
اسفناج

250 گرم

ساقه‌ها را ببرید و برگ‌ها را خرد نمایید.

8 دقیقه

1 قاشق سوپ‌خوری

کدو سبز

2 عدد بزرگ(300 گرم)

دو طرف کدو را ببرید، پوست آن را بگیرید و خرد کنید.

7 دقیقه

-


برای سیب زمینی و کدوتنبل
سبزی‌ها را بخارپز نمایید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید و با فشار از الک رد نمایید.


برای بقیه سبزی‌ها
سبزی‌ها را بخارپز کنید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش نمایید و در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید و در صورت نیاز، مقداری شیر یا آب به آن بیفزایید تا نرم شوند. حالا می‌توانید پوره سبزی را به کودک خود بدهید.



غذاهای آلرژی زا برای کودکان
سیستم ایمنی کودکان در سال اول زندگی آن‌ها هنوز تکامل نیافته و در نتیجه این کودکان بیشتر در معرض آلرژی غذایی قرار دارند. بسیار مهم است که غذا دادن به کودکان را زودتر از موعد (قبل از 6 ماه) شروع نکنید. اگر متوجه شدید کودک شما به ماده غذایی خاصی آلرژی دارد، نباید غذاهای حاوی آن ماده غذایی خاص به کودک داده شوند. در صورتی که کودک، سابقه خانوادگی آلرژی دارد، در دادن مواد غذایی آلرژی زا مانند شیر گاو یا شیر بز، ماست و پنیر، تخم مرغ، سویا و محصولات آن، ماهی و گندم به کودک دقت نمایید. برای شروع آن‌ها، از مقدار بسیار کم آغاز کنید و پس از دادن آن‌ها به کودک، 5 تا 10 روز صبر کنید و بعد ماده غذایی آلرژی‌زای دیگر را به او بدهید. بهتر است بادام زمینی و سایر مغزها و آجیل‌ها را تا قبل از سن 12 ماهگی شروع نکنید.​
 

وضعیت
این موضوع قفل شده است
بالا