طرز تهیه شله زرد خوشمزه رزا منتظمی

  • شروع کننده موضوع مژده
  • تاریخ شروع

مژده

Guest
تهیه شله زرد با دستور پخت رزا منتظمی

مواد لازم​

  • 250 گرم برنج مرغوب ایرانی
  • 200 گرم گلاب
  • 2 لیتر آب
  • 50 گرم کره
  • زعفران به مقدار لازم
  • 50 گرم خلال بادام
  • 600 گرم شکر
  • دارچین و خلال پسته برای تزیین

roza montazami shole zard.jpg

دستور العمل‌​

  • برنج را خوب بشویید تا حدی که آب روی برنج کاملا زلال و شفاف شود.
  • سپس آن را چند ساعت خیس کنید. زعفران را بسایید تا کاملا پودر شود و با مقدار کمی آب جوش داخل ظرفی بریزید و درب ظرف را بگذارید تا زعفران رنگ بگیرد.
  • برنج را با آب در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد.
  • قبل از مغز پخت شدن و لعاب انداختن برنج به هیچ وجه شکر را اضافه نکنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج نمی‌پزد.
  • پس از اطمینان از پخت برنج و لعاب انداختن آن، شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
  • سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • اجازه دهید شکر به خورد برنج برود و قوام بیاید.
  • پس از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمئن شوید.
  • اگر شله زرد کم بود (بسته به ذائقه افراد) می‌توانید بین 100 تا 200 گرم دیگر شکر اضافه کنید.
  • حتما اجازه دهید تا بعد از اضافه کردن شکر بیشتر، مجددا روی حرارت باشد تا آب نیندازد.
  • شکر را هر از گاهی هم بزنید و سپس گلاب، کره و خلال بادام را اضافه کنید و هم بزنید.
  • در این مرحله شله زرد سفت بود می‌توانید مقدار آب جوش اضافه کنید و یک ربع دیگر روی حرارت نگه دارید تا خوب جا بیفتد.
  • شله زرد باید کاملا نرم و روان باشد و آب آن از برنج جدا نباشد تا بتوانیم بگوییم شله زرد جا افتاده است.
  • سپس آن را در ظرف‌های دلخواه سرو کنید تا در خود ظرف خنک شود. در غیر اینصورت آب می‌اندازد.
  • می‌توانید شله زرد را با دارچین، خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
 

هایدی

Guest
عجب تزئینی کرده اینو نمیخورن که .اینو باید به چشم کشید ?
 

بالا