آرتروز

  • شروع کننده موضوع jann
  • تاریخ شروع

jann

Guest
مشاهده پیوست 229745علل افزایش آرتروز زانو در ایرانیان

رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی کشور:
مشاهده پیوست 229746درد زانو هنگام راه رفتن، نشانه آرتروز است که به دنبال افزایش تدریجی آن ممکن است مفصل دچار تورم و محدودیت حرکت شود.

مشاهده پیوست 229747آرتروز در ایران و در آسیا بیش از همه مفصل زانو را درگیر می‌کند؛ زیرا این مفصل متحمل وزن بالای افراد می‌شود.

مشاهده پیوست 229748زمان ابتلا به آرتروز ممکن است در جوانی افراد باشد، اما علائم در سنین بالاتر خود را نشان دهند.

مشاهده پیوست 229749جوانی که به طور ناگهانی و بدون آمادگی بدنی کافی به کوهنوردی می‌رود یا ورزش‌های سنگین انجام می‌دهد تحت خطر آرتروز در سنین پایین است.

مشاهده پیوست 229750یکی از عادات ایرانیان دو زانو یا چهار زانو نشستن است که باید اصلاح شود و از صندلی برای نشستن استفاده شود.
 

دختر عشایر

Guest
من که قالی میبافم باید چطوری بشینم تا زانو و کمر و گردنم درد نگیره؟
 
استارتر
استارتر

jann

Guest
معمولا پای دارقالی روی صندلی بشینیدوبین کارتون کمی استراحت کنید وورزش های براتقویت زانو،گردن ودست انجام بده
من که قالی میبافم باید چطوری بشینم تا زانو و کمر و گردنم درد نگیره؟
 
استارتر
استارتر

jann

Guest

تمرینات حرکتی​

ورزش گردن درد و حرکات گردن می‌تواند در سه جهت شامل جلو، پشت، پهلو به پهلو و چرخش باشد. شما می‌توانید ورزش دیسک گردن را در هر زمان و مکان (به جز در هنگامی رانندگی اتومبیل) انجام دهید. سعی کنید برنامه‌ای را در پیش گیرید که زنجیره‌ای از حرکت در تمام جهات را در بر بگیرد و هیچ حرکتی را از دست ندهید.

تمرین 1

این تمرین را در حالت نشسته یا ایستاده و در حالی که سر در موقعیت طبیعی خود قرار دارد شروع کنید. به سقف نگاه کنید و سپس به صورت آرام و با یک ریتم آهسته به سمت پایین به کف زمین نگاه کنید. این حرکت را 5 بار در هر جهت تکرار کنید.

30


تمرین 2

سپس حرکت پهلو به پهلو را شروع کنید؛ 5 بار در هر جهت تکرار کنید. سعی کنید گوش با شانه تماس پیدا کند، اما شانه را بالا نیاورید؛ آن را آرام نگه دارید.

31


تمرین 3

در نهایت گردن را به یک طرف و سپس به سمت دیگر بچرخانید، سعی کنید چانه را در خط شانه بچرخانید. این حرکت را 5 بار در هر جهت تکرار کنید. در صورتی که یک صدای شکستن (ترق تروق) کوچک بدون درد احساس می‌کنید یا می‎‌شنوید، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد اما اگر هرگونه نگرانی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

 
استارتر
استارتر

jann

Guest

تمرینات ایزومتریک​

این سری ورزش برای گردن درد بدون حرکت واقعی گردن عضلات را تقویت می‌کند. ایزومتریک یک تکنیک قدرتی مؤثر است که می‌تواند بسیار مفید باشد به خصوص اگر حرکت دادن یک مفصل یا در این مورد خاص اگر حرکت دادن گردن دردناک باشد. این تمرینات را نیز می‌توان هم در حالت نشسته و هم در حالت ایستاده انجام داد.

