انواع غذا نوزاد هشت نه ده ماهه

  • شروع کننده موضوع آیلا
  • تاریخ شروع

آیلا

Guest
لیست کامل ترین طرز تهیه غذا برای نوزاد هشت ماهه تا یک ساله غذاهای مفید و تپل کننده کودکان

Û±Û´-ÛµÛ·-Û´Ûµ-images.jpg


سوپ نوزاد
سوپ های سبزیجات به همراه کمی مرغ غذای کمی مناسبی برای نوزاد است. سوپ یک غذای مقوی و ساده است که می‌تواند نیازهای غذایی بدن نوزاد را به‌خوبی تأمین کرده و در وزن گیری نوزاد تأثیر داشته باشد.
بهتر است در ابتدا سوپ را کمی غلیظ‌تر از شیرمادر آماده کرده و روزانه به تدریج آن را غلیظ‌تر کنید. مقدار سوپ را از روزی دو تا سه قاشق مرباخوری شروع کرده و به تدریج بر مقدار آن اضافه کنید.
از 6 ماهگی به بعد می‌توانید سوپ را به‌عنوان غذای نوزاد آماده کرده و نوزاد را با این غذای کمکی آشنا کنید.

مواد لازم برای تهیه سوپ نوزاد
-یک تکه کوچک گوشت مرغ یا ماهیچه
-یک قاشق مرباخوری برنج
-یک سوم هویج متوسط نگینی خرد شده
-یک عدد سیب زمینی کوچک خرد شده به صورت نگینی

طرز تهیه سوپ نوزاد
-ابتدا مرغ یا ماهیچه را داخل آب ریخته و اجازه دهید کاملاً بپزد.
-در محله بعد هویج، سیب زمینی و برنج را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید همه مواد پخته شوند.
-بعد از سرد شدن مواد آنها را با گوشتکوب برقی باهم مخلوط کرده و در ظرف کودک بریزید.
- اگر متوجه شدید سوپ نوزاد کمی سرد شده می‌توانید دوباره آن را کمی روی شعله بگذارید تا گرم شود.



تخم مرغ، غذای کمکی برای نوزاد
یکی از مواد غذایی مناسب برای تهیه غذای کمکی کودک تخم مرغ(egg) است. مادران می توانند از یازده ماهگی به بعد در تهیه غذای نوزاد و کودک از تخم مرغ کمک بگیرند تا ضمن کمک به وزن گیری نوزاد، هوش او هم تقویت شود.
تخم مرغ حاوی ترکیباتی است که در تقویت سلول های مغزی تاثیر گذار هستند و سبب بهبود حافظه می شوند. از این رو اگر کودک شما از همان دوران نوزادی با طعم و ذائقه کودک آشنا شده و آن را به عنوان غذای کمکی بپذیرید، این موضوع در سلامت مغز و بدن او تاثیر گذار است.

بروکلی، غذای تقویت هوش کودک
شاید فکر کنید که بروکلی غذای مناسبی برای کودک و نوزاد نیست اما این سبزی مواد معدنی خوبی مانند کلسیم را در خودش جای داده و با داشتن فیبر برای کودک مفید است. ضمن اینکه نتیجه بررسی های پژوهشگران نشان می دهد بروکلی به پرورش هوش کودک هم کمک می کند.
از یک سالگی به بعد بروکلی را به فرزندتان معرفی کنید تا با طعم ان آشنا شود و نسبت به مصرف(Consumption) سبزیجات علاقه بیشتری نشان دهد. توصیه متخصصان این است که بروکلی را به صورت بخار پز آماده و سپس آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا مصرف آن برای کودک راحت تر باشد.

حبوبات و پرورش هوش نوزاد
به گفته محققان مصرف حبوبات در دوران کودکی در تقویت هوش کودک تاثیر گذار است. پس حبوباتی مانند انواع لوبیا، عدس و لپه را از نه ماهگی به بعد به رژیم غذایی کودک اضافه کنید و در تهیه سوپ و آش از این مواد غذایی ارزشمند غافل نشوید.

