مژده
Guest
اگرچه روزگاری دور «پاکورا» در کنار ادویه و فلفل و چند غذای دیگر از هندوستان به آبادان راه پیدا کرد اما آنقدر در این شهر ماندگار شد که به «پاکوره» تبدیل شد، پسوند «آبادانی» گرفت
و امروز بهعنوان یکی از غذاهای سنتی اهالی جنوب شناخته میشود. پاکوره یک جور پیشغذاست و مغازههای زیادی در شهرهای اهواز و آبادان، در کنار سمبوسه و فلافل مخصوصشان این غذا را هم سرو میکنند.
با اینکه چند دستور غذایی مختلف برای پخت پاکوره خوزستانی یا آبادانی وجود دارد اما درست کردنش چندان سخت نیست. بنابراین اگر در جنوب ایران زندگی نمیکنید یا تا به حال طعم آن را نچشیدهاید، دست به کار شوید و در آشپزخانه خودتان درستش کنید.
مواد لازم:
آرد گندم: یک دوم پیمانه،
آرد نخود خام: یک پیمانه،
پیاز نگینی شده: یک دوم پیمانه،
تره فرنگی خرد شده: یک دوم پیمانه،
تخم مرغ: یک عدد،
مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری،
آب ولرم: یک دوم پیمانه،
نمک، فلفل سیاه (اگر تندی را دوست دارید فلفل سبز تند ریز شده هم توصیه میشود)،
ادویه و روغن برای سرخ کردن.
برای تهیه آرد نخود خام، پیشتر نخود پاک کرده را در آب خیس کنید و بعد بگذارید برای یک روز خوب خشک شود، سپس آن را آسیاب کرده و از الک رد کنید.
به آرد گندم مایه خمیر عمل امده را اضافه کرده و بعد تخممرغ را در آن بشکنید و هم بزنید.
پس از آن پیاز نگینیشده ریز و ترهفرنگی و فلفل سبز ریز تند را مخلوط مواد کنید.
آرد نخود را هم کم کم به این مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
بعد از آن ادویه و فلفل سیاه را به میزانی که دوست داشتید، اضافه کنید.
اگر مواد به دست آمده سفت بود، مقداری آب به آن اضافه کنید تا کمی نرمتر شود.
بعد از این مرحله که زمان زیادی نمیبرد، روی ظرف حاوی مواد، نایلون بکشید و یک ساعت یا حداقل نیم ساعت منتظر بمانید تا حجم مواد دو برابر شود و خمیر حالت لانه زنبوری پیدا کند. روغن را در ظرف کوچکی که بتوان آن را در ظرف شناور کرد، داغ کنید.
با قاشق از مواد بر دارید و در روغنی که حسابی داغ شده بیندازید تا سرخ شود.
وقتی پاکورهها کاملا طلایی شد آن را از روغن درآورده و داخل صافی بگذارید.
حتما از آرد گندم سبوسدار استفاده کنید، چراکه آرد سفید دیر تغییر رنگ میدهد و خوب از آب در نمیآید.
در آخر یادتان باشد پاکوره داغ، همراه با سس فلفل سرو میشود
و امروز بهعنوان یکی از غذاهای سنتی اهالی جنوب شناخته میشود. پاکوره یک جور پیشغذاست و مغازههای زیادی در شهرهای اهواز و آبادان، در کنار سمبوسه و فلافل مخصوصشان این غذا را هم سرو میکنند.
با اینکه چند دستور غذایی مختلف برای پخت پاکوره خوزستانی یا آبادانی وجود دارد اما درست کردنش چندان سخت نیست. بنابراین اگر در جنوب ایران زندگی نمیکنید یا تا به حال طعم آن را نچشیدهاید، دست به کار شوید و در آشپزخانه خودتان درستش کنید.
مواد لازم:
آرد گندم: یک دوم پیمانه،
آرد نخود خام: یک پیمانه،
پیاز نگینی شده: یک دوم پیمانه،
تره فرنگی خرد شده: یک دوم پیمانه،
تخم مرغ: یک عدد،
مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری،
آب ولرم: یک دوم پیمانه،
نمک، فلفل سیاه (اگر تندی را دوست دارید فلفل سبز تند ریز شده هم توصیه میشود)،
ادویه و روغن برای سرخ کردن.
طرز تهيه پاكوره آبادانی
برای تهیه آرد نخود خام، پیشتر نخود پاک کرده را در آب خیس کنید و بعد بگذارید برای یک روز خوب خشک شود، سپس آن را آسیاب کرده و از الک رد کنید.
به آرد گندم مایه خمیر عمل امده را اضافه کرده و بعد تخممرغ را در آن بشکنید و هم بزنید.
پس از آن پیاز نگینیشده ریز و ترهفرنگی و فلفل سبز ریز تند را مخلوط مواد کنید.
آرد نخود را هم کم کم به این مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
بعد از آن ادویه و فلفل سیاه را به میزانی که دوست داشتید، اضافه کنید.
اگر مواد به دست آمده سفت بود، مقداری آب به آن اضافه کنید تا کمی نرمتر شود.
بعد از این مرحله که زمان زیادی نمیبرد، روی ظرف حاوی مواد، نایلون بکشید و یک ساعت یا حداقل نیم ساعت منتظر بمانید تا حجم مواد دو برابر شود و خمیر حالت لانه زنبوری پیدا کند. روغن را در ظرف کوچکی که بتوان آن را در ظرف شناور کرد، داغ کنید.
با قاشق از مواد بر دارید و در روغنی که حسابی داغ شده بیندازید تا سرخ شود.
وقتی پاکورهها کاملا طلایی شد آن را از روغن درآورده و داخل صافی بگذارید.
حتما از آرد گندم سبوسدار استفاده کنید، چراکه آرد سفید دیر تغییر رنگ میدهد و خوب از آب در نمیآید.
در آخر یادتان باشد پاکوره داغ، همراه با سس فلفل سرو میشود