تمرین 1

دو دست خود را پشت گردن قرار دهید، انگشتان را به هم قفل کنید و با کف دست پشت سر را نگه دارید. در حال حاضر شما باید دو حرکت را به صورت همزمان انجام دهید: کشاندن گردن به سمت جلو با کمک دست‌ها و کشاندن به سمت عقب. این ورزش گردن درد را به مدت 10 ثانیه حفظ و سپس رها کنید. هدف این است که بدون اینکه گردن خودش حرکت کند، عضلات پشت آن احساس منقبض شدن بکنند. هرچه گردن را بیشتر به سمت جلو بکشانید، باید عضلات را بیشتر تقویت کنید تا گردن را در موقعیت طبیعی‌اش نگه دارید. مزیت این تمرین این است که شما می‌توانید سریع و راحت کشش را کمتر یا بیشتر کنید. این مزیت به شما کمک خواهد کرد که از وارد آمدن آسیب جلوگیری کنید در حالی که به شما اجازه می‌دهد همچنان که قوی‌تر می‌شوید از سطوح کششی بالاتری استفاده کنید.



تمرین 2

در این مرحله کف یک دست را روی پیشانی خود قرار دهید. دست دیگر خود را روی دست اول قرار دهید و سعی کنید سر را به سمت جلو متمایل کنید، با کمک دست‌ها سر را به سمت عقب هل دهید و این موقعیت را حفظ کنید. به مدت 10 ثانیه این حالت را حفظ و سپس رها کنید.



تمرین 3

در مرحله بعد با قرار دادن یک دست در مقابل یک طرف سر، روی هر دو سمت گردن کار کنید. از دست دیگرتان برای حمایت از مچ دستی که سر را هل می‌دهد، استفاده کنید. سعی کنید سر را به سمت شانه متمایل کنید در حالی که با کمک دست، سر را به سمت موقعیت طبیعی‌اش هل می‌دهید. به مدت 10 ثانیه این وضعیت را حفظ و سپس رها کنید؛ و سپس حرکت را برای سمت دیگر گردن تکرار کنید.



تمرین 4

در نهایت، با قرار دادن یک دست در مقابل چانه، طوری که کف دست چانه را در بر گرفته باشد، حرکات ایزومتریک تقویتی چرخشی را انجام دهید. در اینجا هم برای حمایت از مچ دستی که سر را هل می‌دهد، از دست دیگرتان استفاده کنید. سعی کنید سر خود را بچرخانید در حالی که با دست آن را به سمت عقب هل می‌دهید. به مدت 10 ثانیه این تمرین را انجام دهید و سپس رها کنید؛ و سپس حرکت را برای سمت دیگر گردن تکرار کنید.

3ی6


تمرین 5

تمرینات ورزش گردن طیف وسیعی از حرکت در برابر مقاومت جزئی در چهار جهت (جلو، عقب و خم شدن به سمت چپ و راست) را با هم ترکیب می‌کند.

برای انجام صحیح این حرکات، شبیه به یک مسابقه مچ اندازی عمل کنید:

  1. سر را به سمت دست خود هل دهید (یعنی سر به دست غلبه می‌کند) در حالی که سر کل دامنه حرکت خود را طی کند.
  2. این حرکت را در جهت مخالف تکرار کنید و اجازه دهید دست غلبه کند و کل دامنه حرکت خود را طی کند.
همیشه سر را به سمت دست‌ها فشار دهید، اطمینان حاصل کنید که سر را در هر دو جهت در برابر یک مقاومت جزئی حرکت داده‌اید.

37


در صورتی که این حرکات به درستی انجام شوند (انجام دادن به آرامی و توقف کردن در مرزهای معقول درد)، می‌توانند دامنه حرکت شما را افزایش دهند، سفتی و خشکی عضلات را کاهش دهند و عضلات گردن را تقویت کنند.
 

دختر عشایر

Guest
معمولا پای دارقالی روی صندلی بشینیدوبین کارتون کمی استراحت کنید وورزش های براتقویت زانو،گردن ودست انجام بده
ما دار قالیمون با شهریا فرق میکنه ما چون عشایریم دار روی زمین هست و نشسته میبافیم
 
استارتر
استارتر

jann

Guest
کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا
شکل 2 - کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا

ورزش شماره ۱:

کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا

روبروی دیوار بایستید و پای سالم خود را به طرف جلو نزدیک دیوار بگذارید. کمی زانوی خود را خم کنید. پای دردناک خود را به طور مستقیم در پشت خود قرار دهید توجه داشته باشید که هر دو کف پا باید کاملا روی زمین باشند. به طوریکه زانوی پای سالم کمی خم و زانوی پای دردناک کاملاً صاف باشد. حالا لگن خود را به جلو حرکت دهید ۳۰ ثانیه نگه دارید و سپس ۳۰ ثانیه استراحت کنید این کشش را ۱۰ بار تکرار کنید. تاندون ضخیمی که بالای پاشنه پای شما قرار دارد، تاندون عضله گاستروکنمیوس و سولئوس است. این دو عضله در پشت ساق پای شما قرار دارد و تاندون ها به استخوان پاشنه می چسبد و باعث می شود که پای شما پبه طرفه پایین حرکت کند.