مراحل تهیه پوره برای نوزاد
-میوه‌ها و سبزیجات موردنظر را قبل از پختن خوب بشویید. استفاده از میوه به‌طور خام مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بهتر است همیشه سبزیجات قبل از پوره شدن پخته شوند.
-دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن و همین‌طور سایر تجهیزات مورد نیاز را قبل از مصرف به خوبی استریل کنید.
-مواد غذایی مورد نظر را داخل دستگاه غذا ساز بریزید. شیر خشک یا شیر مادر را اضافه کنید تا پوره قوام بیشتری داشته باشد.
-پوره های مورد نظر را داخل قالب‌های یخ مکعبی شکل بریزید، سطح آن‌ها را با کاغذ فویل بپوشانید و سپس داخل فریزر قرار دهید.
-وقتی پوره ها یخ زدند، آن‌ها را به ظروف پلاستیکی یا شیشه‌ای منتقل کرده و داخل فریزر قرار دهید.
-بر روی ظروف برچسبی بزنید تا نوع پوره یخ زده و همین‌طور تاریخ تهیه آن مشخص شود.
-پوره ها را در فریزر قرار دهید. این قطعات پوره شده تا یک ماه از زمان تولید قابل استفاده هستند.
-در زمان مصرف پوره ها را دوباره گرم کنید. قبل از اینکه آنها را در اختیار کودک قرار دهید طعم شان را بچشید.




دو هفته اول ماه هشتم
بهترین زمان شروع غذای کمکی در بچه های سالم پایان 6 ماهگی،یعنی ابتدای هفت ماهگی است.
فرنی با آرد برنج هفته اول ماه هفتم
حریره بادام هفته دوم ماه هفتم
سوپ دو هفته آخر ماه هفتم
- در دو هفته اول ماه هشتم ضمن ادامه برنامه غذایی قبل:
زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه و دفعات تغذیه او 5 بار در روز می شود.
تخم مرغ را در آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا کاملاً سفت شود، سپس زرده سفت شده را از سفیده آن جدا کرده و روز اول به اندازه یک نخود از زرده تخم مرغ را در کمی آب جوشیده یا شیرمادر حل و نرم کرده، سپس به شیرخوار بدهید.هر روز صبح همراه با فرنی زرده تخم مرغ را اضافه کرده تا در مدت 10 روز به یک زرده کامل برسد. از آن به بعد می توانید هر روز نصف زرده تخم مرغ را همراه با 3 قاشق مرباخوری فرنی یا( حریره) به کودک بدهید یا یک روز در میان یک زرده کامل تخم مرغ به او داده و روز بعد 5 تا6 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام داده شود.
- در این زمان کم کم می توان ازسبزی های نشاسته ای مثل سیب زمینی، کدو حلوایی و نخود فرنگی( نخود سبز) نیز به فاصله هر 3 روز به سوپ کودک اضافه کرد و دلیل آن این است که اگر کودک به سبزی خاصی بی علاقه است یا حساسیت دارد مادر متوجه شود . بهتر است غلظت سوپ به اندازه حلیم باشد.
توجه:
- سیب زمینی را بعد از شستن باید پخت، سپس پوست آن را جدا کرد و سیب زمینی پخته شده را به سوپ اضافه کرد.
- بعد از پوست کندن سیب زمینی اگر بخشی از آن سبز رنگ بود، باید آن را جدا کرد و دورانداخت و بقیه سیب زمینی را که سالم و زرد رنگ است به سوپ کودک اضافه کرد.
- معمولاً یک چهارم سیب زمینی برای هر وعده سوپ و یک سیب زمینی متوسط برای سوپ تمام روز کافی است.
- یک تکه کوچک از کدو حلوایی به اندازه یک قوطی کبریت برای سوپ تمام روز کفایت می کند.
- استفاده از گوجه فرنگی به سوپ به فاصله سه روز از اضافه کردن یک نوع سبزی اشکالی ندارد.
- بعد از سوپ ظهر و شب می توان یک قاشق مرباخوری ماست هم به کودک داد و مقدار آن را به تدریج و برحسب تمایل او اضافه کرد.
- بهتر است ماست با سوپ مخلوط نشود تا شیرخوار، با طعم خود ماست آشنا شود. ولی اگر شیرخوار مخلوط ماست با سوپ را دوست داشت این کار بالامانع است.
به عنوان مثال 3 نوع سوپ که تنوع موادغذایی در محتویات آن رعایت شده است ذکر می شود.
1- گوشت مرغ، هویج، برنج، جعفری و سیب زمینی.
2- گوشت گوسفند، لوبیا سبز، برنج، گشنیز، گوجه فرنگی.
3- گوشت گوساله، کدو حلوایی، جعفری، سیب زمینی و گوجه فرنگی.
اضافه کردن کمی پیاز رنده شده یا خرد شده به سوپ برای از بین بردن بوی مرغ یا گوشت اشکالی ندارد. هم چنین افزودن چند قطره آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به سوپ و غذای کمکی، هم آن را خوش طعم می کند و هم جذب آهن را افزایش می دهد.

