دوست داشتن خود?????

  • شروع کننده موضوع رها جونییییی
  • تاریخ شروع

رها جونییییی

Guest
دوست داشتن خود | راهکارهایی برای رسیدن به دیدگاهی معتدل درباره خود
همان طور که گفته شد برخی افراد هنگامی که برای خودشناسی تلاش می‌کنند به قضاوتی سوگیرانه و غیر منطقی در مورد خود می‌رسند. برای مثال برخی ممکن است تحمل دیدن هیچ صفت منفی را در خود نداشته باشند و برخی دیگر نیز به دلیل دچار بودن به مشکلاتی نظیر افسردگی و اضطراب دائماً بر ویژگی‌های منفی خود متمرکز شده و با عینک بدبینی به خود می‌نگرند. برای اینکه بتوانید در این میانه بایستید واقع‌بینانه‌تر به خود نگاه کنید. در نظر گرفتن موارد زیر اهمیت بسیاری دارد.

استفاده از خدمات حرفه‌ای روانشناسی
از خدمات حرفه‌ای روانشناسی در جهت شناخت خود بهره بگیرید. برای مثال انجام تست‌های شخصیت شناسی به کمک یک روان شناس به شما کمک می‌کند تا به تصویری دقیق‌تر در مورد خود دست یابید و ویژگی‌های مثبت و منفی‌تان را در کنار هم در نظر بگیرید.
 
استارتر
استارتر

رها جونییییی

Guest
درمان اختلالات روانی و مشکلات روحی
تا زمانی که شما درگیر اختلال‌هایی نظیر افسردگی باشید ذهنتان به طور خودکار دچار نوعی سوگیری توجه در راستای شواهد منفی می‌شود به زبان ساده‌تر ذهن در این شرایط دائماً به دنبال مدارکی می‌گردد تا در مورد بی کفایی و عملکرد نامناسب به شما هشدار دهد و در این مسیر تمام شواهد مثبت را نادیده می‌گیرد.

متأسفانه وقتی افسردگی یا سایر اختلالات روانی شدت می‌گیرند ذهن توانایی خود اصلاحی‌اش را از دست می‌دهد و در نتیجه شما نمی‌توانید این سوگیری ذهنی را در خود شناسایی کنید و چه بسا این گونه می‌اندیشید که طرز فکرتان کاملاً واقع بینانه است. در این شرایط مسلما رسیدن به پذیرش و دوست داشتن خود امری غیر ممکن تلقی می‌شود. برای رهایی از این وضعیت ابتدا لازم است تا به مشکلات روحی و روانی‌تان رسیدگی کنید تا در انتهای درمان بتوانید با خود واقعی‌تان روبه‌رو شده و آن را در آغوش بکشید.
 
استارتر
استارتر

رها جونییییی

Guest
خودشناسی، شمشیر دو لبه
خودشناسی برای هر فرد بالغ و اصیلی لازم است. هر کس باید خود واقعی‌اش را بشناسد، اما این شناخت باید با تفکر عالی و منطقی همراه باشد. برای برخی‌ها، خود شناسی باعث می‌شود تا ضعف‌های خود را بزرگ کرده و آن‌ها را دائما مقابل چشمان خود ببینند. در برخی خودشناسی باعث می‌شود فقط نقاط قوت خود را ببینند، به سمت خودشیفتگی گرایش پیدا کنند و دیگران را از دست بدهند. بنابراین تعادل را باید مدنظر قرار دهید. نقاط قوت خود را بشناسید و آن‌ها را تقویت کنید، نقاط ضعف را نیز پیدا کرده و در صدد اصلاح آن‌ها بر بیایید.
 
استارتر
استارتر

رها جونییییی

Guest
پیش شرط‌های دوست داشتن خود چیست؟
کسی که بخواهد خود را دوست داشته باشد، باید به تمام بخش‌های زندگی خود اهمیت دهد. کسی که خود را دوست دارد تلاش می‌کند تا بهترین خود باشد، نه اینکه برای دیگران بهترین باشد. کسی که خود را دوست دارد از خود مراقبت و برای کسب احساس بهتر، تلاش می‌کند.

مراقبت از جسم
برای دوست داشتن خود، باید از بدن خود مراقبت کنید. کسانی که سیگار می‌کشند، از مشروبات الکلی و یا مواد مخدر استفاده می‌کنند، با آسیب زدن به خود به طور غیر مستقیم این پیام را می رسانند که در حقیقت خودشان را چندان دوست ندارند. برای اینکه بتوانید با خودتان در صلح باشید لازم است که پیش از هرچیز برای بدنتان ارزش قائل شوید. تغذیه سالم، ورزش کردن، خواب صحیح و کافی و... مواردی است که در مراقبت از جسم باید رعایت شود.

مراقبت از ذهن
ذهن نیز مانند جسم نیاز به مراقبت و ورزش دارد. کسی که خود را دوست داشته باشد، برای تقویت ذهن خود تلاش می‌کند، دائم در حال مطالعه است، مطالب جدید را دنبال می‌کند، حافظه خود را تقویت کرده و مغز خود را سالم نگاه می‌دارد.

مراقبت از روان
ذهن با روان متفاوت است. سلامت جسم و ذهن؛ بدون سلامت روان امکان پذیر نیست. بنابراین باید کاری کنید که روح و روان شما در آرامش باشد. کمتر عصبانی شوید، کمتر حرص بخورید، استرس‌های زندگی را کنترل و بحران‌ها را با آرامش مدیریت کنید. اگر شما روان آسوده و سالم نداشته باشید نمی‌توانید خود را دوست بدارید.

برای دست‌یابی به همه این‌ها استفاده از تکنیک‌هایی نظیر ریلکسیشن، یوگا، مراقبه و سایر روش‌های آرام‌سازی می‌تواند تا حد زیادی مؤثر باشد. اگر احساس می‌کنید با وجود همه تلاش‌هایی که در زندگی انجام می‌دهید هرگز آن آرامش روانی مورد انتظار را تجربه نمی‌کنید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید تا از وضعیت روحی شما ارزیابی دقیق‌تری به دست آید و در صورت لزوم تحت درمان قرار بگیرید.
 
استارتر
استارتر

رها جونییییی

Guest
کنار گذاشتن کمال‌گرایی
یکی از مهم‌ترین آفت‌های ذهن که باعث می‌شود شما هیچ وقت در زندگی احساس رضایت نکنید دچار بودن به کمال‌گرایی است. کمال‌گرایی صفتی است که همواره به شما می‌گوید باید کامل و بهترین باشی! همین امر باعث می‌شود رسیدن به هیچ موفقیتی به افزایش احساسات مثبت در شما کمک نکند و کوچک‌ترین نقایصی در ذهنتان بزرگ شوند. کنار گذاشتن کمال‌گرایی نیازمند تمرین بسیار و تلاش برای تغییر باورهای ذهنی است که در اکثر موارد به کمک یک درمانگر نیاز دارد. با این حال خواندن کتاب‌های خودیاری روانشناسی نیز می‌تواند تا حد زیادی در این زمینه به شما یاری برساند.
 

بالا