کشش عضله چهار سر ران
شکل 3 - کشش عضله چهار سر ران

ورزش شماره ۲ :

کشش عضله چهار سر ران

برای حفظ تعادل به یک صندلی تکیه دهید یا دست خود را به دیوار بگذارید. سپس روی یک پا بایستید و پای دیگر را به طرف باسن خود برده و پنجه پارا با یک دست بگیرید و آن را به طرف عقب بکشید به طوری که پای خود را کاملا به باسن خود نزدیک کنید. ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و سپس کمی استراحت کنید و این کار را تکرار کنید. برای هر طرف می توانید ۱۰ بار این کار را تکرار کنید. این کار باعث کشش عضله چهار سر ران یا عضله کوادریسپس می شود. باید کشش را در جلو ران خود حس کنید. توجه داشته باشید که کمر شما نچرخد.



کشش عضلات همسترینگ
شکل 4 - کشش عضلات همسترینگ

ورزش شماره ۳:

کشش عضلات همسترینگ یا عضلات پشت ران

بر روی زمین بخوابید و زانوهای خود را خم کنید. سپس یک پا را به طور مستقیم بالا بیاورید و آن را عمود به زمین کنید. و با دو دست ران خود را بگیرید و سعی کنید که پای خود را به بدن خود نزدیک کنید. صاف کردن زانوی شما باعث کشش عضلات پشت ران می شود و شما باید کشش را حس کنید. اگر نمی توانید با دستان خود پای خود را بگیرید، می توانید قطعه پارچه یا حوله ای را به دور ران خود قرار دهید و آن را به طرف خود نزدیک کنید. پا را حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در این وضعیت نگه دارید. سپس به پایین ببرید. ۳۰ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید و سپس با پای طرف مقابل هم این کار را تکرار کنید. لطفاً دست خود را بر روی زانو قرار ندهید بلکه در پایین زانو قرار دهید.



حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته
شکل 5 - حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته

ورزش شماره ۴:

حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته

بر روی زمین بایستید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه ها باز کنید. دستهای خود را در مقابل خود قرار دهید اگر فکر می کنید تعادل شما بهم می خورد می‌توانید دستهای خود را به پشت صندلی قرار دهید.
قفسه سینه خود را بالا ببرید سپس زانوهای خود را خم کنید و به حالت نیمه نشسته درآیید. مانند این که روی یک صندلی خیالی نشسته اید. وزن خود را روی پاشنه خود بیاندازید و ۵ ثانیه نگه دارید. سپس فشار به پاشنه خود وارد کنید و از جای خود بلند شوید و به حالت اول برگردید. توجه داشته باشید که کمر خود را به جلو خم نکنید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ
شکل 6 - تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ

ورزش شماره ۵:

تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ

برای این کار در پشت یک صندلی بایستید یا دست های خود را به دیوار تکیه دهید. زانوی دردناک خود را خم کنید و مچ پای خود را به باسن خود نزدیک کنید. هنگامی که دردی را احساس کردید متوقف کنید و ۵ ثانیه نگه دارید و سپس ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید که برای این کار زانوها را به هم نزدیک کنید. در اوایل بدون وزنه این کار را انجام دهید ولی با قوی شدن زانو را به تدریج وزنه ۲/۵ تا ۵ کیلو را می تواند به پای خود ببندید.



بلند شدن روی پنجه یک پا
شکل 7 - بلند شدن روی پنجه یک پا

ورزش شماره ۶:

بلند شدن روی پنجه یک پا

در پشت یک صندلی بایستید یا می توانید دست های خود را به دیوار تکیه دهید. سپس پای سالم را از روی زمین بلند کنید و روی پایی زانوی آن درد می کند بایستید و سپس پاشنه خود را بالا بیاورید یعنی روی پنجه پایی که زانوی آن درد می کند بایستید.۵ ثانیه نگه دارید سپس ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.