دو هفته آخر ماه هشتم
برنامه غذایی کودک در دو هفته آخر ماه هشتم زندگی:
صبح : 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره + نصف زرده تخم مرغ
10 صبح :3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره
ظهر: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ + 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست
عصر: 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره و یا پوره
شب: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ + 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست.

طرز تهیه پوره سیب زمینی
یک سیب زمینی متوسط را بعد از شستن کامل با پوست می پزیم. بعد از پخته شدن، پوست آن را جدا و سپس سیب زمینی را همراه با یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع نرم می کنیم، کم کم به آن شیر پاستوریزه ای که قبلاً جوشانده شده باشد اضافه کرده تا به نرمی و غلظت دل خواه برسد.



طرز تهیه پوره هویج
پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه می شود با این تفاوت که اول یک هویج متوسط را به طور کامل شسته و پوسته کنده و آن گاه با کمی آب می پزند و بعد از آن، کره یا روغن و شیر را اضافه می کنند.
برای تنوع بخشیدن به غذای کودک، باید هر چند روز یک بار، مواد تشکیل دهنده سوپ را تغییر داد. هر سه روز یک بار می توان جو، بلغور گندم و رشته فرنگی را که قبلاً پخته و نرم شده است، به اندازه یک قاشق مرباخوری به سوپ اضافه کرد.
بعد از اضافه کردن جو، گندم و... بهتر است به اندازه یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع به سوپ اضافه نمود. افزودن کره یا روغن مایع به غذای شیرخوار به ویژه شیرخوارانی که رشد کافی ندارند به رشد آنان کمک می کند.
از سبزیهای نشاسته ای و یا سایر سبزی ها می توان پوره تهیه کرد و به جای یک وعده فرنی، صبح یا عصر از پوره استفاده نمود.

دو هفته اول ماه نهم
در این زمان می توانحبوبات را نیز به سوپ شیرخوار اضافه کرد.
به طور معمول تغذیه حبوبات از عدس و ماش که هضم آسان تری دارند شروع می شود.
- در صورت امکان می توان جوانه عدس یا ماش را به محتویات سوپ افزود.
- در مورد سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و... بهتر است قبلاً آن ها را خیسانده، سپس پوستشان را جدا کرده و بعد از پختن، به سوپ افزود.
- هر سه روز یک بار می توان نوع حبوبات را تغییر داد.
- اگر از آرد حبوبات استفاده می شود، یک قاشق مرباخوری سرصاف کافی است.
- اضافه کردن کره یا روغن مایع به سوپ، به اندازه یک قاشق مرباخوری، برای شیرخوارانی که خوب وزن نمی گیرند توصیه می شود.

دو هفته آخر ماه نهم
در این دو هفته، باید میوه را به صورت آب میوه تازه و در منزل، تهیه کرد، هم چنین باید از میوه های فصل باشد.
در ابتدا و در روز اول، تغذیه شیرخوار را با یک قاشق مرباخوری آب میوه، همراه با یک قاشق مرباخوری آب سالم و ساده شروع کرده و کم کم به 6 قاشق مرباخوری آب میوه خالص در روزهای بعد رسانید. آب میوه را می توان روزانه، بعد از فرنی یا حریره در ساعت 10 صبح به شیرخوار داد.

برنامه غذایی شیرخوار در اواخر ماه نهم
صبح: 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره + نصف زرده تخم مرغ
10 صبح: 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره یا پوره + 6 قاشق مرباخوری آب میوه فصل
ظهر: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ + 2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست
عصر: 3 قاشق مرباخوری پوره یا فرنی و یا حریره
شب: 3 تا 6 قاشق مرباخوری سوپ +2 تا 4 قاشق مرباخوری ماست
توجه:
تا یک سالگی استفاده از کیوی، انواع توت( توت سفید، توت فرنگی و تمشک)، خربزه آلبالو و گیلاس به علت ایجاد حساسیت در شیرخوار توصیه نمی شود.​
 

شاپرک خواب رفته

Guest
آیلا پسرم ۷ ماهشو تموم کرده سوپ میپزم پوره میکنم نمیتونه قورت بده عق میزنه
الآن تخم بلدرچين میشه داد؟
 
استارتر
استارتر

آیلا

Guest

بالا