درمان مسمومیت غذایی دکتر خیراندیش

آیلا

عضویت
May 2, 2023
جنسیت
خانم
معرفی غذاهای مفید و مضر در زمان مسمومیت غذایی در طب سنتی

درمان مسمومیت غذایی با آب مرغ
بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغ تان برطرف شود ، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کم چرب که به راحتی هضم می شوند ، به آرامی به رژیم غذایی معمول تان برگردید.

مواد غذایی زیر برای شما مفیدند :

کراکرهای نمکی؛
ژلاتین؛
موز؛
برنج؛
بلغور جو دوسر؛
آب مرغ؛
پوره سیب زمینی؛
سبزیجات آب پز؛
نان تُست؛
نوشابه های بدون کافئین؛
آب میوه رقیق؛
نوشیدنی های ورزشی.


درمان مسمومیت غذایی با آب نارگیل
مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان می شود و اغلب موارد آن در عرض 3 تا 5 روز برطرف خواهند شد.

اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید ، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدن تان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنی های ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آب رسانی به بدن مفید هستند. آب میوه و آب نارگیل نیز می توانند کربوهیدرات های از دست رفته را به بدن تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

از کافئین اجتناب کنید ، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش تان شود. چای های بدون کافئین با گیاهان آرامش بخشی مانند بابونه ، نعناع و قاصدک می توانند معده به هم ریخته شما را آرام کنند.

داروهای بدون نسخه مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک می کنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشک تان مشورت کنید ، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم ، از اسهال و استفراغ استفاده می کند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.

افرادی که دچار مسمومیت غذایی می شوند ، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کم آبی بدن بیمار ، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانی تری در بیمارستان بستری شود تا به طور کامل بهبود بیابد.



غذاهایی که مصرف شان در هنگام مسمومیت غذایی مضر است



برای آنکه معده تان بیشتر ناراحت نشود ، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سخت تر هضم می شوند ، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حال تان بهتر است :

محصولات لبنی ، به خصوص شیر و پنیر؛
غذاهای چرب؛
غذاهای پرادویه؛
مواد غذایی با محتوای قند بالا؛
غذاهای تند؛
غذاهای سرخ شده.
از موارد زیر نیز اجتناب کنید :
کافئین (نوشابه ، نوشابه های انرژی زا ، قهوه)؛
الکل؛
نیکوتین.


چگونه می توان از مسمومیت غذایی جلوگیری کرد؟


پیشگیری از مسمومیت غذایی با شستشوی دست ها
بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روش های بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید ، اجتناب کنید.

برخی غذاها به دلیل روش تولید و آماده سازی شان ، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی می شوند. گوشت ، ماکیان ، تخم مرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پخت و پز از بین می روند. اگر این مواد غذایی به شکل خام مصرف شوند ، به خوبی پخته نشوند یا اگر دست ها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند ، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.



سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از :

سوشی و سایر محصولات دریایی که به صورت خام و پخته نشده سرو می شوند؛
کالباس ها و هات داگ هایی که گرم یا پخته نشوند؛
گوشت چرخ کرده گاو که ممکن است شامل گوشت چندین حیوان باشد؛
شیر ، پنیر و آب میوه غیرپاستوریزه؛
میوه ها و سبزیجات خام و شسته نشده.
همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دست هایتان را بشویید. غذایتان را به درستی بسته بندی و نگهداری کنید. گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا می کند ، باید قبل از استفاده برای تهیه سایر غذاها ضدعفونی شود. میوه ها و سبزیجات را قبل از مصرف به دقت بشویید.

مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض 48 ساعت کاملا بهبود می یابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.

Û±Û¶_ÛµÛ±_Û²Û¸_95137621023417613949250204124511813212788.jpg
 

Melody

⭐⭐سوپر استار⭐⭐
عضویت
May 14, 2023
جنسیت
خانم
ای وااااای آیلااااتا پکیج خیراندیش مگه تمون نشد
🤣🤣🤣🤣
 

melika.j

⭐کاربر فعال⭐
عضویت
Apr 29, 2024
جنسیت
خانم
چه مطالبی
 

بالا