ورزش تقویت چهار سر ران
شکل 8 - ورزش تقویت چهار سر ران
ورزش شماره ۷ :


تقویت چهار سر

برای این کار بر روی یک صندلی بنشینید. عضله چهار سر ( عضله جلوی ران) پای خود را سفت کنید و زانو را باز کنید و پا را به حالت افقی قرار دهید. ۵ ثانیه عضله چهار سر خود را سفت کنید. سپس پای خود را بر روی زمین قرار دهید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید زانو را تند باز نکنید بلکه به آهستگی و با سفت کردن عضله چهار سر باز کنید.



بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده
شکل 9 - بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده

ورزش شماره ۸ :

بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده

بر روی زمین به حالت نیمه خوابیده قرار بگیرید. آرنج ها و ساعد های خود را بر روی زمین قرار دهید. زانوی پای سالم خود را خم کنید و کف پای سالم را روی زمین قرار دهید. زانوی معیوب را صاف کنید و آن را به طرف بالا بیاورید به طوری که حدود ۲۰ سانتیمتر از زمین فاصله بگیرد. در این حالت ۵ ثانیه نگه دارید. سپس به حالت اولیه برگردید ، ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم
شکل 10 - بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم

ورزش شماره ۹:

بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم

بر روی شکم دراز بکشید ، آرنج های خود را خم کنید و سر خود را بر روی آرنج بگذارید.عضلات باسن و عضلات پشت ران را سفت کنید. کل اندام تحتانی خود را به طور مستقیم از زمین بلند کنید .حدود ۲۰ سانتیمتر بالا ببرید. ۵ ثانیه در این وضعیت نگه دارید. سپس آن را بر روی زمین بگذارید. ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید که لگن شما از روی کف زمین بلند نشود.



ورزش دور کردن ران ها
شکل 11 - ورزش دور کردن ران ها

ورزش شماره ۱۰:

دور کردن ران ها

اگر زانوی راست شما درد می کند به پهلوی چپ بخوابید به طوری که زانوی دردناک به طرف سقف باشد ( یعنی زانوی معیوب روی زانوی سالم قرار بگیرد. پای سالم را ۹۰ درجه خم کنید و پای معیوب را صاف کرده و به طور مستقیم از بدن دور کنید. ۵ ثانیه در این وضعیت نگه دارید و به آرامی آن را پایین بیاورید . ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.
برای راحتی کار سر خود را می‌توانید بر روی دست خود قرار دهید. در اوایل این کار را بدون وزنه انجام دهید ولی با قوی شدن پا می توانید از وزنه دو و نیم تا ۵ کیلوگرم استفاده کنید. این ورزش باعث تقویت عضلات باسن ( یا گلوتئوس) و عضلات دور کننده ران ( یا ابداکتور) می شود.



نزدیک کردن ران ها به هم
شکل 12 - نزدیک کردن ران ها به هم

ورزش شماره ۱۱:

نزدیک کردن ران ها به هم

بر روی زمین به پهلو دراز بکشید به طوری که زانوی دردناک بر روی زمین قرار بگیرد و زانوی سالم را در جلوی زانوی دردناک خم کنید. سپس زانوی دردناک را ۱۵ سانتی متر از کف زمین بلند کنید و ۵ ثانیه نگه دارید . سپس آن را بر روی زمین بگذارید. ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

پس از تقویت عضلات می‌توانید به ساق پای خود وزنه ۲/۵ تا ۵ کیلوگرمی ببندید. این ورزش عضلات نزدیک کننده (اداکتور) ران را تقویت می کند.
 
استارتر
استارتر

jann

Guest
کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا
شکل 2 - کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا

ورزش شماره ۱:

کشش تاندون آشیل یا تاندون پاشنه پا

روبروی دیوار بایستید و پای سالم خود را به طرف جلو نزدیک دیوار بگذارید. کمی زانوی خود را خم کنید. پای دردناک خود را به طور مستقیم در پشت خود قرار دهید توجه داشته باشید که هر دو کف پا باید کاملا روی زمین باشند. به طوریکه زانوی پای سالم کمی خم و زانوی پای دردناک کاملاً صاف باشد. حالا لگن خود را به جلو حرکت دهید ۳۰ ثانیه نگه دارید و سپس ۳۰ ثانیه استراحت کنید این کشش را ۱۰ بار تکرار کنید. تاندون ضخیمی که بالای پاشنه پای شما قرار دارد، تاندون عضله گاستروکنمیوس و سولئوس است. این دو عضله در پشت ساق پای شما قرار دارد و تاندون ها به استخوان پاشنه می چسبد و باعث می شود که پای شما پبه طرفه پایین حرکت کند.


کشش عضله چهار سر ران
شکل 3 - کشش عضله چهار سر ران

ورزش شماره ۲ :

کشش عضله چهار سر ران

برای حفظ تعادل به یک صندلی تکیه دهید یا دست خود را به دیوار بگذارید. سپس روی یک پا بایستید و پای دیگر را به طرف باسن خود برده و پنجه پارا با یک دست بگیرید و آن را به طرف عقب بکشید به طوری که پای خود را کاملا به باسن خود نزدیک کنید. ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و سپس کمی استراحت کنید و این کار را تکرار کنید. برای هر طرف می توانید ۱۰ بار این کار را تکرار کنید. این کار باعث کشش عضله چهار سر ران یا عضله کوادریسپس می شود. باید کشش را در جلو ران خود حس کنید. توجه داشته باشید که کمر شما نچرخد.



کشش عضلات همسترینگ
شکل 4 - کشش عضلات همسترینگ

ورزش شماره ۳:

کشش عضلات همسترینگ یا عضلات پشت ران

بر روی زمین بخوابید و زانوهای خود را خم کنید. سپس یک پا را به طور مستقیم بالا بیاورید و آن را عمود به زمین کنید. و با دو دست ران خود را بگیرید و سعی کنید که پای خود را به بدن خود نزدیک کنید. صاف کردن زانوی شما باعث کشش عضلات پشت ران می شود و شما باید کشش را حس کنید. اگر نمی توانید با دستان خود پای خود را بگیرید، می توانید قطعه پارچه یا حوله ای را به دور ران خود قرار دهید و آن را به طرف خود نزدیک کنید. پا را حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در این وضعیت نگه دارید. سپس به پایین ببرید. ۳۰ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید و سپس با پای طرف مقابل هم این کار را تکرار کنید. لطفاً دست خود را بر روی زانو قرار ندهید بلکه در پایین زانو قرار دهید.



حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته
شکل 5 - حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته

ورزش شماره ۴:

حالت نیمه اسکوات یا نیم نشسته

بر روی زمین بایستید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه ها باز کنید. دستهای خود را در مقابل خود قرار دهید اگر فکر می کنید تعادل شما بهم می خورد می‌توانید دستهای خود را به پشت صندلی قرار دهید.
قفسه سینه خود را بالا ببرید سپس زانوهای خود را خم کنید و به حالت نیمه نشسته درآیید. مانند این که روی یک صندلی خیالی نشسته اید. وزن خود را روی پاشنه خود بیاندازید و ۵ ثانیه نگه دارید. سپس فشار به پاشنه خود وارد کنید و از جای خود بلند شوید و به حالت اول برگردید. توجه داشته باشید که کمر خود را به جلو خم نکنید. این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ
شکل 6 - تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ

ورزش شماره ۵:

تقویت عضلات پشت ران یا عضلات همسترینگ

برای این کار در پشت یک صندلی بایستید یا دست های خود را به دیوار تکیه دهید. زانوی دردناک خود را خم کنید و مچ پای خود را به باسن خود نزدیک کنید. هنگامی که دردی را احساس کردید متوقف کنید و ۵ ثانیه نگه دارید و سپس ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید که برای این کار زانوها را به هم نزدیک کنید. در اوایل بدون وزنه این کار را انجام دهید ولی با قوی شدن زانو را به تدریج وزنه ۲/۵ تا ۵ کیلو را می تواند به پای خود ببندید.



بلند شدن روی پنجه یک پا
شکل 7 - بلند شدن روی پنجه یک پا

ورزش شماره ۶:

بلند شدن روی پنجه یک پا

در پشت یک صندلی بایستید یا می توانید دست های خود را به دیوار تکیه دهید. سپس پای سالم را از روی زمین بلند کنید و روی پایی زانوی آن درد می کند بایستید و سپس پاشنه خود را بالا بیاورید یعنی روی پنجه پایی که زانوی آن درد می کند بایستید.۵ ثانیه نگه دارید سپس ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.



ورزش تقویت چهار سر ران
شکل 8 - ورزش تقویت چهار سر ران
ورزش شماره ۷ :


تقویت چهار سر

برای این کار بر روی یک صندلی بنشینید. عضله چهار سر ( عضله جلوی ران) پای خود را سفت کنید و زانو را باز کنید و پا را به حالت افقی قرار دهید. ۵ ثانیه عضله چهار سر خود را سفت کنید. سپس پای خود را بر روی زمین قرار دهید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید زانو را تند باز نکنید بلکه به آهستگی و با سفت کردن عضله چهار سر باز کنید.



بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده
شکل 9 - بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده

ورزش شماره ۸ :

بالا آوردن پا به حالت نیمه خوابیده

بر روی زمین به حالت نیمه خوابیده قرار بگیرید. آرنج ها و ساعد های خود را بر روی زمین قرار دهید. زانوی پای سالم خود را خم کنید و کف پای سالم را روی زمین قرار دهید. زانوی معیوب را صاف کنید و آن را به طرف بالا بیاورید به طوری که حدود ۲۰ سانتیمتر از زمین فاصله بگیرد. در این حالت ۵ ثانیه نگه دارید. سپس به حالت اولیه برگردید ، ۵ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم
شکل 10 - بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم

ورزش شماره ۹:

بالا آوردن پا در حالت خوابیده به روی شکم

بر روی شکم دراز بکشید ، آرنج های خود را خم کنید و سر خود را بر روی آرنج بگذارید.عضلات باسن و عضلات پشت ران را سفت کنید. کل اندام تحتانی خود را به طور مستقیم از زمین بلند کنید .حدود ۲۰ سانتیمتر بالا ببرید. ۵ ثانیه در این وضعیت نگه دارید. سپس آن را بر روی زمین بگذارید. ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید. توجه داشته باشید که لگن شما از روی کف زمین بلند نشود.



ورزش دور کردن ران ها
شکل 11 - ورزش دور کردن ران ها

ورزش شماره ۱۰:

دور کردن ران ها

اگر زانوی راست شما درد می کند به پهلوی چپ بخوابید به طوری که زانوی دردناک به طرف سقف باشد ( یعنی زانوی معیوب روی زانوی سالم قرار بگیرد. پای سالم را ۹۰ درجه خم کنید و پای معیوب را صاف کرده و به طور مستقیم از بدن دور کنید. ۵ ثانیه در این وضعیت نگه دارید و به آرامی آن را پایین بیاورید . ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.
برای راحتی کار سر خود را می‌توانید بر روی دست خود قرار دهید. در اوایل این کار را بدون وزنه انجام دهید ولی با قوی شدن پا می توانید از وزنه دو و نیم تا ۵ کیلوگرم استفاده کنید. این ورزش باعث تقویت عضلات باسن ( یا گلوتئوس) و عضلات دور کننده ران ( یا ابداکتور) می شود.



نزدیک کردن ران ها به هم
شکل 12 - نزدیک کردن ران ها به هم

ورزش شماره ۱۱:

نزدیک کردن ران ها به هم

بر روی زمین به پهلو دراز بکشید به طوری که زانوی دردناک بر روی زمین قرار بگیرد و زانوی سالم را در جلوی زانوی دردناک خم کنید. سپس زانوی دردناک را ۱۵ سانتی متر از کف زمین بلند کنید و ۵ ثانیه نگه دارید . سپس آن را بر روی زمین بگذارید. ۲ ثانیه استراحت کنید و این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

پس از تقویت عضلات می‌توانید به ساق پای خود وزنه ۲/۵ تا ۵ کیلوگرمی ببندید. این ورزش عضلات نزدیک کننده (اداکتور) ران را تقویت می کند.
 
استارتر
استارتر

jann

Guest
قبل از شروع، با یک برنامه معمول 6 دقیقه بدن خود را گرم کنید.



1. شنا سوئدی​

هدف: بازوها، شانه ها و سینه​

دستان خود را کاملاً دراز کنید. آرنج ها را خم کنید تا پایین بیایید. دست ها را در زیر شانه ها قرار دهید و کاملاً دراز کنید، کف دست هایتان را صاف و انگشتان را رو به جلو قرار دهید. پاها را در این قسمت صاف نگه دارید. بدن شما باید از سر تا پا یک تخته صلب ایجاد کند. با خم کردن آرنج به طرفین، خود را پایین بیاورید تا جایی که قفسه سینه حدود 2 اینچ از کف زمین فاصله داشته باشد. با این کار به کتف خود فشار وارد کنید و حدود 15-10 بار این حرکت را انجام دهید.



نکاتی که باید در انجام این حرکت به آنها توجه کنید:​

  • هنگام پایین آمدن نگذارید باسن خود فرو رود.​

  • هنگامی که به پشت فشار وارد می‌کنید، از قوس دادن بالای کمر خودداری کنید.​

  • برای راحتی بیشتر زانوهایتان را بر روی زمین فشار دهید.​



10 دقیقه ورزش برای تقویت بازوهای خود


ورزش شنا سوئدی




2. فشار به دیوار​

هدف: ماهیچه سه سر بازو​

به طول بازو در مقابل دیوار بایستید. دستان خود را بر روی دیوار در ارتفاع قفسه سینه و عرض شانه از هم جدا یا نزدیک هم قرار دهید. نزدیک بردن دست‌ها کار را برای عضله سه سر سخت‌تر می کند. به کمک آرنج، بازوها را خم کنید تا بدن را به سمت دیوار نزدیک کنید. وقتی به دیوار متمایل شدید، پاشنه هایتان را از زمین بلند کنید تا بتوانید بدن خود را صاف نگه دارید. به پشت فشار بیاورید و 10 تا 15 بار این حرکت را تکرار کنید.



نکاتی که باید در انجام این حرکت به آنها توجه کنید:​

  • بدن شما باید در طول تمرین همانند یک تخته سفت و سخت باشد.​

  • برای به چالش کشیدن بیشتر این حرکت را را با دستان خود روی یک صندلی ثابت یا روی زمین انجام دهید.​



ورزش فشار به کتف و تقویت بازو


تقویت بازوها با 10 دقیقه








3. دیپ پشت بازو با نیمکت​

هدف: ماهیچه سه سر بازو​

توسط دستان خود کنار یک صندلی ثابت بنشینید و لبه های دو طرف صندلی را بگیرید. پاها را به سمت جلو قرار دهید تا بتوانید خود را بلند کنید. زانوها را به اندازه عرض ران از هم فاصله دهید و در 90 درجه خم کنید. با خم شدن دست ها تا حدود 90 درجه و پایین نگه داشتن آرنج ها، خود را پایین بیاورید. عقب بروید و 10 تا 15 بار این حرکت تکرار کنید.



نکاتی که باید در انجام این حرکت به آنها توجه کنید:​

  • برای چالش بیشتر، نیمکت نشینی را با پاهای صاف انجام دهید.​

  • با خم کردن بازوها و آرنج خود را پایین بیاورید.​



تقویت عضلات بازو تنها با 10 دقیقه




4. کیک بک پشت بازو​

هدف: ماهیچه سه سر پشت بازو​

زانوی راست خود را زمین بزنید و به جلو خم شوید. آرنج را پشت سر خود بالا آورده و بازو را درحدود 90 درجه خم نگه دارید. آرنج چپ خود را صاف کنید تا بتوانید بازوی خود را تا جایی که احساس راحتی می کنید، پشت سر خود بلند کنید. آرنج خود را خم کنید تا به حالت اولیه برگردد و 10 تا 15 بار این حرکت را تکرار کنید. سپس، زانوها را عوض کرده و تمرین را با بازوی دیگر خود انجام دهید.



نکاتی که باید در انجام این حرکت به آنها توجه کنید:​

  • در حین تمرین آرنجی که در حال برگشت است باید صاف باشد.​

  • برای چالش بیشتر، یک وزنه (مانند دمبل یا یک بطری آب) را در دست خود بگیرید.​



تقویت دست ها با ورزش


تقویت ماهیچه های دست با تکنیک 10 دقیقه ای
 

بالا